Jocul distructiv al lui Traian Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 17 Februarie 2011, ora 17:00
9372 citiri
Jocul distructiv al lui Traian Basescu (Opinii)
Foto: Daylife.com

Dupa aparitia ultimelor inregistrari dintre Traian Basescu si membrii Partidului Democrat Liberal si dupa zvonurile infinite potrivit carora presedintele a reusit, din nou, sa obtina sprijinul pedelistilor pentru a-l schimba pe Emil Boc cu un independent, tabloul general al Romaniei de astazi se limpezeste tot mai mult. Concluzia e mai trista decat a fost vreodata.

Suntem condusi de un presedinte care nu se da in laturi de la nimic pentru a ramane la putere cat mai mult, iar celebrele sintagme "interes national", "popor" si "binele tarii" nu sunt decat vorbe goale. Se vede astfel foarte clar ca lacrimile din ochii lor sunt rezultatul unui teatru interpretat doar intru pacalirea si amagirea multimii inca naive. Pasajele urmatoare, din spatele usilor inchise, arata adevarata fata a lui Traian Basescu.

"Nu va faceti ca nu stiti, marea dezbatere si in afara partidului, si in interiorul partidului este 'dom'le ce ne facem cu Guvernul?' ca premierul Boc nu mai este agreat de populatie, nu mai aduce voturi, deci stiti acest lucru". Sau: "Ca un comandant de nava, eu merg mai departe. Eu am de gand sa stau la Cotroceni pana in 2014. Voi pana cand aveti de gand sa stati? As vrea sa stiu ca va ganditi la cum ramane cu guvernarea si cum castigam alegerile in 2012. Eu in principal imi mentin mandatul pe acest partid, nu pe altul. N-am altul, decat acest partid..."

Si, in final: "(...) si n-ar trebui sa ma bag in asta, constitutional, dar adaug faptul ca intrati intr-un proces de alegeri interne, intr-un moment in care trebuie lansata si guvernarea. Aveti grija, acest proces nu trebuie sa creeze tensiuni interne" - fragmente din presedintele Romaniei, Traian Basescu, in dialog cu fostii, actualii si viitori colegi de partid de la PD-L.

Aceste pasaje, cateva din multe la fel de grave, demonstreaza perfect ipocrizia de fond a presedintelui. Public, declaratiile oficiale ale lui Traian Basescu sustin ca totul este bine, Boc ne-a salvat de la falimentul in care ne bagase PNL, am depasit varful crizei si incepem modernizarea si reformarea tarii sau PD-L va castiga pana in 2016 toate alegerile. Mai mult de atat, acelasi Basescu i-a luat pana acum de fiecare data apararea lui Boc, numit singurul capabil sa impuna legile modernizarii Romaniei.

Ce vedem insa in realitate, in discutiile care conteaza cu adevarat in luarea deciziilor si a intelegerii ratiunilor guvernantilor nostri? Observam ca: singura preocupare a presedintelui este cum sa faca si sa desfaca pentru a-si asigura si partea a doua a mandatului in liniste si fara teama de suspendare, sforile pe care le trage de zor zilele astea sunt doar pentru a re-credibiliza un Guvern Boc V, decredibilizat tot de Traian Basescu prin impunerea vointei sale mereu peste cea a lui Boc si multe alte astfel de griji paralele, ba chiar antagonice, oricarui interes national.

Toate jocurile pe care le face presedintele sunt in scopul convingerii pedelistilor sa ii sustina ideile, interesele si combinatiile. Toate doar pentru interesele sale. Nu a vorbit de credibilizarea Guvernului pentru ca acesta sa fie capabil sa produca cresterea economica mult asteptata, ci pentru a-i asigura un sfarsit de mandate fara griji. De aici incolo nu mai ramane de facut niciun comentariu. Este inutil pana la urma. Cine a avut de inteles bine, cine nu ... si mai bine.

Pana la urma nici nu mai conteaza distanta uriasa dintre ceea ce spune public si apoi contrazice in totalitate in spatiul privat, acolo unde se si iau deciziile cele mai importante, atat timp cat presedintele recunoaste si isi da seama ca ceea ce face prin jocul sau este impotriva Constitutiei.

De aici nu iti mai ramane sa te intrebi decat daca nu cumva nu este totul doar un vis urat, o imensa cacealma, o manipulare totala, pentru ca dupa ce il va lasa in functie pe Boc toate temele vechi - conducerea PD-L, motiunea de cenzura si scandalul vamilor ce ajunsese la PD-L - sa dispara de pe ordinea de zi. Oricum ar fi, toata nebunia acestor zile ramane o uriasa pierdere de timp si energie, toate pe banii nostri.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Basescu presedinte, #Emil Boc premier, #prim ministru independent, #Partidul Democrat Liberal , #presedinte
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
"dupa zvonurile infinite", pai domnule leca toata ziua produci doar zvonuri si nici macar nu observi!