Cum a fost pacalit Basescu de Ponta

Luni, 12 Martie 2012, ora 14:57
4670 citiri
Cum a fost pacalit Basescu de Ponta
Foto: Arhiva

Traian Basescu spune ca a fost inselat de discursul tinut de Victor Ponta in Parlament la investirea guvernului Ungureanu, crezand in bunele intentii ale acestuia. De fapt, nu era vorba despre o reala schimbare de atitudine din partea liderului PSD, ci de una de forma, premergatoare vizitei in SUA.

"A fost un discurs care viza vizita pe care urma sa o faca in Statele Unite. Si nimic mai mult. Pentru ca, prin comportamentul ulterior, nu exista acoperire a discursului, parasirea Parlamentului si tot ceea ce a urmat.... Deci este o impresie a mea. Si eu m-am inselat si m-am dus repede sa spun celor din guvern 'Vedeti ca sunt 8 puncte comune, am analizat discursul. Vedeti ce puteti face impreuna!'.

A urmat refuzul cand i-am invitat la discutiile legate de tratatul fiscal. Deci a fost un discurs doar pentru vizita sa in Statele Unite ale Americii", a declarat Traian Basescu intr-un amplu interviu acordat pentru Evenimentul Zilei.

Comisia pentru revizuirea Constitutiei ar trebui sa profite de decizia CCR

Pe de alta parte, presedintele a anuntat ca dupa alegerile parlamentare din 2012 va incerca sa desemneze un premier al unei majoritati confortabile, care sa permita schimbarea Constitutiei in conformitate cu referendumul din 2009.

"Desi, trebuie sa va spun, eu inca nu cred - poate, la experienta mea, am naivitati- dar inca nu cred ca o clasa politica intreaga se poate duce in fata electoratului sa ii ceara votul in 2012, dupa ce i-a ignorat votul din 2009, care ii spunea 'parlament unicameral si 300 de parlamentari'", a mai declarat Traian Basescu.

In opinia sa, este de neacceptat ca un parlamentar sa nu tina cont de referendum. "Eu cu siguranta nu voi vota niciunul dintre parlamentarii care se opun punerii in aplicare a referendumului. Niciunul. Indiferent din ce partid face parte", a declarat presedintele.

Mai mult, Traian Basescu ii critica pe parlamentarii Puterii din Comisia pentru revizuirea Constitutiei, care, dupa decizia Curtii Constitutionale referitoare la legalitatea investirii guvernului Ungureanu, ar trebui sa lucreze chiar si in conditiile in care USL e in greva, iar in comisie nu e cvorum.

"Pe acei domni din Comisia pentru revizuirea Constitutiei ii voi amenda public si cu siguranta nu ii voi vota, chiar daca unii sunt din PDL. Pentru ca, mai ales acum, dupa decizia Curtii Constitutionale legata de comisii, nu mai au nicio scuza ca nu au majoritate.

Decizia Curtii Constitutionale spune foarte clar ca pot lucra, daca nu se prezinta Opozitia si acela e cvorumul de lucru. Pot sa vina pana la plen cu propunerea de revizuire a Constitutiei. Dar daca n-o vor face, in mine nu vor avea un prieten. Poate li se va parea mai firesc sa astepte noul parlament, poate nu au interes?", a intrebat retoric presedintele.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu Ponta discurs Parlament, #Basescu comisia revizuirea Constitutiei, #Basescu referendum 2009 , #presedinte