Basescu: Ponta a fost o speranta, dar nu are caracter, e mincinos si corupt

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 12:12
14574 citiri
Basescu: Ponta a fost o speranta, dar nu are caracter, e mincinos si corupt
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu il acuza pe premierul Ponta de lasitate in cazul Rosia Montana si spune ca si-a pus mari sperante il el dar, a dovedit ca nu are caracter, e mincinos si corupt, dovada ca aplica "tertipurile" lui Adrian Nastase.

Declaratiile au fost facute in cadrul unei emisiuni moderate de jurnalistii de la Adevarul si transmisa live pe Internet.

Presedintele a primit o gama larga de intrebari, incepand cu nasterea primei sale nepoate si trecand prin protestele generate de adoptarea proiectului Romania Montana in Guvern, privatizarea CFR Marfa, cresterea somajului, scaderea investitiilor, vulnerabilitatile statului roman, relatia lui cu biserica, scaderea calitatii educatiei si cercetarii, integrarea rromilor, unificarea dreptei si pana la o posibila interventie armata in Siria.

Traian Basescu l-a atacat dur pe Victor Ponta, pe care l-a acuzat de lasitate, spunand ca fuge de responsabilitate in cazul Rosia Montana, la fel cum a facut in cazul privatizarii CFR Marfa. Seful statului a dezvaluit ca Emil Boc este cel care a renegociat contractul cu Rosia Montana Gold Corporation, dar a refuzat sa il sustina politic, nefiind de acord cu inceperea exploatarii. In schimb, Victor Ponta il sustine acum, desi cand era in opozitie era impotriva lui, intrebandu-l pe presedinte cati bani a primit pentru a il sustine. In context, seful statului a spus ca este pregatit sa organizeze un referendum pe tema Rosia Montana in aceeasi zi cu alegerile europarlamentare, daca problema nu se solutioneaza pana atunci in dezbaterea publica.

Traian Basescu a mai spus despre premierul Ponta ca aplica vechile tertipuri ale lui Adrian Nastase, apreciind ca transferul a mii de hectare din Balta Brailei catre Consiliul Judetean seamana foarte mult cu dosarul ICA, in care este judecat Dan Voiculescu.

Presedintele s-a intrebat si daca nu cumva Victor Ponta l-a favorizat pe Gruia Stoica amanand publicarea Hotararii de Guvern pentru privatizarea CFR Marfa pana cand acesta urma sa faca rost de banii necesari.

In opinia sa, si Crin Antonescu si Victor Ponta reprezinta un "dezastru" din punct de vedere politic, Monica Macovei si Elena Udrea fiindu-le superioare intr-o eventuala confruntare publica.

Cat despre unificarea dreptei, Traian Basescu a spus ca momentul cheie este a doua zi dupa alegerile europarlamentare, iar sfatul sau ar fi sa nu se repete greselile CDR. "Fuzionati!", le-a recomandat acesta liderilor formatiunilor de dreapta.

Presedintele a explicat de ce l-a sustinut pe fostul rege Cioaba, prilej cu care l-a ironizat pe "autointitulatul" presedinte Crin Antonescu, si a vorbit pe larg despre riscurile majore ale unei interventii militare a SUA in Siria.

Ziare.com a transmis principalele declaratii ale presedintelui in format LIVE:

- (despre nasterea nepoatei) Ne-am inmultit. Nu am stiut ca s-a internat, m-a trezit sotia la ora 4: 'Esti bunic'. Reactia a fost la fel ca atunci cand s-au nascut fetele, eram pe nava, noaptea, a venit radiotelegrafistul si mi-a spus.

A fost o intoarcere in timp. Cand m-am intors eu, fetele erau mai mari, prima avea 4 luni, a doua 2 luni. Cea mica, de ieri, era proaspat nascuta. Nu putea sa nu imi semene, avea ochii inchisi. A fost grabita sa vina pe lume.

- (Protestul Rosia Montana) Este evenimentul zilei de ieri. Nu am urmarit, dar astazi o sa am analiza media de ieri.

- Sunt in continuare un partizan al mineritului, exact din aceleasi motive: cresterea pretului pe piata cuprului, argint, aur, metale.

- M-am dat cu capul de perete, am cazut in fundulet ca aia mici cu legea sanatatii: nu poti sa faci

- Sa dedici o lege Rosiei Montana este un act de lasitate, nu are nevoie de lege, e suficienta o Hotarare de Guvern. E tipica neasumarea.

