Conducerea Camerei Deputatilor se reuneste la o luna de la cererea lui Basescu

Luni, 28 Iulie 2008, ora 17:16
846 citiri
Conducerea Camerei Deputatilor se reuneste la o luna de la cererea lui Basescu

Presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu a convocat Biroul Permanent al acestui for pentru miercuri cu scopul de a discuta despre solicitarea presedintelui Basescu de organizare a unei sesiuni parlamentare extraordinare in prima jumatate a lunii august.

Presedintele Traian Basescu solicitase, la sfarstiul lunii iunie, convocarea de urgenta a unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru dezbaterea Legii Curtii de Conturi si pentru solutionarea problemei legate de fosti sau actuali ministri care sunt si deputati sau senatori.

Luni, comisia de buget a Camerei Deputatilor a discutat cererea de reexaminare a Legii Curtii de Conturi, deputatii respingand cele mai importante obiectii ale presedintelui, relateaza NewsIn.

Comisia de Buget a Camerei Deputatilor nu a acceptat principala recomandare a presedintelui Basescu prin care organizarea activitatilor Curtii sa se faca exclusiv prin lege, si nu prin regulamentul intern al institutiei.

Secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu, declara, la 2 iulie, ca Biroului Camerei a respins solicitarea organizarii unei sesiuni extraordinare pentru dosarele Mitrea si Nastase, sustinand ca votul pe acest subiect s-ar putea da in august, cand se va discuta Legea Curtii de Conturi.

El nu excludea posibilitatea ca avizele pentru inceperea urmaririi penale a deputatilor Adrian Nastase si Miron Mitrea sa fie votate in sesiunea extraordinara care va fi convocata dupa data de 25 august.

In ultima sedinta a Camerei Deputatilor, parlamentarii nu au reusit sa se pronunte asupra avizarii incepereii urmaririi penale impotriva deputatilor PSD Adrian Nastase si Miron Mitrea, ei invocand lipsa cvorumului necesar de doua treimi.

Parlamentul a fost criticat in Raportul pe justitie al CE pe motiv ca blocheaza lupta anticoruptie si ii protejeaza pe ministrii-parlamentari.

Comisiile parlamentare au avizat pozitiv candidații PSD, PNL și UDMR la Consiliul Concurenței. Ce s-a întâmplat cu candidaturile USR și AUR
Comisiile parlamentare au avizat pozitiv candidații PSD, PNL și UDMR la Consiliul Concurenței. Ce s-a întâmplat cu candidaturile USR și AUR
Comisiile juridice şi economice din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat favorabil, luni, 22 aprilie, candidaturile propuse de PSD, PNL, UDMR și de către premierul Marcel Ciolacu, pentru...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Traian Basescu, #Camera Deputatilor, #sesiune extraordinara, #ministri penali , #presedinte