Eckstein Kovacs: Opozitia foloseste o strategie mediatica subliminala

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 20:35
1002 citiri
Eckstein Kovacs: Opozitia foloseste o strategie mediatica subliminala
Foto: stirileonline.ro

Consilierul prezidential Peter Eckstein Kovacs a explicat miercuri ca, potrivit legii, presedintele Traian Basescu nu avea de ce sa fie prezent in Parlament la citirea motiunii de cenzura a PSD si a criticat Opozitia ca se foloseste de o "strategie mediatica subliminala" pentru a arunca in derizoriu situatia grava in care ne aflam.

Invitat intr-o emisiune la postul de televiziune Vox News, consilierul prezidential a explicat ca, din punct de vedere legal si constitutional, citirea motiunii de cenzura presupune o anumita formalitate bine stabilita care tine de raportul dintre Parlament si Guvern, presedintele Romaniei fiind "o terta persoana".

Ponta: Basescu trebuia sa vina in Parlament; Toader: La ce sa vina? (Video)

"Ce m-a suparat insa au fost aceste stringente de limbaj care incearca sa starneasca sentimente...nici nu stiu cum sa le numesc", a criticat el expresia folosita de viceliderul deputatilor PSD, Aura Vasile, care a spus ca membrii Guvernului nu au fost prezenti la citirea motiunii pentru ca se ascund "precum sobolanii".

"A folosit un limbaj nedemn pentru un membru al Parlamentului. Nu se poate vorbi asa de la microfonul Parlamentului. Sigur, e o prevedere constitutionala care spune ca nu exista raspundere politica pentru cele exprimate de la tribuna, dar in vechiul limbaj juridic acest lucru se numea iresponsabilitate. Presedintele de sedinta are caderea sa invite la un limbaj civilizat", a comentat Ekcstein Kovacs declaratia Aurei Vasile.

Consilierul a adaugat insa ca este convins ca cetatenii "nu vad cu ochi buni folosirea unui astfel de limbaj" si a subliniat ca, in opinia sa, avem de a face cu "o strategie mediatica subliminala a Opozitiei de a arunca printr-un astfel de limbaj, intr-un astfel de context, in derizoriu aceasta problematica extrem de serioasa cu care ne confruntam".

Numirea lui Laszlo Tokes, o onoare pentru Romania

Intrebat cum comenteaza acuzatiile aduse de europarlamentarul PSD Corina Cretu referitoare la sprijinul acordat de PD-L pentru alegerea lui Laszlo Tokes ca vicepresedinte al Parlamentului European, lucru considerat o cedare a democrat-liberalilor in fata UDMR, acesta a explicat: "Daca un vicepresedinte al Parlamentului European este cetatean roman, si Laszlo Tokes e roman, este o onoare pentru Romania. Este vorba de personalitatea fostului episcop, acum europarlamentar roman, si rolul sau in Revolutia Romana. Pe de alta parte el este propus din partea PPE (...) Sigur, conteaza si punctul de vedere al delegatiei nationale, dar e un sistem de alegere deosebit si cand 'se coace' o majoritate confortabila, a te pune de-a curmezisul nu se prea face".

Laszlo Tokes, propus vicepresedinte al Parlamentului European

Corina Cretu: PD-L e dispus sa plateasca orice pret pentru guvernarea cu UDMR

"Nu cred niciun moment ca aceasta posibila numire sa aiba reverberatii in politica interna, respectiv in relatiile PD-L-UDMR", a subliniat Peter Eckstein Kovacs.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Peter Eckstein Kovacs, #Aura Vasile sobolani, #consilier prezidential, #Laszlo Tokes vicepresedinte PE , #presedinte