Lituania, avertisment dur pentru Romania: Daca nu va maturizati, povara cade pe umerii poporului

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 12:43
9537 citiri
Lituania, avertisment dur pentru Romania: Daca nu va maturizati, povara cade pe umerii poporului
Foto: B1 TV

Presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a lansat, in conferinta de presa de dupa intrevederea cu presedintele Traian Basescu, un avertisment la adresa Romaniei, spunand ca daca politicienii de la Bucuresti nu se vor maturiza, atunci tot greul va pica pe umerii populatiei.

"Este un avertisment, daca nu veti fi capabili sa va maturizati, atunci povara va fi pe umerii poporului si nu vi se va deschide zona Schengen", a spus sefa de la Vilnius.

Aceasta a abordat si problema fondurilor europene, aratand ca Bucurestiul nu profita de sansele oferite si este pe ultimul loc in ceea ce priveste absorbita, capitol la care Lituania se afla pe locul secund. Grybauskaite a oferit sprijinul si experienta Lituaniei pentru guvernantii de la Bucuresti sa rezolve aceasta problema.

"Tara dumneavoastra este ultima dintre toate statele membre la capitolul absorbtie de fonduri europene, este un mesaj foarte negativ, tara este paralizata si nu-si poate rezolva problemele. Lituania va sprijina si eu v-am sprijinit puternic din calitatea de Comisar European.

Dumneavoastra nu folositi aceste sanse, toate tarile au dificultati, dar maturitatea politica inseamna ca orice ideologie politica ar avea partidul din care faceti parte, trebuie sa intelegeti ca poporul este cel care conteaza.

Suntem pregatiti sa va ajutam in absorbtia fondurilor europene, Lituania este pe locul 2 dupa Irlanda privind absorbtia fondurilor europene", a explicat Grybauskaite.

Aceasta a pus accentul pe nevoia de cooperare politica dintre partidele de la Bucuresti, pentru binele poporului roman, oferind sprijinul Lituaniei, insa, cu conditia ca Romania sa inteleaga ca problemele sale interne depind de proprii politicieni.

"As dori sa multumesc presedintelui. Sunt foarte fericita sa confirm ca aceasta cooperare intre Lituania si Romania este o relatie foarte apropiata si foarte eficienta. Subliniez ca Lituania sprijina initiativele si nevoile cu care se confrunta Romania, mai ales in privinta Schengen.

Tara dumneavoastra se afla sub o analiza atenta si multe interese internationale se concentraza asupra dumneavoastra. Lituania este pregatita sa va sprijine oricand, dar trebuie sa intelegeti ca situatia interna depinde de dumneavoastra, iar stabilitatea politica interna este atat de importanta incat fiecare partid trebuie sa se comporte extrem de responsabil.

Sper ca tara dumneavoastra isi va putea asuma responsabilitatea si va face tot ce este posibil pentru popor. Totul depinde de politicienii tarii dumneavoastra", a incheiat Dalia Grybauskaite.

Presedintele Lituaniei, primul demnitar in vizita in Romania dupa iarna furtunoasa

Presedintele Traian Basescu, l-a primit miercuri, la Cotroceni, pe presedintelui Republicii Lituania, doamna Dalia Grybauskaite, careia i-a transmis ca este primul sef de stat care vine in Romania dupa "iarna noastra extrem de furtunoasa".

Basescu, presedintelui Lituaniei: Sunteti primul sef de stat care vine dupa "iarna noastra furtunoasa"

"Sunteti primul sef de stat care viziteaza Romania dupa iarna noastra extrem de furtunoasa", i-a spus Traian Basescu, la debutul convorbirilor tete-a-tete.

Dalia Grybauskaite a recunoscut ca in viata politica exista "furtuni", dar "important este cum faceti fata".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Basescu Dalia Grybauskaite avertisment, #Basescu Dalia Grybauskaite atac Lituania, #Basescu Dalia Grybauskaite critici vizita , #presedinte