- (a gresit?) Da, trebuia sa anunte ca dezbat in guvern, ar fi perceput semnalele societatii si se deschidea un dialog. Trebuia discutat cu specialistii despre cianurare, peste tot se extrage asa.

- Romania are dezavantajul ca are incidentul de la Baia Mare, pe buna dreptate societatea reactioneaza.

- Nu am nicio problema sa declansez un referendum national, dimpotriva. Daca nu gasim un mod de acceptare, decide societatea. Organizez un referendum: il organizez odata cu europarlamentarele.

- Imi mentin punctul de vedere ca reluarea mineritului pentru metalele al caror pret a crescut e necesara, dar trebuie sa vedem care e solutia.

- Se vinde CFR Marfa. Acesti bani ar trebui pusi intr-un fond de investitii. Cetatenii pot spune pe buna dreptate: La aur si eu am un drept, e solul tarii mele, la fel la titei.... Punerea banilor intr-un fond de dezvoltare - Fac autostrada, construiesc gradinite - daca toata societatea ar avea acces, ar fi mai usor.

- (v-ati uitat pe proiect?) Nu, nu am inca informatii. Cred ca o redeventa de 6% e relativ consistenta. Daca mai ai si o participare de 25%, daca se intoarce si o parte din bani pe taxe si impozite pe salarii, iese o suma frumoasa, care ramane la statul roman.

- Subiectul Rosia Montana a fost si in timpul guvernului Boc. Eu am fost un partizan, el nu, de asta nici nu s-a facut. El a negociat, dar a spus: Politic nu pot sa dau drumul la acest proiect: 'Eu nu cred in el'. Practic, Ponta a ajuns la aceleasi cifre la care ajunsese Boc in negociere, nu a adaugat niciun procent, Va amintiti ca, in Opozitie, Ponta ma intreba cati bani am luat. Acum il intreb eu: 'Ponta cati bani ai luat ca sa semnezi Rosia Montana?' Asa e viata. Trebuie sa il intreb ce ma intreba el pe mine cand sustineam proiectul.

- Mai avem si povestea Petrom. Era capusat, dar nu putem pune totul numai pe seama managementului, ci a cresterii pretului.

- O sa va mai dau exemplu de lasitate, nu se poate guverna credibil. Ce spun investitorii cand un premier aproba si spune 'Ma duc in parlament si votez impotriva'?. Asta arata lasitatea: lipsa de curaj de a-ti asuma ce crezi. Acelasi tip de lasitate - la CFR Marfa. A vrut sa ii aprobe CSAT. CSAT nu e vanzator de actiuni.

- (problema CFR Marfa) - Nu il cunosc (pe Gruia Stoica, n.red.). Eu ma uit la viata. Varsta ma obliga sa utilizez si experienta de viata. Au fost foarte multi investitori de carton care au fost umflati de guverne: Vintu, Patriciu, Nelu Iordache... Dezvoltarea fortata cu sprijin personalizat dintr-o parte sau alta a politicului nu a dus decat la rateuri.

- Nu poti sa te umfli peste noapte cand ai plecat de la o locomotiva acum 3 ani si ai drenat resursele.

- Prima oara CSAT a respins, Ponta voia ca la Oltchim, cu strigare.

- Cum stai in competitie cu un CFR Marfa cu vagoane invechite si foarte grele, in competitie cu transporturile auto care se modernizeaza rapid? Eu as fi vazut o privatizare cu un investitor strategic. Nu mi se pare o treaba foarte serioasa cand cel declarat castigator alearga in Rusia, pe stiu eu unde, sa gaseasca banii. Altfel, compania va intra intr-un proces care va insemna taiere de vagoane pentru fier vechi.

- (a cautat in Rusia?) Inclusiv. Contractul se va semna. A fost un investitor foarte favorizat inca de la inceput. Hotararea a fost publicata tarziu ca sa ii dea timp sa caute banii. L-as atentiona pe premier: ma intreb daca nu l-a favorizat prin nepublicarea hotararii.

- Privatizarea a fost foarte prost pregatita, o astfel de companie nu se privatizeaza prin anunturi in Romania Libera si Adevarul. Se face un 'road-show', te duci in marile centre feroviare, Berlin, Paris, Londra, in Olanda pentru ca au un transport dezvoltat. Asa nu avea cum sa iti apara un investitor american sau...

