Ziare.com

Emil Rapcea a fost acreditat de Basescu drept ambasador in Kazahstan

de Elena Enache
Marti, 05 Februarie 2008, ora 20:02

   

Emil Rapcea a fost acreditat de Basescu drept ambasador in Kazahstan
Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul de acreditare a lui Emil Rapcea in calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica Kazahstan, Republica Kargastan si Republica Tadjikistan.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, seful statului a mai semnat doua decrete privind acordarea Drapelului de lupta Batalionului 3 Aparare Antiaeriana "Potaissa" si batalionului 469 Logistic "Putna".

Membrii comisiilor reunite de politica externa ale Parlamentului au dat aviz favorabil, in octombrie, cu unanimitate de voturi, candidaturii lui Emil Rapcea pentru postul de ambasador in Kazahstan, dupa o audiere care a durat aproximativ 20 de minute.

Emil Rapcea are o indelungata experienta diplomatica, lucrand in Ministerul de Externe din 1976 si in prezent are grad diplomatic de ministru plenipotentiar. Intre 1997 si 2002 a fost ministru consilier la Ambasada Romaniei de la Moscova, unde intre 2001 si 2002 a ocupat functia de insarcinat cu afaceri.

Cunoaste foarte bine limbile engleza si rusa, a devenit doctor in economie la ASE Bucuresti in 1977, iar in 2004 a primit ordinul "Steaua Romaniei" in rang de cavaler.

El a ocupat anterior - din 2003 pana in februarie 2007 - functia de reprezentant diplomatic al Romaniei la Abuja, in Nigeria si a fost intens mediatizat odata cu cele doua cazuri de rapiri de cetateni romani in Nigeria, precum si in cazul romanului acuzat de spionaj in aceasta tara.

Presedintele Traian Basescu l-a rechemat in tara la 4 octombrie 2007 pe Vasile Soare, care devenise, la numai 30 de ani, ambasador in Republica Kazahstan din data de 13 decembrie 2001.

Citeste mai multe despre Basescu rapcea ambasada kazahstan
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1858 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor