Kelemen Hunor: Guvernul se chinuie sa adapteze realitatea la legi si nu invers

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 12:50
1484 citiri
Kelemen Hunor: Guvernul se chinuie sa adapteze realitatea la legi si nu invers

Presedintele executiv UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marti de la tribuna Camerei Deputatilor ca referendumul propus de Traian Basescu este inutil deoarece este facut in graba si nu punctul final al unui demers pregatit de specialisti.

"Pentru ce atata preocupare brusca pentru impunerea unui referedum care ar trebui sa fie punctul final al unui demers pregatit de specialisti? Referendumul ar trebui sa fie ultimul cuvant al poporului. La noi e invers: Nu adaptam legile in functie de realitate ci ne caznim sa adaptam legea la realitate si dupa aia sunt trasi la raspundere parlamentarii", a declarat candidatul UDMR la presedintia Romaniei.

Reprezentantul UDMR a mai spus ca au initiat motiunea de cenzura cu cei din PNL pentru ca acest Guvern a omorat orice speranta ca se poate trai mai bine in Romania.

"Dupa 20 de ani de la revolutie, dupa epuizare dezideratelor majore parca nu mai avem niciun deziderat, parca am intrat in deriva. Criza politica s-a suprapus peste criza economica. Am avut un Guvern care aproape un an a dat asigurarui ca totul merge bine, insa tara mergea intr-o directie gresita.

Au indatorat Romania si banii se duc spre consum si nu spre investitii si dezvoltare. Executivul a inselat asteptarile oamenilor si a omorat orice speranta ca se poate trai mai bine si decent. A fost un Guvern care sistematic nu a calmat situatia politica ci a starnit conflicetele", a declarat presedintele executiv al UDMR.

Kelemen Hunor a lasat sa se inteleaga ca se bucura enorm daca Guvernul isi dadea demisia de onoare, asa cum circula duminica un zvon, si asa ar fi aratat intelepciune si respect pentru cetateni.

"Guvernul si-a asumat trei pachete de legi neterminate. E ca in vremurile apuse cand se dadeau in folosinta blocuri fara racodari la utilitati doar ca sa iasa bine la raport. Gaurile din aceste legi vor costa scump. Nu a apucat sa cante cocosul de trei ori si pretul acestei asumari a fost platit.

Alaltaieri (duminica n.red.) circula un zvon cu privire la admiterea constitutionalitatii acestei motiuni si ca Guvernul urma sa isi dea demisia.Ce frumos ar fi fost sa fie asa, s-ar fi reparat si onoarea Guvernului si membrii ar fi aratat intelepciune si respect pentru cetateni. Actualul Executiv nu are legitimitatea de a conduce tara", a mai declarat candidatul UDMR la presedintia Romaniei.

Kelemen Hunor a declarat ca UDMR considera ca garantia ca vom avea alegeri prezidentiale corecte este un Guvern cu puteri limitate, un nou Guvern cu stabilitate majoritara care nu depinde de dorinta presedintelui.

"Institutiile statului trebuie sa functioneze in limitele stabilite de lege. Noi suntem ferm convinsi ca avem nevoie de pace sociala si etnica care nu se subordoneaza vointei catorva persoane.

Sunt ingrijorati si in ceea ce priveste Ordonanta 103 si intreb si eu: Nu ar fi mai simplu sa desfiintam parlamentul? Asumarea raspunderii hartuieste democratia si mai mult chiar Ordonanta de urgenta 105 pune in paranteza CCR. Ce putem sa intelegem din asta? Intelegem ca acest Guvern nu este in stare sa spuna : am gresit!; si nu este in stare sa isi asume greselile", a mai declarat Hunor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Kelemen Hunor vot motiune, #asumarea hartuieste democratia , #presedinte