Ziare.com

Basescu: Sunt interese gigantice in neadoptarea noii legi a Sanatatii

de Camelia Badea
Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 18:19

   

Basescu: Sunt interese gigantice in neadoptarea noii legi a Sanatatii
Presedintele Traian Basescu a sustinut miercuri o declaratie de presa la Palatul Cotroceni in care a explicat pe larg cateva dintre cele mai importante aspecte ale noii Legi a Sanatatii precum si o parte din tintele pe care aceasta si le propune.

Seful statului a afirmat ca exista "interese gigantice" pentru neadoptarea noii legi a Sanatatii din partea celor care permit acum "scurgerea printre degete" a miliardelor care vin de la buget in sistemul de sanatate.

Totodata, el a criticat dur ineficienta actualului sistem, in special a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, si a tinut sa sublinieze apasat ca SMURD-ul este un sistem militarizat, care apartine statului, nu unui singur om, cu trimitere directa la fondatorul acestuia, Raed Arafat, proaspat demisionar de la Ministerul Sanatatii.

De asemenea, presedintele a spus ca diagnosticul pus de raportul comisiei prezidentiale sistemului sanitar a aratat ca principalele probleme ale acestuia sunt monopolul CNAS, politizarea, ineficienta, coruptia si abia apoi subfinantarea.

Traian Basescu a mai spus ca proiectul de lege a fost realizat de un grup de specialisti din intreaga tara, neafiliati politic, si ca el are elemente din legislatia care guverneaza sistemele de sanatate din Olanda si Germania, adaptate la situatia din tara noastra.

De asemenea, el a facut un apel la o dezbatere publica decenta, in cunostinta de cauza, exprimandu-si speranta ca proiectul va fi adoptat de Parlament pana la finalul acestei sesiuni parlamentare, urmand ca dupa aceea sa se treaca la adoptarea legislatiei secundare, care sa permita implementarea noilor principii.

"Interventia mea publica a fost in momentul in care am considerat ca s-a depasit orice limita in dezinformarea populatiei", a explicat Traian Basescu ce anume l-a facut sa intervina telefonic luni seara la Realitatea TV. La insistentele jurnalistilor, el a spus ca nu doreste sa intre in polemica cu Raed Arafat si a dezvaluit ca, in ciuda afirmatiilor facute, acesta nu a trimis niciun raport la Cotroceni cu observatii personale, iar ministrului Sanatatii i-a inmanat un astfel de document doar dupa disputa televizata cu seful statului de luni seara.Ziare.com a trasmis principalele declaratii ale presedintelui in format LIVE TEXT:

- Am un cadou pentru dumneavoastra si cei din studiouri si redactii: capitolul despre serviciul de urgenta. Cei care vorbesc, sa vorbeasca in cunostinta de cauza. Nu veti gasi nicio referire la privatizarea ambulantei de stat sau a SMURD-ului. Introducerea rautacioasa a fost deja facuta, putem continua.

Un efort de 4 ani

- De ce s-a implicat presedintia? Unul dintre angajamentele mandatului meu a fost legat de modernizarea statului. S-a facut destul in domeniul justitiei, in acest proces a intrat si noul Cod al Muncii, tot in baza unui raport al unei comisii prezidentiale, si noua lege a Educatiei. Am ajuns si la sanatate.

- A existat o comisie prezidentiala formata tot din specialisti. Presedintele comisiei a fost rugat ca impreuna cu un colectiv sa transfere intr-un proiect ceea ce s-a constatat ca diagnostic al sistemului de sanatate. Presedinte si responsabil a fost prof.dr. Cristian Vladescu, unul dintre marii specialisti pe medicina administrativa. Au mai fost prof.univ. din Cluj, Iasi, personalitati neangajate politic. A fost un efort de 4 ani pentru ca aceasta lege sa fie lansata ca proiect in dezbatere publica.

- Mi-e foarte greu sa inteleg furia asupra acestei legi, ea pleaca de la dezinformare.

