Cum il ajuta saracia pe Basescu (Opinii)

Luni, 26 Martie 2012, ora 08:05
3780 citiri
Cum il ajuta saracia pe Basescu (Opinii)
Foto: Presidency.ro

Ar fi prea mult sa spui ca actualii guvernanti - nici ceilalti nu erau mai dichisiti in materie, dar traim in "epoca Basescu" - nu au niciun interes sa ajute economia tarii s-o ia in sus. N-au inima de piatra, astfel incat sa nu doreasca bunastarea celor multi.

Dar ea nu poate fi inregistrata ca eveniment de presa in doua luni, ca sa poata fi fructificata electoral, prin urmare trebuie sa se descurce cu materialul clientului.

Pana peste alti 20 de ani, sau pana cand va avea sentimentul ca traieste macar in Croatia, tot ce are romanul de impresionat este lipsa perspectivei, prin urmare aici lucreaza Traian Basescu din greu. Si daca nu detine vesti explozive legate de PIB per capita, are, in schimb, o trusa cu scule pentru depanarea sentimentelor. Caci chiar daca nu mananca poporul destula carne de pui, are, in schimb, impresia ca e smecher, deoarece se descurca in orice situatie. Sau cel putin se amageste cu ideea ca e destept. Aici cuplul cauza-efect nu opereaza, caci nu e in folosul nimanui.

Asadar ce ii trebuie unei natiuni care si-a pierdut speranta de mai bine, dar paradoxal, nu si umorul si dorinta de viata? Perceptia ca undeva, deasupra tuturor, exista un tip care rade de dimineata pana seara. Aici trebuie cautata explicatia legata de povestea "Ponta-premier". Oamenii voteaza personajele cu care se identifica mai tare.

Prin urmare strategia e construita in jurul ridiculizarii adversarilor politici. Desigur ca a sesizat toata lumea ca daca oferta facuta USL dupa demisia lui Emil Boc ar fi fost serioasa, ar fi fost anuntata in secunda doi. Chiar si cei care-l iubesc pe presedinte. Insa meditatia asupra acestui aspect a fost confiscata de impresia puternica a impingerii liderilor USL in postura de gagauti.

Si asa cum indoiala a persistat in privinta ofertei, asa a ramas si referitor la sentimentul ca Victor Ponta si Crin Antonescu ar fi putut sa iasa tot in secunda doi sa dezvaluie ce s-a petrecut la Cotroceni. Cum n-au facut-o, i-au furnizat lui Traian Basescu munitie. Si pe masura ce zilele au trecut, ea a capatat consistenta.

Presedintele se joaca. Cand audientele la concursurile de cantat sau gatit ating valori nemaivazute, deoarece furnizeaza povesti, de ce sa nu profiti de dorinta electoratului de a se pierde in alte realitati?

Altfel ar sta situatia daca nivelul de trai al acestui popor ar fi mai sus. In fata unei mase a electoratului care munceste eficient, acumuleaza, distribuie si face strategii pentru familie, evoluata in privinta sentimentului ca fiecare-si dureaza propriul viitor, giumbuslucurile domnului presedinte n-ar avea niciun efect.

Sau ar avea unul contrar. Unui om constrans de parametrii performantei, care vrea sa reduca timpul producerii unui surub, nu-i spui ca ai scos inamicii politici la tabla si le-ai dau nota 3. Ci ce ai de gand sa faci ca sa-l ajuti sa plateasca taxe si impozite. Altfel te injura. Si bine face!

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Traian Basescu alegeri, #Traian Basescu Ponta, #Basescu Ponta premier , #presedinte