Comisia Europeana: Raportul pe justitie privind Romania va fi adoptat in ianuarie

Joi, 10 Ianuarie 2013, ora 20:11
1028 citiri
Comisia Europeana: Raportul pe justitie privind Romania va fi adoptat in ianuarie
Foto: euinside.eu

Raportul pe justitie din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) va fi adoptat in a doua jumatate a lunii ianuarie, a anuntat, joi, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Mark Gray.

"Raportul este programat sa fie adoptat de Comisie in a doua jumatate a lui ianuarie. Dupa cum stiti au fost alegeri in Romania si s-a considerat ca este mai potrivit sa se vina cu noul raport odata ce noua administratie va fi instalata", a declarat Mark Gray, citat de Agerpres.

Oficial CE: Asteptam evolutiile dupa alegeri pentru a publica raportul MCV

Purtatorul de cuvant a mai spus ca deocamdata nu exista planuri pentru deplasarea unei misiuni de evaluare in Romania.

"In acest stadiu nu exista niciun plan pentru o misiune inainte de raport. Asa cum am indicat, raportul va fi adoptat intr-un numar de saptamani, la sfarsitul acestei luni. Evident, au existat contacte cu autoritatile romane in pregatirea acestui raport. Dar in acest stadiu, nu, nu exista niciun plan pentru ca o misiune de experti sa mearga la Bucuresti", a precizat Mark Gray.

Basescu: Parlamentul, abuziv cand nu da avize de cercetare penala - va fi sanctionat in MCV

Presedintele Traian Basescu a declarat, pe 17 decembrie 2012, ca in ianuarie 2013 va avea loc o noua vizita a CE privind raportul MCV, punctand ca ar putea reveni problema ca Parlamentul se opune cercetarii unor politicieni pe care Parchetul vrea sa-i ancheteze.

"In vederea raportului pe justitie, incepand cu 11 ianuarie sau 11-12 ianuarie, vom avea o noua vizita a Comisiei Europene. In modul cel mai sincer va spun ca ma ingrijoreaza faptul ca avem restante parlamentare - si nu vreau sa le numesc, le stiti foarte bine. S-ar putea sa revina problema de acum doi ani cand in raport aveam mentiuni despre faptul ca Parlamentul se opune anchetarii unor politicieni pe care parchetul vrea sa-i ancheteze, nu sa-i aresteze. Acest punct v-as ruga sa-l aveti in atentie ca o prioritate zero a viitorului Parlament, dincolo de validarea guvernului", a subliniat Traian Basescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#raport MCV Romania, #raport justitie Romania, #traian basescu mcv , #presedinte