Lazaroiu: Basescu nu mai are mult timp sa se decida

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 14:26
936 citiri
Lazaroiu: Basescu nu mai are mult timp sa se decida
Foto: Gandul

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat joi ca seful statului ar trebui cat mai curand sa faca anuntul cu privire la candidatura la presedintie, cel mai tarziu pe 22 octombrie.

"Nu mai e foarte mult timp in care are posibilitatea sa anunte daca va candida sau nu, pentru ca va incepe campania pe 22 octombrie si, sigur, e nevoie de un timp pentru strangerea de semnaturi. Deci nu mai e mult timp nici pentru presedinte sa se hotarasca, dar mi-e greu sa va spun cand se va intampla", a spus Lazaroiu, la Realitatea Fm.

Acesta a explicat ca ezitarea lui Basescu nu vine din faptul ca bilantul celor cinci ani de mandat ar fi unul negativ, pentru ca nu este, ci pentru ca ultimul an, cel in care tara a fost afectata de criza economica, i-a afectat imaginea presedintelui.

"Presedintele, cum a spus si aseara, vrea sa simta putin pulsul oamenilor, de asta merge si asa des in teritoriu. Bilantul mandatului e pozitiv, in sensul pe care l-am vazut: cresterea salariului mediu, cresterea pensiilor, scaderea inflatiei, cresterea economica a Romaniei.

Insa ultimul an a fost un an dificil, pentru ca am fost mult mai afectati decat am fi crezut de criza economica, si oamenii sunt nemultumiti. Asta e un paradox", a spus Lazaroiu.

Basescu a inceput sa cada odata cu inceputul crizei

Consilierul explica faptul ca momentul in care s-a declansat criza economica in Romania a inceput si presedintele sa scada in sondaje, pe fondul nemultumirii oamenilor. Totodata, si activitatea Guvernului din primele luni i-ar fi afectat imaginea lui Traian Basescu.

"Caderea lui Basescu a fost clar in momentul in care a inceput criza economica. A inceput in ianuarie scaderea presedintelui in sondaje si s-a oprit undeva in aprilie. As zice ca in primele trei sau patru luni Guvernul nu era foarte asezat, a avut destul de multe ezitari, si poate ca l-au afectat pe presedinte", a mai declarat Lazaroiu.

Cat despre anuntul lui Sorin Oprescu potrivit caruia saptamana oficiala se va lansa sau nu in cursa pentru Cotroceni, Lazaroiu spune ca Oprescu nu va face decat sa-l ajute pe Traian Basescu.

"Daca presedintele ar decide sa candideze, as minti daca as spune ca e un dezavantaj (candidatura lui Oprescu, n.red.). E sigur ca presedintele intra in turul doi daca va candida, si va fi probabil pe primul loc. Depinde cine mai intra in turul al doilea, ori asta deja e o batalie care nu-l mai priveste pe Traian Basescu, ii priveste pe Mircea Geoana, Crin Antonescu, Sorin Oprescu.

Daca Sorin Oprescu intra in cursa, el diminueaza sansele de a intra in turul doi a unora dintre acestia de care vb, probabil cel mai mult sansele lui Mircea Geoana. Daca ar fi sa-l sfatuiesc pe Basescu, l-as sfatui sa candideze. Eu cred ca presedintele ar trebui sa candideze in numele unui partid si acesta ar trebui sa fie PD-L-ul", a mai spus Lazaroiu.

Intrebat ce varianta de rezerva ar avea democrat-liberalii in cazul in care Basescu nu candideaza, Lazaroiu a enumerat mai multe nume grele, printre care Emil Boc, Vasile Blaga si Radu Berceanu.

"Sunt oameni care ar putea sa candideze cu sanse mari sa castige in actuala configuratie. Il avem pe Emil Boc, care este un bun politician, il avem pe Vasile Blaga, care a crescut foarte mult ca politician, are deja o experienta...a pierdut la Bucuresti, dar asta l-a intarit ca politician. Il avem pe Adriean Videanu, chiar Radu Berceanu este un lider redutabil. Sunt oameni care se pot bate de la egal la egal cu Mircea Geoana, Crin Antonescu si Sorin Oprescu", a opinat consilierul prezidential.

Presedintele Traian Basescu a evitat un raspuns clar cu privire la candidatura sa la alegri si miercuri, cand a vorbit despre acest lucru la postul national de televiziune.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Sebastian Lazaroiu, #Traian Basescu candidatura presedintie, #Oprescu Sorin candidat, #alegeri prezidentiale 2009 , #presedinte