Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Dan Voiculescu: Guvernul Iohannis trebuie sa fie de tehnocrati

Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 18:13
1494 citiri
Dan Voiculescu: Guvernul Iohannis trebuie sa fie de tehnocrati

Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat, luni, la Galati, ca Romania va depasi perioada foarte grea care urmeaza din punct de vedere economic, doar daca viitorul Guvern Iohannis va fi compus in totalitate din specialisti, experti in macroeconomie si nu din politicieni.

In acest context, liderul PC a precizat ca pentru Romania va urma o perioada deosebit de grea, dand ca repere temporare anul 2010 si prima jumatate a anului 2011. Dan Voiculescu s-a referit la faptul ca Romania va trebui sa plateasca, dobanda la datoria externa, "cel putin in primii doi ani", zece miliarde de euro.

Considerandu-l "un necesar pentru Romania" pe Klaus Iohannis, Dan Voiculescu si-a exprimat speranta ca acesta, in momentul in care va fi numit premier, va reusi sa oblige partidele sa fie de acord cu un guvern compus exclusiv din specialisti.

Dan Voiculescu a precizat ca inca nu s-a discutat asupra viitoarei componente a Guvernului Iohannis, in situatia in care Mircea Geoana va fi ales presedinte, insa a precizat ca acesta va putea depasi criza economica doar cu un guvern de tehnocrati.

In plus, a spus Dan Voiculescu, daca Traian Basescu va fi ales pentru a doua oara presedinte, oamenii de afaceri straini vor parasi Romania din cauza lipsei de predictibilitate economica, iar investitorii straini vor evita sa deschida noi afaceri in tara noastra.

Liderii PC se afla, luni, la Galati, in cadrul unei analize mai ample a activitatii filialelor locale PC din Moldova.

Totodata, Dan Voiculescu s-a intalnit cu Dan Nica, liderul PSD Galati, partid pe care, a spus liderul PC, l-a sprijinit si il sprijina in continuare in campanie, in ciuda "intoxicarilor" potrivit carora de fapt, conservatorii ar sprijini, in teritoriu, PD-L.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Voiculescu Guvern Johannis, #guvern Johannis tehnocrati, #datorii externe Romania , #presedinte
Comentarii