Discursul lui Traian Basescu - o gluma fara sfarsit? (Opinii)

Duminica, 16 Ianuarie 2011, ora 12:30
5209 citiri
Discursul lui Traian Basescu - o gluma fara sfarsit? (Opinii)
Foto: andilaslau.com

Exista, oare, in vocabularul prezidential cuvantul "demisie"? Stie domnul Traian Basescu ca nu-i de-ajuns sa arunci cu acuze fara sa probezi nimic? Are domnia sa in vedere o eventuala demisie, cauzata de prea multele cuvinte aruncate in spatiul public fara ca nici unul sa fie probat de realitate?

Am auzit de "mizeriile" lui Geoana chiar din gura domnului Basescu. Institutia Senatului nu avea voie sa primeasca onoruri militare din cauza acestor inadvertente de comportament ale lui Mircea Geoana. Mizerii, mizerii, dar sa le stim si noi. Care sunt "mizeriile" din spatele fostului contracandidat la functia prezidentiala?

Domnul Basescu ni se adreseaza ca si cum am fi o turma de mioare care trebuie sa urmeze calea indicata de stapan si de cainii acestuia. Fie suntem prea ingusti la minte pentru a pricepe aluziile rafinate ale lui Traian Basescu, fie dansul se adreseaza sinelui. Traian Basescu nu a ramas decat cu fraze dure, aruncate in prime time, fara sa vina cu vreo dovada care sa-i sustina afirmatiile.

Aluziile la "porumbacul" Crin Antonescu se inscriu in acelasi tipar cladite pe fundamente lingvistice precum "gaozar", tiganca imputita, Felix Motanul, maimutica Victor, etc.

Poate ca Traian Basescu a auzit de mesajele subliminale si a plasat doua cuvinte doar ca sa ramana intiparite pe harta mentala a consumatorului politic roman. Evident, cu larghetea cunsocuta a realizatorilor TV. A plasat aluziile porumbace repede, intr-un registru ironic, revenind imediat la un ton serios.

Tipic pentru un manipulator de rasa. Acelasi vocabular acuzator, limbaj inadecvat unui om politic si, mai ales, lipsit de dovezi. Omul care indeamna la unitate politica sparge a doua zi, in fata publicului national, toate barierele bunului simt si ale responsabilitatii institutionale.

Pe tiparul ca in Romania se asuma responsabilitati numai pentru ca asa scrie in Constitutie si ca se poate, nimeni nu raspunde in legatura cu eventualele consecinte negative ale unui astfel de act politic. Cate asumari si cate ordonante de urgenta nu a avut Emil Boc, dovedite ulterior ca esecuri? Nu sunt doar esecurile Cabinetului, ci si ale parlamentarilor care si-au asumat masurile guvernamentale, invalidand motiunea de cenzura.

Sa amintim doar legea salarizarii unitare si e de-ajuns. Cuvantul repsonsabilitate a fost rostit de Traian Basescu de prea multe ori pentru a-i mai provoca fiorii unei adevarte indatoriri fata de stat si popor. Promitem, gresim, ne aliem cu "mafiotii", dar raspunderea politica e prea departe de plaiurile mioritice.

Nu cu foarte mult timp in urma, domnul Basescu promitea pensionarilor militari ca nimeni nu se va atinge de indemnizatiile lor. La scurt timp, in noul an, un caporal militar a ajuns la o pensie egala cu a unui general. Brusc au disparut din mediul ambient si generalul Oprea si Traian Basescu. Sunt trimisi la inaintare vesnicii iubitori de culoare portocalie, Canacheu, Popoviciu sau Berca.

Sunau si inca suna atat de bine cuvintele lui Traian Basescu. Realitatea din teren doare, iar Elena Udrea s-a trezit in alta lume atunci cand a iesit din carapace riscand sa ia la picior orasele tarii. Daca, intr-adevar, discursul lui Traian Basescu nu este decat o gluma fara sfarsit? Vorba umoristilor imitatori prezidentiali: ha, ha, ha... ce-mi plac glumele mele!

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Traian Basescu demisie, #Basescu Boc responsabilitate politica, #Basescu discurs politic , #presedinte
Comentarii
Poza Theman
Theman
rank 5
O gluma fara sfarsit sant atacurile zilnice la care este supus Basescu din partea presei
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
Va avea aceeasi soarta ca a lui presedintele Zine al-Abidine Ben Ali care va fugi din tara din cauza violentelor dintre politie, armata si protestatarii .....