- Fenechiu a fost cu sabia pusa desupra capului, pusa de premier - Ori o faci, ori pleci. Privatizarea era in acordul cu FMI, de un an de zile, nu trebuia sa o lase pe ultimele 45 de zile.

- E evident ca ceva e in neregula. Ori proasta guvernare, ori un joc care sa elimine investitorii strategici care puteau sa vina.

- (somaj - 30.000 in plus) Da, e o crestere de aproape un procent. Guvernul s-a angajat la 1 milion de locuri de munca. Unde sunt? Cel mai puternic indicator al cresterii durabile e scaderea somajului. Inseamna ca Romania stagneaza. Fondurile de pensii, de sanatate, nu au cum sa fie compensate. Amandoua se alimenteaza din taxele pe salarii.

- Veniturile se fac sub valorile programate, in august un nou deficit de incasari, investitiile straine directe s-au redus in primele 6 luni. Inseamna ca perspectiva de a creste locurile de munca e redusa.

- Nu mai vorbim de neseriozitate. Anunti ca faci investitii de 10 miliarde de euro, iar pe primele 6 luni avem putin peste jumatate de miliard de euro. Cum poti sa fii atat de neserios? Esti guvernul Romaniei!

- Deocamdata acest guvern a incasat facturi restante de la guvernul Boc, nu au produs facturi noi.

- Sigurele autostrazi la care se lucreaza sunt cele contractate pe 2011, la Arad. Au oprit Bechtel, de acord, dar pune ceva in loc, altfel pierdem locuri de munca, distrugi si ce s-a facut.

- Eu am un pact de coabitate cu Ponta, dar nu am un pact al tacerii. 6 luni i-am girat, dar daca ei confunda asta cu a fi partas la proasta guvernare, nu merge.

- Nu ezit sa vorbesc despre coruptie la acest guvern. Nu numai prin ceea ce se vede, ministri trimisi in judecata, dar este exact stilul lui Adrian Nastase. Va amintiti afacerea ICA. 3.800 de ha din Insula Mare a Brailei, transferati la Cons.Jud. Braila, Voi sta cu ochii pe aceste terenuri, cand se liberalizeaza. O sa imi spuna Ponta ca pres. CJ vrea sa vada cum creste porumbul. Stau cu ochii tot felul de sacali, prin hotarare de guvern vor fi serviti tot felul de clienti politici. Aceleasi tertipuri ca Nastase, in schimbul sustinerii baronilor.

- (Rompetrol) Cum poti sa renunti la atatia bani? Cum compenseaza Ponta cele 400 de milioane pierdute? Daca isi lua banii de la kazahi.. Nu am ajuns sa sustinem companii petroliere. Legea eu am trimis-o inapoi, asa cum e scris memorandumul nu creeaza nicio obligatie pentru kazahi. Eu i-am cerut presedintelui kazah plata datoriilor, niciodata nu am cerut renuntarea la proces.

- (relatia cu biserica) Biserica este un partener al statului roman. Nu sunt restrictii in interiorul NATO si UE cu privire la tipul de parteneriat intre stat si biserica. Biserica, media, scoala isi propun sa fie un factor de educare. E indiscutabil ca statul roman isi sprijina multe dintre proiectele sale pe parteneriatul cu biserica, de exemplu problemele romanilor din strainatate. In Italia s-au pus la dispozitia comunitatilor de romani aproape 800 de biserici catolice, pentru ca romanii sa isi tina slujbele. Biserica Ortodoxa a fost extrem de receptiva. Uitati-va in R.Moldova, e o ofensiva a Bisericii Ruse, Biserica Ordodoxa Romana tine romanismul in picioare. Uitati-va in Timoc. Timocenii care se recunosc a fi romani se strang in jurul bisericii, nu au in jurul a altceva a se strange.

- Rolul social al bisericii: sunt tinuti copii orfani, care au nevoie de sprijin. Copiii nascuti in strainatate se duc duminica la scoala de duminica, care e la biserica. Statul roman rasplateste cum poate, si prin salarii, si prin investitii, mai o reparare de biserica...

