Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

CSM: Raportul CE este critic, echilibrat si constructiv

Joi, 24 Iulie 2008, ora 14:46
753 citiri
CSM: Raportul CE este critic, echilibrat si constructiv

Consiliul Superior al Magistraturii a dezbatut, joi, intr-o sedinta la care a fost invitat si presedintele Traian Basescu, raportul pe justitie al Comisiei Europene, concluzia finala fiind ca acesta este critic, echilibrat si constructiv.

Potrivit declaratiilor presedintelui CSM, Lidia Barbulescu, membrii consiliului au decis adoptarea unor masuri in privinta imbunatatirii activitatii si eficientizarii luptei impotriva coruptiei, masuri ce vor fi materializate intr-o hotarare a CSM in prima sedinta care va avea loc in luna septembrie.

Tot atunci va avea loc o dezbatere de substanta a partii tehnice a raportului CE si se vor adopta masuri si termene precise pana la care acestea vor fi adoptate, pentru ca urmatorul raport al CE, din decembrie, sa fie favorabil tarii noastre.

In sedinta de joi, CSM a decis intensificarea pregatirii profesionale a procurorilor si judecatorilor in privinta combaterii coruptiei precum si continuarea politicii de recrutare a corpului de magistrati la standarde inalte de performanta.

Totodata membrii CSM au decis sa faca un apel catre instante care sunt rugate sa acorde atentie solutionarii cu celeritate a dosarelor importante de coruptie.

Alte masuri ce vor fi adoptate pentru imbunatatirea activitatii in domeniul justitiei se refera la unificarea practicii judiciare, facilitarea accesului rapid pentru judecatori si procurori la legislatia europeana, precum si intensificarea activitatii inspectiei judiciare in vederea identificarii cazurilor de incalcare a legii de catre magistrati sau procurori.

Sedinta CSM, la care a participat si presedintele Traian Basescu, s-a desfasurat cu usile inchise, la propunerea sefului statului.

Intrebata de jurnalisti care au fost reprosurile aduse de presedinte institutiei pe care o conduce, Lidia Barbulescu a declarat ca au fost aceleasi care se regasesc si in raportul de tara.

"Discutiile au fost constructive, cum ne asteptam sa fie. Am avut suficienta rabdare si timp sa ajungem la concluzii cu privire la directiile in care va trebui sa actioneze CSM", a concluzionat aceasta.

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Parlamentul European a convenit asupra mai multor măsuri de a preveni comportamentul periculos la volan în străinătate, anunţă instituţia europeană într-un comunicat. Miercuri,...
#sedinta, #raport, #Justitie, #Traian Basescu, #masuri , #presedinte