SMURD nu poate fi privatizat, el este militarizat

- Foarte putini stiu cum functioneaza SMURD. El este parte a ISU, sunt cei cu descarcerarea care au propriile masini si echipamente, si cei cu salvarile, care sunt toti pompieri. Discutam de o unitate militarizata. Cine poate gandi privatizarea capitanilor, maiorilor, si a ofiterilor de pompieri? SMURD e alcatuita din pompieri profesionisti calificati ca paramedici, adica stiu sa dea primul ajutor, nu sa faca interventii complicate.

- Cei care au vorbit de privatizarea SMURD nu au incercat decat sa dezinformeze, sunt interese gigantice in neadoptarea noii legi a sanatatii.

- Nu vreau sa alarmez, dar pompierii de pe salvarile SMURD de tip B sunt si pe masinile de pompieri. Cei 2.300 de pompieri profesionisti care sunt pe salvarile SMURD au facut cursuri de paramedici si actioneaza si pe masinile de pompieri in functie de urgenta ceruta pe 112. Vreau sa intelegeti capcana legata de privatizarea SMURD, structurile militare nu se pot privatiza.

Poate autoritatile locale vor sa investeasca in ambulante, nu in panselute

- Noua lege deschide o usa pentru administratiile locale, daca vor sa cumpere mai putine panselute si sa cumpere salvari. Este o diferenta uriasa intre ce se intampla in Bucuresti si ce se intampla in mediul rural. Legea deschide posibilitatea ca primariile si CJ sa fie parte a sistemului de ambulanta si ea nu face nimic rau.

- Am convigerea ca autoritatile locale isi vor schimba din prioritatile pe cheltuieli si vor achizitiona 5 ambulante, pentru ca sa nu se mai apeleze la cele din capitalele de judet.

- Nu este nimic rau si nu avem de ce sa ne suparam daca autoritatile locale vor accepta sa devina contributori, sa achizitioneze ambulante care sa fie pozitionate direct in mediul rural, cu asistent medical sau cu paramedic. Toata lumea vede la televizor ce e in marile orase, dar cate vieti se pierd in mediul rural pentru ca se intarzie interventia acolo?

SMURD nu a fost creat de un om, SMURD este al statului roman

- SMURD nu a fost creat de un om, statul roman a facut eforturi uriase pentru dotare. Eu stiu de cate ori am vorbit cu bancile pentru finantarea sistemului, ca e BM sau alte banci. Acest sistem a fost creat pe banii romanilor, a fost si este platit, pentru ca este platit din credite. Sistemul SMURD este un sistem creat de statul roman, care poate fi condus de un om sau de altul, dar este pentru cetateni, pentru a-i ajuta cand le este greu.

- Am auzit discutia despre buget, mi s-a parut imorala: cine ia banii? statul? dar nu am auzit discutia cine ajunge primul la OM? Nu pot sa ma fac ca nu vad. Devin un sustinator al acestei legi, nu neaparat in forma in care exista, pot veni si altii cu imbunatatiri si completari.

- in 2000 bugetul sanatatii era de 1 mld de euro, in 2011 a depasit 5 mld de euro., Care a fost rezultatul? Primul a fost lipsa de performanta. Al doilea, lipsa de proceduri. In sfarsit - subfinantarea.

CNAS - un dezastru

- Realitatea ne arata ca principalele probleme pe care le avem sunt monopolul CNAS, care este un dezastru din punct de vedere al eficientei cheltuirii banilor, apoi politizarea sistemului santar, ineficienta, coruptia si abia apoi subfinantarea. Trebuie sa depolitizam, sa eliminam coruptia. Sistemul nu a progresat, desi s-au introdus in el de 5 ori mai multi bani. Asta inseamna ca modul cum administram sistemul e deficitar, iar populatia e nemultumita pe buna dreptate, chiar daca sunt insule de excelenta.

- Sentimentul general in ce priveste siguranta sanitara e indoielnic.

- Obiectivul meu acesta este, nu unul steril si scazut.

- Am insistat ca proiectul sa fie pus pe siteul MS din octombrie.

