Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Presedintele tarii nu este invitat la TVR, platita din banii nostri

Marti, 26 August 2014, ora 20:25
4619 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Presedintele tarii nu este invitat la TVR, platita din banii nostri

Va dati seama in ce tara traim? Televiziunea publica, platita din taxele si impozitele cetatenilor, nu are timp sa-l invite pe presedintele tarii sa vorbeasca concetatenilor sai, care l-au si trimis in fruntea statului.

Sunt zone ale tarii in care se receptioneaza doar TVR. Locuitorii acestora sunt privati de legatura, fie si indirecta, cu presedintele tarii.

Deciziile politice, dezbaterile publice pe teme esentiale ale situatiei economice, de exemplu, sunt importante pentru intelegerea lor, pentru ca votantii din noiembrie sa fie avizati si sa voteze in cunostinta de cauza. Ori tocmai Televiziunea Nationala abdica de la sarcina informarii cetatenilor, prin vocile autorizate ale statului roman. De ce s-o mai platim atunci?

A existat perioada functionarii postului TVR Info, la concurenta cu posturile tv de stiri si dezbateri. Cand a venit la putere USL, acest post a fost inchis fara explicatii - nu convenea puterii care finanta TVR. Din banii nostri, nu din banii lor.

Presedintele este invitat, in schimb, la televiziuni private, comerciale, si preluat de acestea de cate ori doreste sa transmita mesaje cetatenilor Romaniei.

TVR este o institutie politizata, la conducerea sa se afla politruci, adica oameni numiti politic, de catre cea mai politizata institutie, Parlamentul. Care au si adus-o in faliment, are 120 milioane euro datorii, desi nu cumpara si nu vinde marfuri. A devenit sluga puterii actuale, a lui Victor Ponta in primul rand.

Si nu este singura institutie politizata, de-ar fi sa mai enumeram CNA, Avocatul Poporului, INS, inspectoratele scolare si cate si mai cate. Probabil toate deconcentratele sunt politizate, si fac doar ce le spune guvernul sa faca.

Este o situatie grava, depolitizarea si consolidarea institutiilor statului trebuie sa fie prioritatea zero a oricarei viitoare guvernari.

Nu este normal ca institutiile esentiale sa serveasca puterea politica, nu poporul, cum le spune si numele (Avocatul Poporului), si care le plateste functionarea.

Sa le plateasca Victor Ponta si PSD facturile, din bani proprii!

Avocatul Poporului, Avocatul "rosu"

Avocatul Poporului amana de doua luni sa se pronunte pe solicitarea presedintelui si a numerosi cetateni privind atacarea la CCR a OUG de modificare a Legii educatiei nationale.

Se face ca ploua, desi e platit din banii nostri. Nu spune nici alba, nici neagra. Victor Ciorbea amana sine die solutia, doar, doar vom uita de speta respectiva. Dar nu uitam.

Urat sfarsit de cariera pentru unul care clama, cu ani in urma, ca este antisocialist. Sfarseste in barca socialistilor.

INS n-a spus, in prima faza, ca Romania este in recesiune economica. Doar dupa ce EUROSTAT a precizat situatia reala, INS a dat-o cotita, ca a gresit, ca a folosit un formular din 2009.

Despre CNA, nu sunt multe de spus. Doar ca accepta, cu seninatate ca magistratii sa fie linsati mediatic la Antena 3, seara de seara.

Inregistrarile cu sefa institutiei, Laura Georgescu, par a fi culese dintr-un cartier sordid al unui orasel de provincie.

Dilema institutiilor politizate

Aceasta-i dilema fundamentala cu politizarea institutiilor. Le platim noi, dar fac ce le zice puterea aflata vremelnic la conducerea tarii.

O eventuala modificare a Constitutiei trebuie sa rezolve aceasta problema deosebit de importanta.

Faptul ca se poate si altfel este demonstrat de DNA, SRI, ICCJ, ANI, DIICOT, la conducerea carora s-a implicat seful statului.

Este o diferenta ca de la cer la pamant intre modul de functionare a acestor institutii, care stau la baza functionarii unei justitii independente, si cele citate la inceputul articolului, cu TVR in frunte. Iar cei care inca mai cred ca sunt supuse lui Traian Basescu, sa-si aminteasca ca i-au arestat fratele.

Cum pot reactiona cetatenii?

Primul lucru pe care ar trebui sa-l faca cetatenii este sa refuze sa mai suporte cheltuielile acelor institutii. Sa vedem atunci, de unde isi mai trag salariile si bonusurile, altfel substantiale.

Apoi, ar trebui ca noi, cetatenii, atunci cand vom vota, in noiembrie, sa tinem cont si de faptul ca actuala putere, dar si altele in trecut, au transformat institutii fundamentale ale statului in slugile lor, si in loc sa serveasca poporul, care le si plateste din taxe si impozite, servesc interesele puterii.

Este singurul mod prin care le putem "plati" facturile.

Stefan Vlaston este presedinte al Asociatiei EDU CER si membru PMP.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Traian Basescu aparitii tv, #Traian Basescu TVR, #Traian Basescu alegeri prezidentiale, #dezbateri prezidentiale televizor , #presedinte