Guvernul Boc nu va fi remaniat - afirma Basescu

Joi, 06 Mai 2010, ora 18:50
2349 citiri
Guvernul Boc nu va fi remaniat - afirma Basescu
Foto: Antena 3

Presedintele Traian Basescu a asigurat, joi, ca nu pune nimeni problema remanierii, sustinand ca tara noastra are nevoie acum de stabilitate.

"Vreau sa mai inchid un zvon: am inteles ca ma vedeti in postura de a face remanieri, de a da afara ministri. Nu pune nimeni problema remanierii. Ceea ce ne trebuie acum este stabilitate si incredere. Mi-este cunoscut ca sunt segmente interesate si in instabilitate si in lipsa de incredere, le vad si eu, le simt pe pielea mea, dar vom merge inainte", a declarat Traian Basescu.

In stilu-i caracteristic, seful statului a criticat pe toata lumea in declaratia sa de 40 de minute, de la presa la Opozitie, de la Guvern la sindicalisti.

Primii vizati - reprezentantii presei manipulatoare: "Atmosfera publica ce s-a creat in aceste zile, ca de altfel si impinsa pana la isterie in anumite posturi de televiziune, trebuiau facute clarificari. In mod normal, nu ar fi fost treaba mea sa fac aceste declaratii. Sunt chestii care tin de guvern, dar in urma speculatiilor, si sunt oameni in mass media care deliberat mentin starea de neincredere, vreau sa le spun romanilor ca pot sa aibe incredere ca Guvernul, Parlamentul, presedintele stiu ce au de facut in perioada de criza economica", si-a inceput Basescu declaratia.

Vladescu si Blaga, luati in vizor

Dupa ce a prezentat masurile ce prevad taierea salariilor bugetarilor, a pensiilor si a ajutoarelor de stat, seful statului a trecut la urmatoarea tinta: agricultorii si ministrii care ar trebui sa stopeze evaziunea fiscala. Astfel, Basescu le-a transmis acestora ca subventiile lor vor scadea si ca evaziunea fiscala din agricultura trebuie sa inceteze.

"Daca va aduceti aminte, cifra acreditata ca suprafata agricola nelucrata a fost de cca 35%. Si anul trecut, ca si anul acesta, primesc subventie si pentru suprafetele de teren nelucrate. Si nu este o subventie mica. Sigur ca imi convine sa nu lucrez terenul si sa primesc subventie. Le atrag atentia ca, datorita evaziunii din agricultura, in ultimii 10 ani statul roman a acordat subventii de 30 de miliarde si a avut incasari de 400 de milioane.

Acest lucru nu mai poate continua. Nu mai putem sa ne facem ca nu vedem. Sansa Romaniei asta este! Daca ne restructuram cheltuielile acum! Daca punem capat evaziunii fiscale si contrabandei. Din discutiile pe care le-am avut cu membri ai Guvernului, am atentionat ca responsabilitatea cu contrabanda si evaziunea revine ministrului Vladescu si ministrului Blaga, cei care au instrumentele necesare", a continua Basescu.

Poate ca decenta si solidaritatea sunt mai bune decat demagogia

Si ca sa nu lase pe nimeni neatentionat, presedintele a atacat si Opozitia, amintind PSD-ului ca a fost la guvernare si PNL-ului ca a risipit banii in perioada de inflorire a economiei.

"Nu vreau sa intru in polemici cu nimeni, dar fac un comentariu legat de cei care sunt atat de nemultumiti de ce a facut Guvernul. Le-as aduce aminte ca din interese politice au lasat Romania fara Guvern in ultimile patru luni ale lui 2009. Deci acest Guvern a inceput sa ia masurile la care s-a angajat cu Fondul abia din ianuarie. N-as vrea sa le aduc aminte si risipa din 2008 care a adus voturi, dar care acum aduce nenorociri Romaniei.

Poate ca decenta si solidaritatea sunt mai bune decat demagogia pentru ca nu voi ezita sa-i arat exact asa cum sunt daca uita cum erau pana acum cateva luni cand erau la guvernare sau pana la sfarsitul lui 2008 cand duduia economia. Cei care au promovat ordonante si legi si au risipit bani sa se mai gandeasca daca au dreptul moral sa discute acum despre ce stiu ei", a conchis Basescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Basescu remaniere, #remaniere guvern, #probleme guvern , #presedinte