CSAT a aprobat achizitionarea de avioane multirol - vezi ce s-a mai decis

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 15:31
6131 citiri
CSAT a aprobat achizitionarea de avioane multirol - vezi ce s-a mai decis
Foto: Romania TV

Consitiliul Suprem de Aparare a Tarii a aprobat, in sedinta de joi, achizitionarea de avioane multirol pentru Fortele Aeriene.

Ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, a prezentat demersurile intreprinse in vederea initierii programului Avion Multirol al Fortelor Aeriene. In acest sens, membrii Consiliului au aprobat "Conceptia de realizare graduala a capabilitatii de aparare aeriana" in cadrul programului "Avion multirol al Fortelor Aeriene", in concordanta cu interesele esentiale de securitate ale tarii si cu angajamentele asumate de Romania in cadrul organizatiilor europene si nord-atlantice, transmite Administratia Prezidentiala.

Dobritoiu confirma: Romania cumpara avioanele F16 second hand din Portugalia

In cadrul sedintei s-a analizat starea Armatei Romaniei, punandu-se in discutie capacitatea de lupta pe timp de pace si de razboi, precum si participarea la misiunile internationale.

Membrii CSAT au concluzionat ca Armata Romaniei are capacitati limitate de a-si indeplini misiunile ce-i revin si au decis ca, la viitoare sedinta a Consiliului, Guvernul Romaniei sa prezinte un program multianual de restabilire a capacitatii de lupta a acesteia.

Atentatul de la Burgas si privatizarea CFR Marfa, in discutie

O alta tema pe agenda sedintei a constituit-o evaluarea riscurilor, amenintarilor si vulnerabilitatilor la adresa securitatii nationale, ca fundament pentru intocmirea "Planului National de Prioritati Informative pentru anul 2013".

De asemenea, s-au evaluat amenintarile la adresa securitatii nationale si vulnerabilitatile de securitate identificate in contextul atentatului de la Burgas (Bulgaria).

Sedinta CSAT s-a terminat - ministrii s-au dus la Palatul Victoria

Ministrul Silgahi, pe Facebook de la sedinta CSAT: Plictiseala

In finalul sedintei, membrii CSAT au fost informati cu privire la proiectul de hotarare a Guvernului Romaniei pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa "C.F.R. Marfa S.A.", modalitatea concreta si procedura de privatizare fiind in responsabilitatea Ministerului Transportului si Infrastructurii si a Guvernului Romaniei.

Ponta a parasit rapid sedinta CSAT. S-a certat cu Basescu? (Video)

Intr-un comunicat remis ulterior presei de catre Administratia Prezidentiala se fac doua precizari. Prima se refera la faptul ca "in cadrul sedintei CSAT nu s-a discutat strategia pentru refacerea credibilitatii Romaniei", in conditiile in care in presa s-a vehiculat ideea ca acesta ar fi fost motivul pentru care premierul ar fi parasit subit sedinta.

In al doilea rand, "toti membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii au primit ordinea de zi a sedintei in data de 13 septembrie 2012, cu 14 zile inainte de sedinta, adica in termenul de cel putin 10 zile, asa cum este el prevazut de Regulamentul de Functionare a CSAT (Articolul 7, Aliniatul (2) al Regulamentului de Functionare a CSAT prevede 'Secretariatul multiplica si difuzeaza membrilor Consiliului ordinea de zi a sedintei si documentele care sunt inscrise pe agenda de lucru, cu cel putin 10 zile inainte de data desfasurarii acesteia.').

Prim-ministrul Victor Ponta a parasit sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, de joi, la doar o jumatate de ora de la inceperea sa.

Ponta a parasit sedinta CSAT si Palatul Cotroceni in jurul orei 11.50, dupa ce ar fi existat neintelegeri intre prim-ministru si presedintele Traian Basescu, informeaza Realitatea Tv. Liderul Executivului a sosit la Cotroceni la ora 11.05, pentru a participa la sedinta care a inceput in jurul orei 11.15.

Potrivit acelorasi informatii, discutiile dintre cei doi s-au oprit la primul punct, referitor la refacerea imaginii si credibilitatii Romaniei pe plan international. Disputa celor doi a cuprins si temele privatizarii combinatului Oltchim si a CFR Marfa, conform B1 Tv.

F.N.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#achizitionare avioane multirol, #CSAT decizie avioane multirol, #decizii sedinta CSAT, #sedinta CSAT Cotroceni , #presedinte
Comentarii