- Din toata zbaterea publica am inteles: cel mai interesant este ca sistemul s-a adaptat la cresterea cheltuielilor fara a deveni mai performant.

- Autoritatea MS e totala, nu vor veni privatii sa cumpere ambulante G3, sunt scumpe si stai intr-o comuna, pentru ca obiectivul nostru este mediul rural.

- Actualul sistem al CNAS cu cele 42 de ramificatii in judete trebuie inlocuit cu asiguratori privati. Ce se intampla cu medicii de familie? Isi schimba complet rolul.

- Aici trebuie adusa discutia despre lege, ea trebuie nepersonalizata.

- Interventia mea publica a fost in momentul in care am considerat ca s-a depasit orice limita in dezinformarea populatiei.

- Sunt 2 SMURD-uri, unul al statului si o fundatie care face ce vrea cu banii ei. Sediul fundatiei este la Targu Mures. SMURD_ul statului e detinut de MAI si e condus de un colonel, are in subordine ofiteri si subofiteri, cu medici preluati de la urgenta cind serviciul 112 il impune.

Serviciul de urgenta ramane gratuit si garantat, vom continua sa investim in el

- Nimeni nu va putea face un serviciu de urgenta decat cel al statului. Cine va fi autorizat, primarie, CJ, nu poate lucra decat prin 112, prin STS.

- Eu insumi am probleme sa inteleg toate mecanismele, nu imi propun sa le invat, dar trag un semnal de alarma ca avem sansa sa discutam noua lege plecand de la diagnosticul sistemului de sanatate, si ar fi pacat sa ne indreptam pe piste false.

- Cititi cele 4 pagini, altfel va fi suficienta delatiune, suficienta dezinformare.

- Serviciul de urgenta al statului va continua sa se doteze, independent de ce vor face autoritatile locale. Vom continua sa investim sume foarte mari in serviciul de urgenta, el ramane gratuit si garantat pentru orice cetatean al Romaniei care il solicita.

- Fac un apel la o dezbatere serioasa, care sa puna in centrul ei cetateanul, pentru a ajunge la o imbunatatire a legii. O dezbatere onesta ne duce catre o solutie mai buna decat proiectul de acum.

Sa nu fie impins guvernul sa isi asume raspunderea

- Nu vreau sa fie considerata o amenintare, dar nu as vrea sa se repete experienta Legii educatiei: o lege buna, dar superpolitizata, ceea ce a impins Guvernul sa isi asume raspunderea. Vreau sa cred ca am invatat si de la Codul Muncii si ca vom reusi sa facem o dezbatere decenta, cu legea citita. Ma adresez clientilor televiziunilor, stiu de toate, despre avioane de lupta, despre sanatate, unii se si impopotoneaza cu titluri.

- Legea este puternic inspirata din experienta sistemului olandez si german, nu sunt perfecte, dar populatia celor doua tari nu are nemultumiri ca la noi. Nu au fost preluate mot-a-mot, dar exista elemente de inspiratie.

- Nu considerati ca am devenit primul doctor al tarii, dar sustin ca si sistemul de sanatate trebuie reformat.

Intrebari:

- (UDMR blocheaza reformele? un senator spunea ca 1 an nu e suficient pentru a crea un sistem credibil) Cine spune ca sistemul trebuie creat intr-un an? E ca la educatie, trebuie sa ai legea cadru, apoi legislatia secundara. Va necesita circa 2 ani pana va deveni functionala. Imaginati-va licitatiile pentru asigurarile private, garantiile. Vreau sa stiti ca in lege e mentionat ca niciun cetatean asigurat al Romaniei nu poate fi refuzat la asigurare. Implementarea va dura 1-2 ani si nu se va termina pana la alegeri, iar eu nu privesc prin perspectiva alegerilor, nu pot spune avem solutia, dar sa mai asteptam pana dupa alegeri.

- (i-ati explicat lui Arafat ce ati spus acum? care sunt interesele gigantice despre care ati vorbit?) Toti cei printre degetele carora se scurg miliardele care impiedica performanta, nu voi spune nume, e vorba de achizitii de medicamente, de echipamente. Un asigurator privat va spune avem standarde de cost, va supraveghea, va spune 'pentru apendicita se sta internat 48 de ore', acum se plateste dupa numarul de paturi in spital, se sta cu saptamanile. El nu va mai privi nici la retete, nici la zilele lungi de spitalizare cu indiferenta, pentru ca el pierde. El va indrepta in mod obligatoriu ceea ce este acum deficitar: tratamentul in ambulatoriu. Asiguratorul privat va plati ca omul sa fie tratat acasa, acum CNAS nu ii pasa ca se duce omul cu un furuncul si sta doua saptamani in spital. Va interveni grija pentru bani.

- Cu domnul doctor Arafat am avut o discutie telefonica, nu vreau sa continui aceasta polemica, nu ma intereseaza. Pe mine ma intereseaza ca sistemul de sanatate sa evolueze pozitiv. Daca a trimis la Cotroceni un raport cu numar de inregistrare, il poate face public maine. La ministru a trimis un raport in seara in care am avut interventia telefonica, iar la Cotroceni nu a ajuns niciun raport.

- (ambulante achizitionate in mediul rural?) Daca un presedinte de CJ vrea sa faca ceva? Eu as pune o ambulanta la primarie, as face un paramedic din consiliul local, sau de la pompieri, si ar sta ambulanta tot timpul acolo, iar daca s-ar intampla ceva in sat ambulanta ar fi in 2 minute la poarta omului. Cred ca foarte multi primari si presedinti de CJ ar fi interesati sa aiba un serviciu de ambulanta, in momentul de fata nu au voie. De ce nu? Doar pentru ca vrem sa fie serviciul 'meu', al primului ministru, al ministrului Sanatatii? Cel mai important este sa salvezi viata omului. O administratie locala, intre alternativa de a cumpara lalele si de a cumpara doua ambulante pe care sa le puna in doua comune indepartate, pentru ce credeti ca va opta?

- (angajare raspundere? ce ati discutat cu Ciuhodaru?) Asta-i buna, sunt discutii in biroul meu, pot sa discut cu sefi de stat, de guvern. Despre angajare: ca un semn al evolutiei noastre, vreau sa cred ca macar cu legea Sanatatii am putea sa o dezbatem pana la sfarsitul lui februarie astfel incat sa fie adoptata inainte de vacanta de vara. Urmeaza legislatia secundara - hotarari de guvern. Nu imi doresc o asumare a raspunderii, nu pentru ca am dubii asupra calitatii ei, dar as vrea ca un numar tot mai mare de romani sa ii stie continutul.

- Legea lasa loc sectorului privat, si in domeniul spitalelor si asigurarilor, care pana acum erau tabu, numai ale statului. De ce sa nu ne putem asigura pentru mai multe servicii decat pachetul minim garantat? Aceasta abordare nu face decat sa aduca mai multi bani in sistem, spre exemplu: la o banca unde salariile sunt mai mari, s-ar putea ca sindicatul la pachetul minim garantat prin acel 5,5% sa ceara bancii sa plateasca in plus. Multe multinationale isi vor asigura suplimentar angajatii. Statul nu se poate deroba de responsabilitate, dar acum statul pe buna dreptate e acuzat de slaba calitate, pentru ca numai el este jucator, cand va fi si sectorul privat se creaza conditiile unui management performant si vor fi responsabili impreuna.

- (dezastru CNAS? reformarea ei?) Eu spuneam despre deficitara gestionare a banilor. CNAS nu reuseste sa urmareasca ce se intampla cu medicamentele, cu costurile din spitale. Este clar ca avem o problema de sistem, nu de oameni. Avem 42 de case judetene care nu se ocupa de controlarea banilor, a prescriptiilor, a zilelor de spitalizare. Imaginati-va o casa privata careia i se deconteaza ca pentru o amigdalita sta cineva 2 saptamani in spital. Nu va tolera! orice casa privata va face contracte pe standarde de cost, va introduce reguli si de tratare si de cost, in afara de cele care deviaza de la standard, unde se vor plati sume suplimentare.

