De la cititori: Politistii, vinovati de situatia Romaniei?

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 15:48
1502 citiri
De la cititori: Politistii, vinovati de situatia Romaniei?
Foto: Reuters

Aflat la al doilea mandat, presedintele Romaniei stie ca nu mai are multe de riscat, chiar daca ajunge sa piarda simpatia celor mai importante categorii profesionale din aceasta tara.

In 2012, Traian Basescu nu va mai putea candida pentru un alt mandat, decat daca legea fundamentala a acestei tari, Constitutia, va fi modificata. E drept, orice este posibil in ce priveste modificarea legilor Romaniei, daca este sa privim, fie si superficial, ceea ce se intampla in Parlament. Modul in care a fost votata legea pensiilor este doar un exemplu.

Totusi, Traian Basescu stie ca, inclusiv in conditiile in care Constitutia ar fi modificata, oferindu-i posibilitatea de a mai candida pentru un mandat, votul romanilor ar fi unul majoritar contra. Presedintele este un jucator politic mult prea experimentat pentru a nu stii asta.

Pe de alta parte, Traian Basescu se vede in postura unui lider care nu poate face altceva decat sa asiste la prabusirea partidului pe care il conduce. Frustrant, mai ales in conditiile in care nici presedintele tarii, nici partidele din arcul de guvernare, nu se asteptau ca Romania sa nu aiba nici o putere de a iesi din criza economica.

Singurele solutii gasite de cei aflati la conducerea tarii au fost acelea de a mazili veniturile salariale ale angajatilor platiti din bugetul de stat, de a inabusi orice tensiune sociala si de a sustine ca unicii vinovati pentru picajul economiei romanesti sunt chiar romanii.

Ce am invatat noi, romanii, de la Traian Basescu, in acest an de criza economica?

Am invatat ca, daca esti nemultumit de salariul diminuat, n-ai decat sa pleci la munca in mediul privat, de parca firmele din Romania ar sta pe roze din punct de vedere al banilor.

Am invatat ca, daca nu vrei sa lucrezi in tara ta, pe bruma de bani ce ti se ofera, n-ai decat sa pleci sa muncesti in strainatate. Ca lasi in urma o familie si niste copii care ar fi condamnati sa creasca vazandu-si parintii doar in poze nu conteaza pentru presedintele tarii.

Am invatat ca, daca vrei sa protestezi fata de masurile unui guvern care mai degraba pregateste un genocid decat o relansare economica, ti se pune pumnul in gura si esti pus la stalpul infamiei.

Ultimii aflati in aceasta postura sunt politistii. Au indraznit sa protesteze? Au indraznit sa spuna deschis ceea ce cred despre presedinte si despre guvernanti, asa cum orice om are dreptul, intr-o democratie veritabila? "Atunci, razboi sa fie", s-a gandit presedintele, luand decizia de a renunta la serviciile Politiei Rutiere, numai pentru ca ai lor colegi au indraznit sa isi strige foamea in fata Cotroceniului.

Nu guvernul tarii este vinovat de foamea romanilor. Politistii sunt vinovati, ca si-au aruncat caschetele la Cotroceni. Ca si sindicalistii, care vor proteste in loc sa puna osul la munca. Ca si pensionarii, ca nu vor sa iasa mai repede "din sistem", cu pensiile lor nesimtite. Ca si somerii, ca nu vor sa munceasca, cand oferte de munca sunt la tot pasul. Ca toti romanii, care pleaca sa lucreze in strainatate, in loc sa munceasca pe salariile de mizerie din tara lor si sa contribuie cu bani grei la buget.

Politistii sunt vinovati intotdeauna. Sa renuntam la ei. Apoi, la toate celelalte institutii. Apoi, sa renuntam la tara asta aflata intr-o permanenta criza economica. Pana la urma, cine sunt adevaratii vinovati?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#protest politisti Cotroceni, #vinovati criza Romania , #presedinte