Opinii: Fundatura regimului Basescu

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 22 Septembrie 2010, ora 14:04
6510 citiri

Recitalul Robertei Anastase din Parlamentul Romaniei este cea mai buna mostra a ceea ce a ajuns tupeul de cartier sustinut si promovat politic. "Hai, mai usor cu d'astea...!", Roberta abia se incalzea. Isi pregatea tirada semi-onomatopeica la adrea PSD. "Puteti sa urlati pana nu mai puteti!"

Cata eleganta stilistica!

Daca acesta este varful profesional al celei proaspat acuzate ca ar fi stat in spatele celui mai sinistru furt din Romania, atunci nimic nu mai trebuie sa ne mire in legatura cu derapajele regimului portocaliu.

Roberta Anastase exprima perfect tiparul verbal si mental al oricarui baietas de dupa blocuri, al carui maxim de elocventa ramane flegma articulata cu doua trei expresii golanesti.

Evident, pornirile isterice ale presedintei Camerei Deputatilor nu au rasarit din senin. Ele au fost stimulate cu succes de aroganta si superficialitatea celeilalte parti implicate in poveste - PSD& Victor Ponta. Un spectacol in care actorii principali au demonstrat ca isi merita rolurile de circari ai neamului.

Insa Roberta Anastase, cu toate supradimendionarile si ticurile ei de fetita de cartier fara cei sapte ani de acasa, inca nu inseamna nimic in comparatie cu marea problema degajata de puterea democrat liberala.

Nu are niciun sens sa adunam toate varfurile tupeului cu care democrat liberalii au sfidat si au demonstrat cum prostia merge mana in mana nesimtirea - de la Udrea, Ridzi si Berceanu pana la Anastase sau Avramescu toti sunt si au fost oamenii presedintelui.

Crescuti si promovati de Traian Basescu, cu totii tradeaza limitele unui regim care a pierdut cu totul fraiele economiei si vietii sociale.

Presedintele ne anunta linistit ca urmeaza un nou imprumut de la FMI. Tot pentru pensii si salarii.

Dupa ce spusese ca doar o tara de mana a doua se imprumuta ca sa poata sa isi plateasca datoriile, Traian Basescu face exact ceea ce a condamnat cu doar cateva saptamani in urma. Asa cum in urma cu doar un an si jumatate declara ca nu va accepta niciodata sa incepem sa ne imprumutam de la FMI din nou, pentru ca asta ii aduce aminte de vremurile crizei din '96 - '98.

Solutia insa o avem. Tot de la presedinte. Nu ne mai convine, putem sa fugim la munca in strainatate. Ca si cum visul nostru a fost sa crestem intr-o tara unde sa nu putem trai din cauza unor incompetenti care ne conduc de 20 de ani si de unde sa fim obligati sa plecam, daca vrem sa supravietuim.

Da, stiu, discursul lui Traian Basescu din Parlament a fost perfect. Doar ca el nu a facut decat sa repete ceea ce pana si presa critica de luni si ani de zile. Presedintele isi condamna propriu-zis primul mandat. Mai toate erorile infierate acolo de catre Traian Basescu s-au petrecut in timpul primului sau mandat.

Iar solutiile lui Traian Basescu sunt parca desprinse din basmele pentru copii, unde magicianul vine, rosteste cuvantul fermecat iar martoaga se transforma intr-un cal alb si frumos.

Ca si cum e suficient sa spunem, iar apoi se va si implini, la fel si presedintele ne anunta sec ca "pana in 2020, numarul persoanelor care traiesc sub pragul saraciei trebuie redus cu 25%".

Trebuie! Si am rezolvat problemele sociale, economice si politice din Romania. Ei bine, poate pana la sfarsitul celui de-al doilea mandat, Traian Basescu va invata ca nu e suficient sa spui "trebuie", atat timp cat nu stii cum si nu ai cu cine sa faci ceea ce doar spui ca trebuie facut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Israelul face noi pregătiri pentru o ofensivă în Rafah, în ciuda opoziției Statelor Unite
Israelul face noi pregătiri pentru o ofensivă în Rafah, în ciuda opoziției Statelor Unite
Israelul ar fi desfăşurat artilerie suplimentară şi transportoare blindate de trupe la periferia Fâşiei Gaza, ceea ce sugerează că armata se pregăteşte pentru ofensiva terestră,...
Palestina vrea să adere la ONU. Observatorii se îndoiesc că solicitarea va trece având în vedere opoziția SUA
Palestina vrea să adere la ONU. Observatorii se îndoiesc că solicitarea va trece având în vedere opoziția SUA
Consiliul de Securitate al ONU se va pronunţa joi, 17 aprilie, asupra cererii palestinienilor de a deveni stat membru cu drepturi depline al Naţiunilor Unite, au declarat marţi seară pentru AFP...
#discurs presedinte Traian Basescu, #Roberta Anastase scandal, #Parlament, #Victor Ponta, #opozitie , #presedinte
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Ar fi cazul ca Armata sa preia puterea, ferm si fara varsare de sange, interimar, pana la organizarea de alegeri anticipate.