- (la Chisinau soseste vicepremierul Rogozin, apoi patriarhul Kiril. Va fi mult fast, basarabenii se intreaba de ce un patriarh roman nu a trecut pana acum Prut-ul? ce credeti despre politica rusilor prin biserica?) Ce vorbeam mai devreme: Nu poti sa ceri altora sa nu faca ceea ce tu faci. Dar nu inseamna ca depunem armele. Sunt convins ca mitropolitul Petru, de peste Prut, va avea capacitatea sa organizeze evenimente dedicate ortodocsilor romani. Faptul ca patriarhul roman nu a trecut Prutul e o chestiune de calendar. Il stiu, nu are nicio retinere sa il treaca, acum e foarte concentrat cu Catedrala Mantuirii Neamului.

- (rusii joaca tare) Sunt de acord, dar va asigur ca nici noi nu suntem indiferenti.

- (educatie, rezultate slabe la bacalaureat. Ar trebui sa se discute in CSAT despre subminare?) M-ati pus in dificultate. In momentul in care aduci o problema in CSAT inseamna ca lucrurile sunt grave, nu cred ca suntem in acest stadiu din punct de vedere al educatiei. Abordarea e gresita. Structurile de securitate ale statului se vor implica atat cat e necesar. Sa nu credeti ca SRI a luat mandat de siguranta nationala pentru cazul de la Bolintineanu, nu, a fost solicitarea unor procurori de sprijin. Acolo nu a fost mandat luat de SRI pe securitate nationala, SRI i s-a cerut sa ajute la confirmarea unor banuieli pe care procurorii le aveau.

- In Liceele teoretice, de informatica, umaniste, de chimie gradul de promovabilitate este foarte mare. Marea drama incepe cand si scolile de meserii dau bacalaureat, sunt copii care si-au propus sa invete o meserie in urma reformei Marga din 98, cand s-au desfiintat liceele profesionale. In stenograme se va vedea ca m-am opus. Aveam liceele auto, de aviatie, de cai ferate, navale. Iesea copilul cu o meserie, acum ies nimic. Teoria domnului Marga era: Nu au ce preda inginerii. S-au creat locuri de munca pentru dascali, dar 30% sunt suplinitori. Dascalii cu note la definitivat de 3-4 predau.

- Liceele teoretice sunt bune, dar marele procentaj de copii care nu iau bacalaureatul e generat de liceele tehnologice care au copii care in mod natural s-ar fi dus catre scolile profesionale. S-a adoptat legea Funeriu, sper ca in cativa ani sa recuperam acest handicap.

- (prejudecati rromi) Problema copiilor rromi e mai complicata. In mod categoric exista si un proces de discriminare nedeclarat - prima cauza. A doua e chiar cultura fmiliei rrome. De multe ori nu isi trimit copiii la scoala si nu vad importanta capitala pentru soarta copiilor. Uneori sunt folositi pentru micile furtisaguri ca urmare a vointei familiei.

- Poate o sa spun un lucru care o sa genereze dezbateri: Am un fin rrom. Ieseam intr-o noapte de la Primaria Capitalei, era unul catarat pe primaria sect. 5, era o doamna cu copii pe trotuar. Cel de sus era tatal copilului care se nascuse pe trotuar, cerea o casa. 'Daca il dai jos, ti-l botez pe asta micu'. Ceea ce am si facut. Sotia mea se ducea in Zabrauti de 2-3 ori pe an. L-a dus la scoala, curatel, carti, caiete... Dupa ce pleca sotia mea, il lua mama de la scoala si il trimitea la furat. Tatal e la puscarie. Sotia mea nereusind sa il convinga sa mearga zi de zi la scoala, a mers la deputatul Paun. Cum il putem ajuta? Sotia a vorbit si cu invatatoarea. Dar marea drama e ca sunt doctori care le dau scutire si pe 30 de zile.

- Avem o problema a societatii, avem si o problema a familiilor rrome. De aceea l-am apreciat pe Cioaba: ii indemna sa mearga la scoala si sa se crestineze. Daca din poruncile alea 10, tii minte 3 si le aplici, e un lucru bun pentru societate. De aceea l-am apreciat, si-a dat seama care sunt hibele.

- In mine nu au un adversar, ei sunt un tronson mult mai mare de educatie. In comunitatea rroma natalitatea e pozitiva, forta de munca trebuie educata. Comunitatea rroma va avea un rol important in capacitatea noastra de a genera productie.

- In Italia, Spania, copiii rromi sunt folositi pentru cersetorie de familiile lor, in loc sa ii lase la scoala.

