Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Fenechiu a pus bete-n roate interviului acordat de Basescu pentru CNN

Sambata, 13 Aprilie 2013, ora 18:58
6001 citiri
Fenechiu a pus bete-n roate interviului acordat de Basescu pentru CNN

Traian Basescu a fost intervievat, vineri, de jurnalista Becky Anderson (foto) si o echipa a CNN, ziaristii americani dorind sa realizeze un material despre Portul Constanta. Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, i-a interzis directorului general al Portului sa dea declaratii, desi acesta nu avea nimic impotriva.

Presedintele a ajuns vineri, cu elicopterul, in Constanta South Container Terminal (CSCT) si a raspuns intrebarilor jurnalistilor americani pana in jurul orei 15.00, informeaza Ziua de Constanta.

Faptul ca CSCT-ul a fost punctul ales pentru filmarea CNN nu e surprinzator, avand in vedere ca este cea mai activa zona din Portul Constanta. Jurnalistii americani au facut demersuri inca de acum o luna pentru a discuta si cu directorul general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, Lucian Balut (PSD), dar ministrul Fenechiu nu si-a dat acordul, cu toate ca subiectul principal de discutie era Portul Constanta, un obiectiv strategic de importanta nationala, pe care USL sustine ca il doreste conectat la marile porturi ale lumii.

Materialul televizat al carui protagonist este presedintele Romaniei va fi difuzat in cadrul emisiunii "The Gateway" pe durata mai multor editii, in cursul lunii mai, a declarat Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale pentru Evenimentul Zilei

Conform sursei citate, Traian Basescu a fost asteptat de Becky Anderson si de echipa ei. Au stat de vorba mai bine de jumatate de ora, timp suficient pentru ca jurnalista americana sa-l intervieveze si sa-l filmeze pe Traian Basescu in mijlocul operatiunilor de incarcare/ descarcare a containerelor.

Inainte de a ajunge la Neptun pentru partea a doua a interviului, cei doi au survolat portul Constanta Nord si Constanta Sud si statiunile din sudul litoralului, pentru a filma cadrele aeriene.

Din echipa de filmare a jurnalistei CNN au facut parte si tehnicieni romani. Un oficial al Portului Constanta a declarat pentru EVZ ca echipa avenit in urma cu doua zile si urmeaza sa filmeze in Portul Constanta timp de doua saptamani.

Becky Anderson este unul din moderatorii postului CNN International, unde lucreaza din 1999, in prezent realizand emisiunea Connect the World. Jurnalista a facut de-a lungul timpului interviuri cu lideri si vedete mondiale. "The Gateway" este o productie a CNN care prezinta marile hub-uri internationale de transport si, in cadrul ei, au mai fost difuzate reportaje despre portul din Dubai, aeroportul din Singapore sau caile ferate japoneze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Basescu Fenechiu interviu CNN, #Basescu interviu Becky Anderson , #presedinte