Demiterea ministrului Predoiu, discutata la Cotroceni

Marti, 28 Iulie 2009, ora 15:17
1216 citiri
Demiterea ministrului Predoiu, discutata la Cotroceni

Presedintele Traian Basescu a declarat ca, in cadrul intrevederii de marti cu reprezentantii Guvernului si ai CSM pe tema justitiei, vor fi abordate patru teme, respectiv intreruperea activitatii magistratilor, acordarea sporurilor salariale, subfinantarea si demiterea ministrului Justitiei.

"Cele patru subiecte pe care le avem in mediere: intreruperea activitatii magistratilor, acordarea unor sporuri salariale - printre care sporul de 50% pentru risc si solicitare neuropsihica, subfinantarea sistemului de justitie si demiterea ministrului Justitiei", a declarat seful statului la inceputul intrevederii care are loc marti la Cotroceni.

Presedintele a precizat ca initiativa medierii conflictului dintre puterea judecatoreasca si cea executiva are la baza articolul 80, alineatul 2 din Constitutie, potrivit caruia "presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a institutiilor publice. In acest scop presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului sau intre puterile statului si societate".

Traian Basescu a facut aceasta precizare mentionand ca "doamna judecator Viorica Costiniu este pe la televizor si se intreaba care este atributia presedintelui legata de mediere".

Presedintele Traian Basescu are marti o intalnire cu reprezentanti ai institutiilor statului pentru o discutie privind situatia din Justitie, a anuntat Administratia Prezidentiala.

"Intalnirea are loc ca urmare a solicitarii Consiliului Superior al Magistraturii si a ministrului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti ca presedintele Romaniei sa medieze intre institutiile statului cu atributii in domeniul Justitiei, pe tema situatiei din acest domeniu", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

La intalnire au fost invitati sa participe premierul Emil Boc, presedintele CSM, Virgil Andreies, impreuna cu o delegatie a acestei institutii, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu si ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mediere Basescu Justitie, #Predoiu CSM Basescu, #demitere Predoiu Basescu, #sporuri magistrati , #presedinte