Editorial: Sacul de box al lui Basescu

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 09:05
3267 citiri
Editorial: Sacul de box al lui Basescu

Victor Ponta si Crin Antonescu s-au obisnuit in asa masura sa fie scosi la tabla de Traian Basescu pentru a le pune nota 3, incat se comporta in consecinta. Au luat matricea comportamentului prezidential ca atare si nu au niciodata inspiratia sa-si creeze propriul joc, aparandu-se atacand, incercand sa-si construiasca un avantaj.

De la declararea Legii ANI ca neconstitutionala au trecut zece zile, timp in care presedintii PSD si PNL ar fi avut timp sa iasa in fata opiniei publice imbracati in camasa de lupta impotriva coruptiei, sa faca propriile propuneri, sa le lanseze in dezbaterea publica. Efectul mediatic ar fi fost consistent. Sau cel putin pozitiv.

Dar ambii lideri au incercat sa danseze batuta cu picioarele rupte. La o zi dupa decizia Curtii Constitutionale, Crin Antonescu a declarat ca efectele acesteia sunt supralicitate, pentru ca existenta legii nu a scos la iveala "foarte mari matrapazlacuri" - deduc ca averile demnitarilor, care cresc de la an la altul, sunt o bagatela.

La randul sau, Victor Ponta a afirmat ca PSD va sustine refacerea legii, dar "nu in forma vendetei politice pornite de Monica Macovei". La anemia malitioasa a liderului social-democrat a adaugat insa Radu Mazare, client al Agentiei: "o sa-i ia dracu' pe toti, cum i-a luat pe cei de la ANI".

Nicio viziune, doar franturi care au lasat impresia ca, pana la urma, ce mare scofala si cu averile? Nu traim in socialism, cand trebuiau aliniati toti pe curba de sacrificiu.

Dar Traian Basescu nu putea lasa subiectul alandala si a chemat partidele la Cotroceni sa rada de ele. Si de aici, scenariul putea sa-l scrie orice copil de clasa a sasea. Era evident ca PSD va merge la discutii, pentru ca altfel ar fi dat posibilitatea sa fie atacat pe temele obisnuite: coruptie, baroni s.a.m.d.

Chiar si fara aceasta explicatie, Ponta mizeaza pe cartea unui partid serios, care cauta solutii si invata din greseli - capitalul negativ strans dupa refuzul participarii, alaturi de Traian Basescu, la consultarile de la Parlament pe marginea Legii Educatiei i-a fost invatatura de minte.

Era la fel de evident ca presedintele PNL nu va merge la discutii. Crin Antonescu nu poate depasi momentul in care seful statului si-a innoit mandatul, chiar daca orgoliul sau se repercuteaza asupra partidului.

Cu Ponta la sedinta si Antonescu in greva de constiinta, Opozitia tot n-a facut nimic. Traian Basescu i-a ironizat in egala masura. "Din cate stiu, sunteti partid parlamentar", i-a spus sefului PSD, care n-a gasit inspiratia decat sa se autoironizeze: "Inca mai suntem" - aluzie la dezertarile din ultima perioada.

"Inteleg ca unii se surmeneaza foarte repede, n-au anduranta la lucru indelungat, dar asta nu ma deranjeaza. Probabil dupa-amiaza trebuie sa se odihneasca pentru a merge seara la televizor" - a spus despre Crin Antonescu. Iar cu propria persoana, presedintele a fost simpatic: "Inteleg ca pot sa dosesc apartamentul din Mihaileanu".

Pe lipsa de prezenta, sau cu o prezenta timida, Traian Basescu poate croseta linistit. Nici nu face vreun efort. Clientii sunt aceiasi, piesa e scrisa demult.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu consultari legea ANI, #Basescu PSD Cotroceni, #Basescu PNL Cotroceni , #presedinte
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
De fapt cine nu are interes ca Legea ANI sa fie corectata? Hahaila pentru a avea apoi cu ce sa atace Opozitia chiar daca asista sau nu la consultari.
Poza otevist_de_grota
otevist_de_grota
rank 5
Domnule Chis , va dati seama cat il roade la ficati pe SuperBase somnul de infrumusetare de dupa-amiaza al lui Crin , baiat frumos si calare si pe jos ? Cum sta si macina marunt din buze fiecare aparitie la televiziunile mogulilor a liberalului ?