- (calitatea liderilor politici a scazut in ultimii ani. In 2014 veti preda mandatul. Care va fi principala vulnerabilitate a sistemului international?) Pentru Romania, principala vulnerabilitate a viitorului este scaderea natalitatii. Va trebui sa adoptam solutii adoptate de alte state - cu imigratia, forta de munca din Africa etc. A doua mare vulnerabilitate poate fi legata de educatie si cercetare. Marea problema e invatamantul universitar, daca vorbim de crearea elitelor. S-au facut pasi inapoi dupa legea Funeriu. Nu spun ca Romania ar trebui sa fie printre liderii care fac cercetare fundamentala, dar fara cercetare aplicata, care se transfera imediat in industrie, in economie, Romania nu va devenit competitiva. Nu eram competitivi cu Dacia imbunatatita de cercetarea noastra, era demult inchisa daca nu venea tehnologia franceza.

- A treia vulnerabilitate poate veni din sanatate - starea de sanatate generala a populatiei.

- deci vulnerabilitatile sunt: Natalitate negativa, cercetare precara, sanatate precara.Sunt prea multi oameni cu boli cronice, netratate. Mergeti in mediul rural, sunt oameni care rad si au in gura trei dinti.

- Avem resurse, inteligenta avem, dar nu o valorificam in educatie de calitate. In sanatate trebuie sa facem transferul catre ambulatoriu, nu catre transplant.

- Calitatea liderilor? Si eu ma intreb cine poate fi noul presedinte. Nu pot spune ca cel care s-a autointitulat, e vremea autointitularilor, regi, imparati, si Crin Antonscu s-a autointitulat presedinte... Crin Antonescu ar fi un dezastru pentru Romania, si Victor Ponta un dezastru pentru Romania - si imatur si pregatit sa minta.

- Spre opozitie avem oameni de calitate: Monica Macovei, Catalin Predoiu, Elena Udrea - singurul poltician care creste in sondaje din opozitie. Nu vad presedintele. E adevarat, si eu cand am candidat nu se vedea presedintele.

- Pe plan european la fel. Generatia mea de oameni politici, cu care am indeplinit misiunea de sef de stat, nu a avut curajul sa aplice masurile de reforma. Si la nivel european se guverneaza cu ochii pe sondaje. Pentru mine e clar: in timpul crizei UE trebuia restructurata din temelii.

- (dreapta romaneasca) Sunt convins ca se va uni dreapta romaneasca,ea nu e atat de naiva cum pare. Marea problema a liderilor dreptei, asa faramitata cum e ea, e ca nu pot pune inca degetul pe cel care va prelua steagul dreptei sa mearga cu el in alegerile prezidentiale. Momentul optim al unificarii dreptei nu poate fi decat cel de a doua zi dupa europarlamentare.

- Am perceptia de la liderii acestor partide si partidulete de dreapa: au nevoie de liderul pe care sa il sustina.

- (il stiti?) Nu, daca l-as sti, l-as spune.

- (pregatita Romania pentru un presedinte femeie?) Eu stiu doua femei care ii bat si pe Ponta si pe Crin in dezbateri publice: Monica Macovei si Elena Udrea. Depinde ce masinarie le pui in spate. Totul e sa nu repede greselile Conventiei (CDR). Nu! Fuziuni, baieti! Singurul care nu poate fuziona este PNTCD, are o istorie prea adanca, trebuie sa ramana acea emblema a traditiei, PNL nu mai e, ei s-au "socializat" au devenit de stanga.

- Avem o majoritate de 70% dominata de ordonante de urgenta si care nu isi asuma reformele in favoarea tarii. Ei nu privesc la interesul national, privesc la interesul lor. E o majoritate mai slaba decat cea pe care a avut-o Boc cu 50% plus 1. Sunt foarte neomogeni in interiorul acestui colos de 70% si liderii PSD si PNL nu au forta sa se impuna pentru a servi interesul national.

- Victor Ponta a fost o speranta pentru mine, dupa aia mi-am dat seama ca nu are caracter, e mincinos si corupt. V-am dat exemplu cu mutatul celor 3.000 de Ha. Daca asta nu e coruptie, eu ma duc la manastire.

- (in guvernul Boc, fapte similare?) As fi tipat. Nu am vazut astfel de transferuri de terenuri. In timpul lui Tariceanu am spus: Coruptia a ajuns pe masa guvernului. Pe vremea lui Boc nu s-a intamplat asta. Coruptia la nivelul ministrilor, secretarilor de stat, trebuie sa o spun: guvernul Boc nu a avut atatia corupti, cat are "cel mai cinstit guvern" - Ponta. Ponta a reusit o performanta - sa aiba un ministru in functie condamnat la inchisoare. Tine de onorabilitatea Guvernului, cati stiu din Europa ca ministrul nu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare pentru fapte petrecute in timpul exercitarii mandatului?

- (atragerea de fonduri europene) Marea problema e calitatea functionarilor,cei care valideaza, cei care aproba proiectele, cei care proceseaza facturile - sunt foarte slabi pregatiti. Toate se sparg in capul ministrului, el e responsabil politic, dar calitatea si de multe ori incorectitudinea functionarilor din autoritatile de managemente sau de control este slaba si de multe ori sunt si corupti.

- Ministrii care nu au politizat acest aparat au o absorbtie buna.

- (Siria, participam cu fregate?) Nu, SUA vorbesc de o interventie chirurgicala, cu rachete Tomahawk. Romania nu poate interveni, dar asta nu inseamna ca nu vom fi solidari. Problema este unde ne duce o astfel de interventie. La intalnirea cu ambasadorii am vorbit despre prudenta si solidaritate. Nu o sa ma consulte nimeni, stiut fiind ca nu avem capabilitati - au doar SUA, Marea Britanie, Canada.

- E o uriasa problema care m-a facut sa vorbesc despre prudenta. Sunt diverse abordari ale statelor din jurul Siriei: Turcia vrea interventie la sol, Iordania, Iranul au alte obiective. Problema este: interventia SUA va avea sau nu o riposta? SUA previzioneaza o interventie de 2 zile. Va riposta Damascul sau nu? Dupa parerea mea va riposta. Ce se intampla daca Damascul loveste unul din distrugatoarele americane? Cat de chirurgicala e operatiunea? Cum va reactiona Hezbollah? Dar Turcia? Invadeaza? In ce tip de conflict ne vom afla atunci? Simai sunt si altele. Suntem obligati sa gandim pe tot ce poate fi mai rau, nu poti sa gandesti ca pe o nunta la care te duci cu floricia in piept. Iranul va continua sa sustina Siria.

- ultimul scenariu: Cade guvernul Assad si actualul Front de Eliberare vine la putere - CU care din sectiuni? Al-Qaida? Fratii Musulmani? Ce se intampla cu influenta rusilor odata cu schimbarea regimului Assad? Inseamna un macel. Explodeaza Orientul Mijlociu. Cine vine la putere dupa Assad? Mai ramane Rusia cu baza? Unde se va recompensa Federatia Rusa ca si pierdere de prestigiu? Dupa Kosovo s-a compensat in Georgia. Ce ar fi la indemana acum? Transnistria.

- Sunt obligat sa gandesc in termenii cei mai rai. Cel mai bine ar fi ca regimul Assad sa nu reactioneze, sa incaseze cele 200 de rachete. E si un risc - utilizarea gazului ramasa nesanctionata, intr-un razboi intern. Se creeaza un precedent. Daca nu reactionezi la "bomba atomica a saracului", ca asta sunt gazele toxice de lupta, atunci te gandesti si sa nu reactionezi la bomba Coreei de Nord? Lucrurile sunt mult mai complicate.

- Obama a fost unul dintre primii lideri care a spus pudenta. Marea Britanie a ajuns la Parlament, Franta si ea. Avem problema legitimitatii: nu s-au utilizat gaze toxice in raport cu alt stat. Siria nu e semnatara conventiei, nu e o decizie a Consiliului de Securitate. E un moment exterm de important chiar pentru pacea lumii. Romania e un luptator inversunat impotriva dezvoltarii capabilitatii armelor de distrugere in masa. Daca operatiunea iese din planificare? Cand eu decid scenariul cel mai favorabil trebuie sa il gandesc si pe cel mai rau.

Teme de dezbatere:

Printre temele dezbatute se numara pactul de coabitare si relatia cu Victor Ponta, privatizarea CFR Marfa, proiectul Rosia Montana, problema locurilor de munca si a somajului.

De asemenea, intrebarile s-au referit si la atragerea de fonduri europene sau sansele de unificare a dreptei, dar si relatiile cu Republica Moldova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Basescu Siria, #Basescu Ungaria, #Basescu CFR Marfa, #Basescu Moldova , #presedinte