Cu "talent", Basescu isi da cu stangu'-n dreptu' (Opinii)

Sambata, 17 Martie 2012, ora 12:50
4153 citiri
Cu "talent", Basescu isi da cu stangu'-n dreptu' (Opinii)
Foto: Presidency.ro

Pentru ca vine primavara, vremea se mai incalzeste si se apropie alegerile, pedelistii, strans uniti in jurul iubitului conducator, au inceput sa scoata pe taraba portocalie tagarta cu populisme.

Am zis ca se apropie alegerile? Da, dar bocceaua cu populisme n-are nicio legatura cu acestea. Pur si simplu, se pare, ca a venit vremea ca norodul sa "traiasca bine", cum zicea seful statului cu ceva vreme in urma.

Si prima masura care a fost scoasa la lumina, din neantul austeritatii, a fost reintregirea salariilor amputate in 2010. "Este o datorie sa gandim si solutii pentru ca undeva in jurul datei de 1 iunie sa reintregim salariile bugetarilor", a zis Traian Basescu de la inalta tribuna a Parlamentului.

In speranta ca se vor alege cu o bila alba de la Cotroceni, guvernantii s-au conformat extrem de repede. Mai mult, ca sa arate cat de receptivi sunt, au iesit la iuteala cu urmatorul anunt: "Coalitia a decis majorarea salariilor".

Ce vorbiti, oameni buni? Chiar asa? Pai cum poate fi vorba de majorare, atata vreme cat nici pana azi nu s-a pus la loc procentul de 25%, taiat in 2010?

Chestia tare e ca si Emil Boc, cel care a umblat cu coasa prin salariile bugetarilor, lovit de amnezia asteniei de primavara, a declarat ca in Coalitie exista un acord unanim pentru "marirea salariilor bugetarilor".

De-a lungul timpului, presedintele a respins orice propunere de revenire a salariilor la nivelul din 2010, etichetand astfel de initiative drept iresponsabile si populiste. Nu mai departe de sfarsitul lunii ianuarie, seful statului declara ironic ca nu a "identificat un loc din care sa taiem si sa dam bani (...), daca ar exista, s-ar plati". Ei, ce s-a intamplat de atunci si pana acum cu dusmanul statornic al "populismelor"?

Acum "populismele" nu mai "pun in primejdie stabilitatea economica"? Isi da presedintele cu stangu'-n dreptu'? Sau o intoarce ca la Cotroceni? Ca intoarcerea ca la Ploiesti, e veche...

Oare anuntul acesta, facut de presedinte, cu reintregirea lefurilor, are vreo legatura cu faptul ca in luna mai va fi campanie electorala, iar in iunie, alegeri locale? Nici vorba. Parol!

Daca ar fi sa-l parafrazam pe seful de la Coroceni, umblatul la salarii nu poate fi altceva decat rezultaul ca Guvernul s-a miscat cu "talent" si, in urma acestei miscari destepte, avem conditii de restabilire a veniturilor bugetarilor.

Poate, nu peste mult timp, se va anunta ceva benefic si despre pensii...

Vor fi acestea niste masuri pentru a da bine in ochii electoratului? Fiti seriosi, oameni buni! Nici pe departe.

Problema e alta: de unde se vor lua acesti gologani?

Dar vorba lui Traian Basescu: cu "talent" ( si stransi cu usa, nu-i asa, ca tocmai se apropie alegerile, as adauga eu), guvernantii vor gasi negresit solutii. Probabil, se vor reintregi salariile, iar dupa alegeri (stransi cu usa de aceasta data de FMI), vor fi taiate la loc. Ce, nu s-au mai facut promisiuni care nu au putut fi onorate? In acest sens, guvernantii au dovedit ca au talent cu carul...

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#majorari salarii, #Traian Basescu mariri salarii, #Basescu majorari salarii , #presedinte