Opinii: Elicopterul - o optiune total neinspirata

Marti, 04 Ianuarie 2011, ora 08:38
8072 citiri
Opinii: Elicopterul - o optiune total neinspirata

Televiziunile neprietene fac mult caz pe intoacerea presedintelui cu elicopterul de la munte. Rautaciosii au calculat cheltuiala, care ar trebui sa fie cat biletul de avion pentru o sportiva, aflata in imposiblitate sa plece la nu stiu ce competitie, din lipsa de bani.

Malitiosii au comparat luxul din elicopter cu economiile impuse de Regina Angliei, ca sa simta Curtea ce inseamna criza. Limbutii au improscat presedintele cu tot ce le-a venit la gura - pentru ca la minte nu le-au venit prea multe.

Nici unii, nici altii n-au facut un calcul, sa vada daca deplasarea cu elicopterul este mai scumpa decat deplasarea cu coloana oficiala pe aglomeratul DN1.

Cu atat mai putin, nu s-a ostenit cineva sa se sperie de blocajele inerente daca, pe cea mai aglomerata sosea a tarii, ar trece o coloana oficiala, tocmai dupa Sarbatori.

N-as contrazice pe nimeni, dar nici n-as trece cu vederea unele realitati care lasa impresia ca scapa numai din viteza condeiului:

1. Oriunde in lume, nu numai in Romania, serviciie de protectie l-ar fi sfatuit pe presedinte sa evite riscurile calatoriei pe o sosea intesata de vehicule si expusa accidentelor.

2. Prezenta coloanei oficiale pe DN1 ar irita mai multe spirite decat prezenta elicopterului sus, pe cer. Este greu sa pun pe hartie ce si-ar spune oamenii in gand, asteptand, cu masinile trase pe dreapta, sa treaca, glont, coloana oficiala.

3. Nu pot scapa din vedere faptul ca, in Romania, retragerea unui presedinte cu elicopterul "suna ca dracu" - ca sa folosesc vorba devenita clasica, a unui fost premier.

4. Nu cred ca un incercat marinar ca domnul Basescu n-a plecat la drum fara sa consulte buletinul meteo si fara sa stie cum vor fi atat vremea, cat si vremurile de Revelion. Intelept ar fi fost sa bea sampania acasa, poate chiar la Cotroceni, in intimitatea acelorasi dragi invitati: sotia, Boc, Udrea, Cocos.

5. Din pacate, s-au dus vremurile de aur, cand domnul Basescu facea numaratoarea inversa a Anului Nou intr-o baie de multime, azvarlind cu sampanie in directia entuziastilor. Ce s-a dus nu mai e.

6. Dar, chiar si fara baie de multime, apropierea de bucurestenii saraciti de criza este altceva decat apropierea de simandicosii plecati sa-si etaleze opulenta pe telescaun.

7. Fara sa ma preocupe costurile transportului cu elicopterul, nu ma pot abtine sa gandesc cum comenteaza tzatzele evenimentul, pe la portite: "cum, soro, si asta tot cu herlicopterlu' a fugit?". "Tot. Da' nu definitiv". "Inteleg, soro, ca nu-s proasta, da' daca era dupa mine, sa fiu a dracului, daca nu-i puneam pe toti intr-un herlicopter, pana n-au venitara inca pensiile micsorate pentru sanatate, ca eu mi-s sanatoasa, soro, si ei ma aboneaza la doftor, tocmai cand doftorul si-a luat lumea-n cap, ca l-au chemat la nemtii".

Nu gasesc alta explicatie la toate cate se intampla decat faimoasa sintagma lansata chiar de presedinte la putin timp dupa ce anuntase taierea salariilor: "eu n-am ce pierde".

Intelepte vorbe, intr-adevar presedintele n-are ce pierde. Dar, daca vrea sa stie cam ce a pierdut, merita sa incerce o baie de multime, chiar in Piata Universitatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Basescu elicopter Predeal, #Traian Basescu revelion elicopter , #presedinte
Comentarii
Poza magititel
magititel
rank 4
Eu zic ca mai bine il ducea cu elicopteru la unitatea militara de la Targoviste ii trageau un proces formal si il executau ptr neadaptarea la conditiile de criza a poporului roman