Dan Voinea vrea sa redevina procuror

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 16:45
3210 citiri
Dan Voinea vrea sa redevina procuror

Fostul procuror militar Dan Voinea a declarat, miercuri, pentru NewsIn, ca va depune la CSM o cerere pentru a reveni in magistratura, dupa discutiile cu presedintele Traian Basescu privind o eventuala reintoarcere a acestuia pentru a lucra la dosarul Revolutiei.

Presedintele Traian Basescu i-a cerut, marti, procurorului general ca parchetul sa concentreze resurse umane pentru a creste viteza de rezolvare a dosarului Revolutiei si a spus ca va discuta cu premierul gasirea unei solutii legale ca generalul Dan Voinea sa lucreze din nou pe acest dosar daca doreste.

Seful statului a decis, dupa ce a ascultat mai bine de o ora si jumatate problemele revolutionarilor, sa ceara institutiilor abilitate sa grabeasca rezolvarea dosarului Revolutiei si, constatand ca generalul Dan Voinea se bucura de increderea revolutionarilor, a decis sa gaseasca o solutie legala pentru ca acesta sa reia lucrul la dosar.

"Vom vedea cum facem, daca este legal ca domnul Voinea sa poata sa revina pe dosarul Revolutiei, in cazul in care doreste", a spus Basescu, aratand ca premierul a introdus o piedica legala in calea acestui demers prin legea care interzice cumulul pensie -salariu la stat.

Revolutionarii au spus in repetate randuri, in cadrul intalnirii, ca Voinea a fost singurul care a lucrat in mod real la solutionarea acestui dosar.

"Lucrurile vor merge inainte, eu nu am avut obiceiul sa urmaresc vreun dosar, singurele dosare despre care ma interesez oarecum sunt cele despre terorism. Aici mi s-a parut ca implicarea politica e atat de mare, incat macar daca as suna o data sa intreb care e soarta dosarului si s-ar considera ca este interventie politica.

Va poate confirma domnul Dan Voinea, cat a fost pe dosar nu a auzit de vreun telefon de la presedinte, nu am vrut sa existe niciun fel de suspiciune ca as impinge lucrurile intr-o parte sau in alta", a spus seful statului, justificandu-se pentru necunoasterea dosarului Revolutiei.

Presedintele Traian Basescu a primit, marti, la Palatul Cotroceni, o delegatie a Asociatiei 21 Decembrie condusa de Doru Maries, din care au facut parte si avocatii Antonie Popescu si Ionut Matei, vicepresedintele Aliante Civice, Sorin Iliesiu, dar si fostul procuror militar Dan Voinea, impreuna cu George Costin, de la Blocul National al Revolutionarilor, si Florian Mihalcea, presedintele Societatii Timisoara.

La discutie au fost prezenti premierul Emil Boc, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, procurorul general Laura Codruta Kovesi, vicepresedintele CSM, Bogdan Licu, si agentul guvernamental al Romaniei la CEDO, Razvan Radu.

Presedintele Traian Basescu a semnat, in mai, decretul de eliberarea din functie a procurorului militar Dan Voinea, dupa ce, pe 1 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti a respins actiunea prin care acesta cerea instantei suspendarea deciziei CSM de a da aviz pentru revocarea sa din functie.

Presedintele Traian Basescu semnase, in martie, un decret prin care Voinea a fost trecut in rezerva, dupa ce, anterior, il revocase din functia de procuror-sef adjunct al Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Demersul sefului statului a venit dupa ce, pe 12 martie, Sectia pentru procurori a CSM si-a dat avizul pentru revocarea lui Voinea.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Dan Voine, #intrare in magistratura, #discutii Cotroceni , #presedinte