Ecologistul Basescu sare in apararea naturii chinuite de Parlament

Marti, 18 Martie 2008, ora 14:31
1351 citiri
Ecologistul Basescu sare in apararea naturii chinuite de Parlament

Traian Basescu si-a descoperit spiritul ecologist. Seful statului a trimis marti spre reexaminare modificarile aduse la Legea vanatorii si protectiei fondului cinegetic, pe motiv ca ele dauneaza naturii. In plus, presedintele constata ca respectivul act normativ duce doar la o implementare partiala a Directivelor europene in domeniu, ceea ce ar putea duce la "condamnarea Romaniei la plata unei amenzi pentru nerespectarea prevederilor legislatiei comunitare", se precizeaza in comunicatul remis Ziare.com de Administratia Prezidentiala.

Seful statului precizeaza ca, prin utilizarea de termeni precum arii cu protectie integrala durabila sau zone cu protectie integrala stricta - nedefiniti corespunzator si care nu au corespondent in legislatia specifica din domeniu -, se va da nastere posibilitatii ca "vanatoarea sa se realizeze pe suprafata ariilor naturale protejate, indiferent de categoria de management a acestora".

Mai mult, presedintele apreciaza ca "inadmisibila" excluderea suprafetelor rezervatiilor stiintifice, a suprafetelor parcurilor nationale, a suprafetelor siturilor patrimoniului natural universal si a suprafetelor strict protejate din cadrul zonelor de importanta internationala din perimetrele ce nu se includ in fondurile de vanatoare, subliniind ca acest fapt contravine reglementarilor internationale si scopurilor pentru care aceste zone au fost create.

Presedintele Traian Basescu considera ca unele prevederi ale legii au un "impact devastator pentru mediu si pentru biodiversitatea tarii noastre si a patrimoniului mondial" si incalca, totodata, acquis-ul comunitar, acquis transpus in legislatia nationala, ceea ce poate duce la declansarea de catre Comisia Europeana a procedurii de infringement.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima țară europeană care a legalizat schimbarea sexului reduce vârsta de la care se poate face intervenția la 16 ani
Prima țară europeană care a legalizat schimbarea sexului reduce vârsta de la care se poate face intervenția la 16 ani
Parlamentul Suediei a adoptat o lege care reduce vârsta minimă pentru schimbarea legală a sexului de la 18 la 16 ani şi facilitează accesul la intervenţii chirurgicale. Legea a fost...
Violența domestică a devenit infracțiune în Kazahstan. Ce pedepse riscă agresorii
Violența domestică a devenit infracțiune în Kazahstan. Ce pedepse riscă agresorii
Violenţa domestică împotriva femeilor şi a copiilor a devenit infracţiune în Kazahstan, după ce preşedintele Kasîm-Jomart Tokaiev a semnat luni o nouă lege, relatează marţi, 16 aprilie,...
#Basescu, #Paduri, #lege, #Parlament , #presedinte