Consultari la Cotroceni despre functionarea Parlamentului

Luni, 13 Februarie 2012, ora 09:01
1834 citiri
Consultari la Cotroceni despre functionarea Parlamentului
Foto: Presidency.ro

Formatiunile politice parlamentare sunt asteptate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultari cu presedintele Traian Basescu referitor la perspectivele ratificarii de catre Romania a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si convergenta in Uniunea Economica si Monetara, dialogul dintre partidele politice si functionarea Parlamentului.

Este pentru a doua oara in ultimele zile cand aceste teme fac obiectul unei invitatii a sefului statului la consultari, dupa ce, lunea trecuta, cand ele trebuiau sa aiba loc, au fost amanate, in schimb partidele si formatiunile parlamentare fiind prezente la discutii cu presedintele Basescu pentru desemnarea unui nou prim-ministru.

Duminica, presedintele a trimis o noua scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlament prin care ii invita la consultari, care ar urma sa aiba loc de la ora 12.00 cu reprezentantii Uniunii Social Liberale si de la 13.00 cu cei ai Partidului Democrat Liberal, Uniunii Democrate Maghiare din Romania, Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei si Grupului parlamentar al minoritatilor nationale.

Consultarile au loc pe fondul grevei parlamentare a Opozitiei.

In cursul diminetii de luni, Uniunea Social Liberala urmeaza sa decida daca va participa sau nu la aceste consultari si mandatul pe care il va avea.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a precizat, pentru AGERPRES, ca o decizie in acest sens va fi luata dupa ce va discuta cu presedintele PNL, Crin Antonescu, copresedinte al USL.

Reprezentantii Puterii merg la consultari

Reprezentantii Puterii au anuntat ca vor merge la consultarile de la Cotroceni, sustinand necesitatea deblocarii situatiei din Parlament.

"Alegerile anticipate nu mai reprezinta o tema de discutie pentru UDMR, dupa ce a fost instalat noul Guvern", a declarat, duminica, presedintele Uniunii, Hunor Kelemen.

Liderul UDMR a aratat ca solutia pentru deblocarea activitatii Parlamentului este dialogul cu Opozitia, pentru ca aceasta sa revina la lucrarile Legislativului. "Greva parlamentara, dincolo de a da un semnal, nu este o metoda utila. Acum, cu noul premier, putem vorbi despre o noua sansa de a reincepe dialogul propriu-zis cu Opozitia. La nici o saptamana de la instalarea noului Guvern, despre anticipate nu mai avem ce discuta", a precizat, pentru AGERPRES, Hunor Kelemen.

Si Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei a anuntat ca va da curs invitatiei sefului statului la consultari, apreciind ca stabilitatea si "pacea sociala" sunt elemente "vitale" pentru Romania si subliniind ca acest lucru nu poate fi realizat decat daca toate fortele politice inteleg sa aseze interesul national deasupra celui de partid si inteleg sa puna in aplicare, in mod onest, principiul fundamental al dialogului social.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, la randul sau, pentru AGERPRES, ca democrat-liberalii vor face tot posibilul pentru identificarea de solutii care sa conduca la ratificarea Tratatului european de convergenta fiscala, deblocarea dialogului intre partidele parlamentare si buna functionare a Legislativului.

In ce priveste dialogul intre partidele politice, Ioan Oltean a spus ca PDL a avut o initiativa chiar de la sesiunea parlamentara extraordinara prin care a invitat partidele politice din Opozitie sa se deschida si sa manifeste interes spre dialog.

Despre buna functionare a Legislativului, Ioan Oltean a precizat ca PDL s-a manifestat, deja, impotriva grevei parlamentare, considerand ca este o forma atipica de lupta parlamentara, neconstitutionala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Traian Basescu consultari, #consultari Basescu Cotroceni, #Basescu partide consultari , #presedinte