- (golanii care pun mana pe spitale?) Acestea au fost expresiile celor din studio,de aceea am intervenit in emisiune, eu am pus ghilimele. Asa spuneau cei autointitulati profesionisti, cu ochii bulbucati.

- S-a dovedit ca "asa cum merge" nu mai merge!

O dezbatere publica transformata in scandal

Noua Lege a Sanatatii a intrat in dezbatere publica pe 28 decembrie, tot la presiunea sefului statului, dupa aproape doua luni de discutii aprinse intre cei din conducerea Ministerului Sanatatii.

In calitate de fondator SMURD, Raed Arafat, care a ocupat pana marti si functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, si-a exprimat public nemultumirea fata de modificarile aduse de noua lege asupra sistemului medical de urgenta, acuzand intruziunea sistemului privat.

In replica, seful statului a intervenit luni seara la Realitatea TV, unde Raed Arafat era prezent in calitate de invitat, respingand acuzatiile aduse noii legi si cerandu-i lui Raed Arafat sa contribuie la imbunatatirea ei prin discutii cu ministrul si cu ceilalti initiatori ai legii, nu prin dezinformarea cetatenilor.

Basescu il mustra pe Arafat si se opune angajarii raspunderii Guvernului pe legea Sanatatii

In aceeasi seara, presedintele a afirmat ca, daca subsecretarul de stat nu este de acord cu ministrul, unul dintre cei doi trebuie sa paraseasca postul detinut. A doua zi, Raed Arafat a demisionat, in locul sau fiind numit miercuri Andrei Georgescu, seful Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Universitar Bucuresti.

Raed Arafat: Inca n-am murit. Distrugem ce avem

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11623 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
230 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Traiasca Crucishetoru' care baga-n faliment...

...Romanika cea naiva si boboru' indolent!!
Traiasca, ca-l apucara grija mare de comune!
O sa le dea bani cu caru' si masini din alea bune!!
O sa faca si-o sa dreaga si-o sa aiba obiective,
Sa inchida la toti gura, ca umbla cu adjective!!

 

@D ILIU

- asa e vasi !

Se stie ca e VASI.

m

@D_ILIU

Se vede de la o poasta cu nu aveti capacitatea intelectuala sa intelegeti acest articol.
Haulit furios si nervos va doresc.

hai ca-mi place

cu cat bei mai mult, cu atat te ia in seama sefu!
esti destept.
crezi ca nu se prinde lumea ca esti platit?

 

 

i-auzi, ii critica pe aia care le stiu pe toate!

eii, dac- ar exista Dumnezeu si s-ar putea deschide pamantul!!!!

 

@ioanaiiiiii

- nu mai vorbi de deschis pamantu' ca e cam agitatie seismica in zona , si inghite aleatoriu !

 

Pai, hai,

Da tu un exemplu pozitiv!

Uite aici o idee....

Stiti ca se pot baga niste ore in scoli in care orice copil sa fie invatat ce sa faca celor de langa el in cazuri de urgenta?
Nu ar costa mai nimic si asta chiar ar salva vieti.
Sunt tari in care se promoveaza foarte mult ideea ca noi ne putem salva semenii daca stim cum sa procedam.
La noi inca mai zic babele ca a murit omu' "ca si-a inghitit limba" dar nu fac nimic sa-l salveze cu exceptia catorva cruci evlavioase.
De Paste am vazut o femeie cu atac de cord cazuta pe jos, pe care toti cei din jur, binevoitori, o fortau sa se ridice sa nu raceasca...
Prostia se plateste nu-i asa?! Uneori cu viata din pacate.
Cati dintre cei care citesc aici stiu ce sa faca in caz de atac de cord, sau in caz ca un coleg se ineaca cand hahaie despre politica la o tigare?
Cati stiu sa execute cat de cat corect un CPR? Stiti cate vieti s-ar putea salva doar daca as sti sa pozitionati un om inconstient in "recovery position"?
Specialistilor in vorbe goale!
Ma astept acum mistouri mioritice ca la asta ne pricepem cu totii.. .

 

Nu te inteleg,

de ce "mistouri"? Este foarte bine,trebuia chiar aplicat mai demult asa ceva.

>

cat tupeu jegos!

 

Ca si matale !

Cu ce esti tu mai breaz ?

poate te vrei mjaqi breaz.

 

Stai linistit ORD,

Mai breaz ca tine nu poate fi nimeni!

Oare de ce se mai oboseste sa vorbeasca...

daca, el insusi declara ca "am probleme sa inteleg toate mecanismele, nu imi propun sa le invat..."

 

Fiineca are cui vorbi. O lege trebuie prezentata corect !

g

 

 

Pentru AdyCa

In legatura cu precizarile tale,prin care Arafat a dat contracte unei firme prietene,as vrea sa te intreb:De ce pina cum nu a aparut asa ceva,de ce numai dupa ce a fost declarat de Basescu "inamicul legii" si fortat sa demisioneze??Crezi ca pina acum ziarul respectiv nu avea datele acestea?Nu ti se pare cusuta chestia asta cu ata alba?Nu inteleg de ce trebuia aruncat cu noroi intr-un om care chiar a facut ceva pentru romani!!

 

domnul basescu crede

ca ambulanta este un taxi!pai nu e nevoie sa cumpere primaria o ambulanta care sa stea degeaba in parcare si sa care un om la spital, e destul sa roage un prieten, vecin cine are masina, sa il duca la spital!

 
 

 

auziti ce spune bashi vostru

daca i-ai facut operatie, nu- mai tine o saptamana in spital, a doua zi da-i drumul acasa.
numai CRIminalul baasescu spune asta !!!
pe el vienezii l-au aruncat ca pe un caine?????
Trebuia!!

 

el e doctor omnia!

pai nu mai facusera o lege, de ziceau ca nu se interneaza decat ala carea a avut febra peste 39 de grade, 5 zile?

Si matale ce hram porti inafara de haulici ?

Esti o doctorita,,breaza,, ?

In lumea medicala civilizata. avansata, asa se procereaza !

O zi- doua, si....acasa. Casa de asigurari nu plateste mai mult la operatii de amigdalita, apendice , fiere,hemooiai, ochi,ORL,membre tupte. Te pune in gips si-ti da carje si....valea acasa. La operatii mai mari. grele, da, staii ceva mai mult.

Asta e medicina si sistemul sanitar avansat.
Anem si case de batrani unde sa se stea, spitale recuperatorii.;

Pai, mai, ORD

Ce are casa de batrani 'unde sa se stea', cu sistemul de sanatate?

tu estim insurat?

edaca da, cum te suporta aia?
sotia mea demult ar fi divortat
dar de vooi securistii nu au voie sa divorteze ,mai ales cand sunteti in stUful celui care va protejeaza.
sunteti un cancer pe harta Romaniei

Alo,serviciul de urgenta?.....

.... Avem un pacient ce nu prea doreste sa recunoasca ca este bolnav, se lauda ca stie tot ca este prim-ministru , ca angajeaza consilieri personali fara concurs, ca traim bine, ca totul merge ca pe roti , ca a intervenit la justitie pentru a salva patrupedele de eutanasie, ca este mai marele peste toti ceilalti, aude voci ca il salveaza europenii la o adica, nu a auzit de primarul de la Cluj-Napoca, face confuzii intre o persoana si alta(cazul T. Ciuhodaru si A.Georgescu,)are idei foarte bune dar pentru propia gandire, mai are putin si vorbeste singur ca nu a mai avut contact cu concetatenii, are simptome de panica si de frustrare ca nu i se recunoaste noua Constitutie, doreste niste irealitati sa dea 300-400 de autoutilitare sanitare in serviciul privat la cel mai mic pret: cine da mai multi alegatori!. Alo sunt asa zisul prim ministru dar nu am cum sa ma prezint nu am loc de ....pacientul meu. Alo, Arafat ce faci ? nu mai sosesti odata?.....Asteptati sunt pe drum pe care intrare sa intru dinspre Pandurii lui Tudor sau de la Carol Davila? Este nevoie de camasa de forta?! sau imi ajung cativa mineri disponibilizati?

