Ziare.com

Consultari Cotroceni: Basescu nu a reusit sa impace PDL si UDMR

de Marinela Rata
Marti, 21 Iunie 2011, ora 18:22

   

Consultari Cotroceni: Basescu nu a reusit sa impace PDL si UDMR
Consultarile de la Cotroceni dintre Traian Basescu si reprezentantii Puterii nu au reusit sa calmeze spiritele in Coalitie. Dupa aproape o ora de discutii, liderul PDL, Emil Boc, a evitat subiectul disensiunilor cu UDMR pe tema reorganizarii teritoriale, in timp ce reprezentantii Uniunii nu au facut nicio declaratie la finalul consultarilor, desi initial asa era programat.

De altfel, nici reprezentantii celorlalte minoritati nu au facut declaratii la finalul intalnirii cu presedintele. Singurii care au vorbit dupa consultari au fost Emil Boc si Cristian Diaconescu, de la UNPR.

Mai mult, Emil Boc nu a facut prea multe referire la subiectul reorganizarii. S-a rezumat sa anunte ca discutiile in Coalitie vor continua.

"Am convenit, la nivelul coalitiei, ca pana luni sa continuam discutiile pentru a lua o decizie in consecinta la inceputul saptamanii viitoare pe diversele formule pe care le avem, in sensul continuarii dialogului si a discutiilor", a declarat Emil Boc.

Premierul a mai spus ca PDL isi mentine punctele de vedere referitoare la revizuirea Constitutiei, introducerea unui deficit de maxim 3% si confiscarea averilor ilicite. "Actuala prevedere este o bariera pentru confiscarea averilor dobandite ilicite. Va dau exemplu de infractori pentru trafic de droguri, unde poti fi condamnat pentru ultima infractiune, dar averea ramane intacta sau e trecuta pe numele unor apropiati sau rude", a argumentat Boc de ce vrea PDL introducerea prezumtiei de dobandire ilicita a averilor In Constitutiei."Infractorii sa dovedeasca ca au dobandit legal averile", a subliniat el.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1150 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Comunicat

Centrul European de Studii in Probleme Etnice al Academiei Romane si Centrul European de Studii Covasna – Harghita a organizat in data de 7 iunie a.c., in sala "Avram Iancu" din Parlamentul Romaniei, dezbaterea cu tema "Consecintele adoptării statutului minoritătilor nationale asupra Statului Roman si a romanilor din judetele Covasna, Harghita si Mures".
La dezbatere au participat: academicianul Dinu C. Giurescu, prof. univ. dr. Radu Baltasiu director al Centrului European de Studii in Probleme Etnice al Academiei Romane, Eugen Popescu, presedinte executiv al Fundatiei Nationale pentru Romanii de Pretutindeni (moderatorul dezbaterii), dr. Ioan Lăcătusu, director al Centrului European de Studii Covasna – Harghita, Mircea Dusa, vicepresedintele Camerei Deputatilor, parlamentari, cercetători, profesori universitari, juristi, istorici, istorici, jurnalisti precum si reprezentantii Forumului Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures.
Participantii la dezbateri au hotărat să solicite parlamentarilor să nu adopte proiectul legii Statutului minoritătilor nationale, in forma propusă de UDMR, deoarece această initiativă legislativă urmăreste in fapt reglementarea drepturilor colective, teritorialitatea ca element fundamental al exercitării drepturilor colective, infiintarea unor institutii entice, paralele cu cele ale Statului Roman, realizandu-se astfel un transfer de suveranitate de la majoritate la minoritate, un pas decisiv spre realizarea autonomiei teritoriale pe criterii entice.
S-a cerut membrilor coalitiei guvernamentale să nu adopte proiectul legii Statutului minoritătilor nationale, prin asumarea răspunderii guvernamentale, deoarece actul normativ respectiv reglementează probleme de interes national, care vizează prezentul si viitorul Statului Roman, integritatea si suveranitatea sa.
S-a evidentiat necesitatea, ca la baza adoptării unei legi de o asemenea importantă, să stea studii temeinice elaborate de Academia Romană si alti specialisti din mediul universitar si din institutiile abilitate ale statului.
S-a solicitat ca proiectul legii Statutului minoritătilor să fie pus in dezbaterea Parlamentului Romaniei, numai după aparitia reglementărilor unitare ale Uniunii Europene, in problema minoritătilor nationale.

 

TRAIAN BASESCU ESTE UN RATAT SI PERICOL TERORIST PT.EUROPA

Traian basescu a ajuns sa fie execrabil in toate aparitiile sale.Este disperat ca prostituata woodrea ajunge la inchisoare,este disperat ca romanii se pregastesc sa-l judece asa cum merita el contrabandistul traian basescu si toti infractorii criminali PDL-isti

fara titlu

atunci desfintati din constitutie si prezumtia de nevinovatie care o bate pe cea cu ilicitu. tu procuror daca trebuie sa dovedesti ca cineva e infractor de orice fel atunci dovedeste si ca averea e dobindita ilicit.de altfel oricine a dobindit averea ilicit e infractor,dar exista prezumtia de nevinovatie inainte care trebuie dovedita.

 

din pacate nu ne mira...

caci udmr nu va renunta niciodata la ideea crearii propiului stat... nu-si dau seama ca nu-i avantajeaza deloc din pacate pentru ei...e penibil ca sa ajuns pana la presedinte ca sa rezolve problema, si ca ei nu sunt deloc rationali...

 

Basescu nu va ceda cu una cu doua

Nua reusit din prima. Dar asa cum il stim pe Presedinte, e clar ca acesta nu va ceda pana nu va gasi formula castigatoare pentru a impaca partidele din Coalitia de Guvernare si pana nu va reusi sa reorganizeze tara din punct de vedere administrativ - teritorial. In final va gasi ideea castigatoare pentru ca toata lumea sa fie multumita, inclusiv romanul de rand.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor