Gusa vs Pavelescu: Care este candidatul tanar la Primaria Capitalei sustinut de presedinte?

Marti, 06 Mai 2008, ora 23:05
3576 citiri
Gusa vs Pavelescu: Care este candidatul tanar la Primaria Capitalei sustinut de presedinte?

Presedintele Traian Basescu nu si-a mentinut declaratia pe care a facut-o in urma cu doua saptamani, cand buldogul Vasile Blaga il pulveriza pe Ludovic Orban, in schimb, a declarat, marti, ca Primaria Capitalei are nevoie de oameni tineri.

Cei mai tineri candidati la functia de primar general sunt presedintele PIN Cozmin Gusa si vicepresedintele PNTCD Aurelian Pavelescu, politicieni promovati candva de Traian Basescu. In cadrul unei emisiuni difuzate, marti, de Realitatea Tv, Cozmin Gusa spune ca nu a facut blat cu seful statului. Pe de alta parte, Pavelescu considera ca ar putea fi tanarul sustinut de presedinte.

Despre declararatiile de marti ale presedintelui Romaniei, Cozmin Gusa spune ca i-au dat satisfactie. "Pot sa spun ca mi-au dat satisfactie. Atacurile lui la Iliescu, la Nastase sau la Calin Popescu Tariceanu sunt lucruri pe care eu le practice din 2005 incoace.

Faptul ca a vorbit in acest fel parca l-am revazut pe Traian Basescu din 2004, facandu-se bine, intr-un fel, din perioada asta de presedinte in care n-a stiut pe cine sa atace mai abitir", considera candidatul PIN la Parimaria Capitalei.

Totodata, Gusa a adaugat ca declaratia presedintelui este una pozitiva. "Faptul ca Traian Basescu ar putea sa sustina candidatura mea sau a altuia e un lucru bun. Daca ma intrebati daca am vorbit cu Traian Basescu sa faca declaratia asta, nu am vorbit".

Gusa spune ba, Pavelescu da

In timp ce Cozmin Gusa s-a ferit sa se autonominalizeze si sa spuna ca el ar putea fi candidatul tanar sustinut de Traian Basescu, Aurelian Pavelescu crede ca profilul sau "concorda cu ce spune presedintele (...) Am si meserie, sunt si relativ tanar, nu asa de tanar".

Cu toate acestea, Pavelescu nu a pierdut ocazia sa ironizeze candidatul PD-L la Primaria Capitalei, Vasile Blaga. "Cred ca nu am luat in discutie un alt personaj care e si tanar, are si meserie: buldogul. Domnul Blaga este un personaj tanar, are si meserie, a facut facultatea de sudura si poate sa fie primar", isi critica Pavelescu contracandidatul.

Totodata, Pavelescu a criticat contradictia dintre declaratiile sefului statului de acum doua saptamani si cele de marti. "Acum doua saptamani, Traian Basescu spunea ca domnul Blaga este un buldog. Eu sunt iubitor de caini si buldogii nu sunt cei mai inteligenti caini de rasa. Dupa doua saptamani vine cu o declaratie care este in defavoare lui Vasile Blaga", a explicat candidatul PNTCD.

"Aceste declaratii ale lui Taian Basescu eu nu le prea inteleg de multa vreme. Daca este sa vorbim in dodii putem sa sa vorbim multa vreme. Cu siguranta Traian Basescu face un joc numai de el stiut", a adaugat vicepresedintele PNTCD.

Basescu ii intoarce lui Gusa serviciile din 2004?

Cozmin Gusa a povestit ca doar el stie cate a facut pentru Traian Basescu sa ajunga presedinte in 2004. "A facut si Vasile Blaga, a facut si Aurelian Pavelescu. Am fost mai multi. Dar doar cativa am facut lucruri importante (...) Daca in urma unui process de constiinta in aceste zile de pauza, de sarbatori sfinte, de Paste, de 1 mai, Traian Basescu s-a gandit si si-a reamintit...".

Blat sau nu, presedintele Romaniei si candidatul Cozmin Gusa s-au tachinat, marti, in cadrul Congresului Stundentilor, cand seful statului a fost surprins aplaudand discursul lui Gusa.

"Este o categorie de candidati tineri (...) As merge pe acei candidati tineri, daca tot nu am oameni cu experienta, care sa aibe o istorie profesionala, in care sa fi reusit pentru ca in politica s-au refugiat foarte multi care nu au reusit in meseria lor. Nu au avut capacitatea sa fie performeri in meseria lor si atunci vin si vorbesc in politica. E o solutie", a declarat Traian Basescu marti.

Imediat dupa afirmatiile presedintelui, Cozmin Gusa a spus ca este "cel mai tanar dintre candidatii" la Primaria Generala.

"Cred ca sunt recomandat pentru bucuresteni. Cred ca sunt in spiritul bucurestenilor, un om dinamic, care cauta noul, trendy, sunt cel mai tanar dintre candidatii principali", a spus Gusa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Trei bărbați au fost reținuți după ce au bătut un tânăr, într-o intersecție din Sectorul 2. Victima îi datora bani unuia dintre agresori
Trei bărbați au fost reținuți după ce au bătut un tânăr, într-o intersecție din Sectorul 2. Victima îi datora bani unuia dintre agresori
Poliția Capitalei a anunțat că trei bărbaţi cu vârste între 31 şi 43 de ani au fost reţinuţi după ce au fost observaţi de doi poliţişti aflaţi în timpul liber când îl băteau pe...
#Traian Basescu, #Cozmin Gusa, #candidat, #tanar, #Aurelian Pavelescu , #presedinte