Cum se apara Vocea Rusiei de atacurile lui Basescu: Dovada ca avem dreptate!

Sambata, 08 Iunie 2013, ora 19:55
6443 citiri
Cum se apara Vocea Rusiei de atacurile lui Basescu: Dovada ca avem dreptate!
Foto: Vocea Rusiei

Jurnalistii de la Vocea Rusiei raspund atacurilor formulate de presedintele Romaniei, Traian Basescu.

"Am fost din nou tinta atacurilor autoritatilor de la Bucuresti. Se pare ca prezenta unei surse independente media reprezinta o ingrijorare serioasa pentru liderii romani", scriu jurnalistii rusi.

In vara lui 2012, in timpul unei crize interne pe scena politica, presedintele Traian Basescu a criticat publicatia Vocea Rusiei si a acuzat Opozitia din Romania ca urmareste "instructiunile" date de jurnalistii rusi.

Dupa 10 luni de la aceasta intamplare, el a revenit cu afirmatii similare, se arata in articolul publicat de Vocea Rusiei.

In timpul unei intalniri avute cu fanii sai virtuali, Basescu a atacat aceasta publicatie, precizand ca oamenii politici preiau mesajele lor "pentru ca le convin acuzatiile".

"E o poveste cu intoarcerea catre rusi. Nu cred ca exista oameni politici responsabili care ar vrea o intoarcere catre CSI. Ce este cert, avand in vedere atmosfera pe care Romania o are mai la Est de ea, dincolo de Nistru, sunt oameni din Romania care profita de aceasta raceala, ca sa nu spun ostilitate in mesaje si le vedeti la Vocea Rusiei continuu, si este post de stat, nu privat.

Exista in Romania oameni, oameni de presa, oameni politici care preiau mesajele de acolo, dar nu cred ca pentru ca sunt antioccidentali, ci pentru ca le convin anumite acuzatii, anumite formule", a spus Basescu la intalnirea cu sustinatorii sai de pe Facebook.

Care este replica publicatiei ruse

In replica, jurnalistii rusi sustin ca publicatia lor este de multe ori singura sursa credibila care relateaza corect ce se intampla in lupta politica din tara noastra, implicandu-se activ prin articole, lucru care nu se intampla in media autohtona.

"Aceasta situatie a starnit ingrijorari la nivel inalt in Romania, atat serviciile de securitate, cat si apropiati ai presedintelui", scrie Vocea Rusiei.

In decembrie 2012, consilierul prezidential Iulian Chifu a spus ca publicatia este dedicata sa destabilizeze situatia politica din Romania.

De asemenea, seful SRI, George Maior, a avertizat romanii sa nu ia in seama publicatia rusa.

Presedintele roman incearca sa isi calmeze fanii, precizand ca "drumul spre Vest este ireversibil". De fapt, Traian Basescu este cel care trebuie sa se ingrijoreze, deoarece se afla in minoritate, mai scriu jurnalistii rusi.

Potrivit sondajelor de opinie, 53,9% dintre respondenti asociaza Uniunea Europeana cu interventiile in politica interna din Romania, 50,6% considera ca tara este subjugata statelor din Vest, in timp ce 49,8% sunt de parere ca UE e vinovata pentru criza economica din Romania.

"In ciuda eforturilor facute de politicieni, adevarul despre situatia reala despre interventiile UE in viata politica din Romania deschide un nou drum cititorilor romani, gratie eforturilor jurnalistilor rusi. Ofensa pe care o simte Traian Basescu este inca o dovada a succesului nostru", conchid cei de la Vocea Rusiei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vocea Rusiei atac Basescu, #Basescu atac jurnalisti rusi, #Vocea rusiei Bsescu , #presedinte