Opinii: Iubim Romania, dar ii detestam pe politicieni

Vineri, 13 August 2010, ora 17:45
3524 citiri
Opinii: Iubim Romania, dar ii detestam pe politicieni

Presedintelui Traian Basescu ii da mana sa-si iubeasca tara. Nu face nicio confuzie. Tara e formata din oamenii care i-au asigurat al doilea mandat, din politicienii care l-au ajutat sa-si vanda brandul, e suma tuturor preocuparilor sale, pe care le poate savarsi fara sa judece (daca este invitat la acest exercitiu, se enerveaza) cum traieste un om cu 600 de lei numai deoarece a avut proasta inspiratie sa se faca dascal de istorie sau cu 1.000 de lei in halatul celor care repara vieti.

Lor, insa, presedintele le reproseaza ca nu-si iubesc patria si le cere sa munceasca fara sa se gandeasca la ziua de maine. De amorul artei. Fara cuget, doar cu muschiul iubirii in erectie.

Doar ca a uitat un mic amanunt. Romania nu e suma guvernantilor ei - ca impotriva lor se indreapta mania teribila, si neputincioasa, a celor lipsiti de bucuria de-a trai aici. Romanii nu-si injura tara, domnule Basescu, ci pe cei care i-au adus in situatia de-a o parasi, in cautarea unei case de ocazie careia ii pun la intrare "home, sweet home", amagindu-se ca si-au gasit linistea.

Ce manipulare! Intentionat sau nu - dar am pretentia de la un sef de stat sa aiba discernamant - , Traian Basescu asimileaza tagma guvernantilor cu tara care le-a oferit generoasa, cu tampenia unui oligofren care plange, deci se va mangaia, ocazia sa-si masoare puterea cu istoria. Ocazie irosita.

Si daca tot e asa, ia sa facem apel la simtirea populara, sa lipim de dansa imaginea incompetentei!

Dar daca Traian Basescu isi doreste un strigat de iubire, chiar si-asa, din gurile flamande, incapabile de constructie, ci numai de un cor de injuraturi, ii reamintesc ca o faceam si pe timpul Cenaclului Flacara. Aveam, atunci, in loc de inima, faruri de ceata, pulsam, pufneam, pulsam gandindu-ne ce mare smecherie am facut. Iubeam cu sete tara si, in drum, il omagiam si pe iubitul conducator.

Acum e cazul sa omagiem faptul ca nu avem autostrazi si ne suduim in trafic. Ca politistii se pregatesc sa intre in concediu fara salariu si sa-si trimita demisiile din teatrul de operatii spaniol, de langa codita capsunei, ca dascalii recita lectia si atat, ca tratamentul cu medicamente eficiente a devenit un lux.

Saracia o injura oamenii, domnule Basescu, nu tara pe care o confundati cu propria persoana. Romania nu se afla la Cotroceni, ci pe campiile nelucrate, prada scaietilor. Romania e in sufletele noastre ca o fantana de la care ne amagim ca ne ostoim setea, pana cand ne vom multumi cu un pahar desenat.

Nu stiu ce mai cautam in Romania. Dar daca inca stam aici, suntem indragostiti iremediabil de ea. Cu toata tristetea de-a asista la ura celor care ar trebui sa ne determine s-o plivim. Sa ne ofere un model national. O invitatie in propria noastra viata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Romania Basescu indragostit, #Romania Basescu injura , #presedinte