 

Mezdrea are nevoie de salvare ? Trimitem pe cea care ....

.... am trimis-o la accidentul Doinei si a lui Ioan Aldea Teodorovici.

Asteapta-o ca vine,,devreme,,!
Stai pe acasa sa te gaseasc !

L-am votat pe Presedinte de 3 x ! Asa imi trebuie !

Visatorule, te vei trezi odata ! L-am votat de 3 x crezand ca o sa aduca schimbarea asteptata si l-am sustinut de cate ori am avut ocazia pentru ca acum sa ma trezesc ca mi-au fost luati cu anasana bani din pensie bani pe care probabil ca ii voi "vedea" din mormant.Fac parte din randul celor care sunt asteptati ba chiar voalat invitati sa iasa din sistem pe cale naturala!I-a "tras-o" d-nei Constitutii din toate pozitiile cu complicitatea celor care in loc sa o apere isi apara privilegiile(salarii peste suta de milioane si pensii asisderea.Cat despre principii de drept acestea nu mai exista.Somn usor , prietene !

 

si cam are dreptate Base

in ceea ce te priveste.Eu daca as fi in locul tau l-as vota si a 4-a oara

tu esti irecuperabil !

parerea mea !

 

@ satasitul ! welcome to the club !

apreciez sinceritatea ! si eu am patit la fel ca tine, dar numai ca m-am trezit la alegerile din 2009 ! m-am jurat sa nu mai fac aceasta greseala !

 

Las ca te votez eu pe tine.

De 11 ori.

Cronos

orice conducator de institutie raspunde de felul in care dunctionaeaza aceasta! ca sa poate functiona corect, trebuie sa creeze un regulament corect si sa verifice respectarea lui!din acest motiv, intr-o tara normala, cand se descopera disfunctionalitai majore, chiar si la nivel mic, ministrii directorii, isi dau demisia sau sunt demisi! ca nu fura ei personal, nu gresesc ei personal, dar nu au angajat, organizat si controlat in asa fel incat sa fie eficient! intelegeti de ce il respectam pe doctorul Arafat> ca putea sa stea acasa sau la Ciresica, in loc sa verifice pe teren daca sunt respectate regulie!

 

Inegalitate

Legea noua a sanatati pentru bogati. Il ascult acum pe presedinte care in incoerenta cuvantarii scapa si adevarurii. Bogati vor beneficia de servicii de sanatate mai bune pe banii saracilor . HU hu !...hu!

 

Eronat !

Nu ai capacitatea intelectuala sa intelegi aceasta lege.
Cand te vei interna odata, te vor invata medicii si asiguratorul .

la sfarsit basescu a recunoscut ca e prost si nu specialist

in sanatate. e specialist in distrugeri si diversiuni.
Multumesc base !! mi-ai confirmat ceea ce stiam demult

 

Si matalecrezi ca esti sanatos ?

In ce eroare sunteti !

domnu, dumneavoastra nu sunteti

pensionarul ala roman, care traieste din banii copiiilor prin strainatate si beneficiaza de asigurari de sanatate din mila publica si de ajutor social, ca venituri, canci? vreti sa fiti amabil sa vedeti daca nu va trateaza aia in cadrul pachetului minim, ca evident, nu prea controlati ce spuneti? sau asta cu afectiunile psihice, nu intra in pachet?

mai bet.i.l.uve

ala e ami sanatos ca tine. inchide drk calcu. ca ne calci pe toti pe coada.pe MINE! nu, pentru ca noi avem nervii tari. dar ai devennit obraznic !


Prima   1   2   3   4   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor