Editorial: Ce le va spune Basescu romanilor

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 15:18
3412 citiri
Editorial: Ce le va spune Basescu romanilor
Foto: Administratia Prezidentiala

Istoria, sau isteria, nici nu mai stii, s-a oprit pentru o secunda, deoarece pentru prima oara de la declansarea protestelor Traian Basescu a glasuit la chestiune.

Interventia din fata trimisilor diplomatici nu se pune, pentru ca acolo presedintele nu avea de spus decat ca Romania intentioneaza sa-si onoreze angajamentele.

Stiind ca toti ochii patriei i s-au fixat in retina, seful statului si-a ales cu grija cuvintele. Cei care afirma ca enuntul "maine voi avea o interventie cu romanii" reprezinta o balbaiala sa se mai gandeasca o data.

Avand in vedere ca era usor de anticipat ca in trompa nationala vocea sa avea sa iste ceva masurabil si, in functie de comentariile de dupa, ambiguitatea a avut rol de test.

Asa ca analiza acestor ore scurse de la promisiunea unei interventii ii va spune lui Traian Basescu ce trebuie sa furnizeze multimii: de la un contact direct cu acesta, ca in vremurile bune, pana la o conferinta de presa care, dincolo de aparenta banalitate, va raspunde unor manipulari cu altele.

Sau cu sinceritati, depinde ce-i va spune globul de cristal al lui Aliodor Manolea - luand in considerare rateul sinistru de discernamant produs in momentul pulverizarii lui Raed Arafat, pentru prima oara, atitudinea lui Traian Basescu nu poate fi anticipata.

Situatia seamana frapant cu galopul de sanatate al Coalitiei de dinaintea alegerilor prezidentiale, cu deosebire ca acum, in strada, se afla si multi oameni de buna credinta, adica manati de nevoi, nu de interese politice.

Macar pentru ei - excelenta remarca lui Dan Dungaciu, parca, despre o problema care ne framanta mult in aceste zile: de la cate mii de protestatari in sus ar trebui sa demisioneze Guvernul? - , Traian Basescu ar trebui sa-si scoata inima din piept. Nu ca sa i-o haleasca protestatarii, ci ca sa vada ca nu umbla cu cioara vopsita.

Cine are minte sa inteleaga si nu se limiteaza la senzatii si convingerea ca albul e alb, iar negrul, negru va pricepe. Peste planul aflat in vecinatatea ochilor nostri exista altul, care are legatura cu supravietuirea unei lumi si nasterea alteia.

Nu ma hazardez sa afirm ca presedintele a iesit in fata natiunii lipite de depunerea juramantului lui Cristian Diaconescu, a pronuntat niste lucruri cu valoare de adevar - da, tupeul de care da dovada Ion Iliescu este fantastic - si a lasat natiunea nesatisfacuta, adica nu a dezvaluit nimic, nu a promis nimic, nu a adus un gram de liniste in casele oamenilor care, imbecili sau nu, ii platesc leafa.

Sunt convins ca va furniza "ciocolata", dupa cum spunem noi in breasla, in cadrul "interventiei cu romanii". Minuni, insa, nu exista. Nu poate descuia tiparnita de bani, ca Nicolae Vacaroiu.

Si mai sunt convins de un lucru: va lupta la baioneta. Cu capcane pline de miere, ca sa nu-si piarda Opozitia obisnuinta sa calce in ele cu gratie, sau cu full-contact, abilitate deprinsa in marinarie. Cum e omul surprizelor, as putea sa socheze o natiune intreaga dandu-si demisia. Dar miza e prea mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu interventie romani, #Basescu proteste Piata Universitatii , #presedinte