Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Opinii: Maretele maimute ale presedintelui Basescu

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 00:10
7699 citiri
Opinii: Maretele maimute ale presedintelui Basescu
Foto: cotidianul.ro

22 septembrie 2010. O data pe care ar trebui sa nu o uitam. Golanii din politica au navalit in fata. Spectacolul merita toti banii pe care ni i-au taiat.

De la presedinte pana la invitatul necunoscut din platourile televiziunilor de stiri improvizate in Piata Victoriei, pe toti i-au lasat nervii si au slobozit ce stiu ei mai bine. Golanii fara masura, maimutareli fara cap si fara coada.

Istoria arata ca prabusirea marilor imperii ale lumii a avut la baza, aproape intotdeauna, propriile greseli si prostii ale puternicului vremii. Mai devreme sau mai tarziu, fortat mai mult sau mai putin de dusmani, claca. De unde si vorba ca "fiecare piere pe limba sa". Ceea ce se intampla acum cu PD-L are toate sansele sa repete istoria la nivel arhetipal.

Pana sa ne convingem insa daca gafele repetate ale democrat-liberalilor le vor fi si fatale, sa ne reamintim cateva dintre invataturile presedintelui catre poporul sau.

Traian Basescu a insistat sa apara, dupa discursul din Parlament, unde oricum nu a spus nimic nou, si la Radio Romania Actualitati si in aceeasi zi, seara, la B1 Tv. Doar ca sa fie sigur ca mesajul nu a scapat nimanui.

Ce a mai spus presedintele, dupa ce partidul sau este acuzat de furtul secolului? Ca nimic din ce am vazut nu este adevarat. Nimic din ce auzim la radio nu e corect.

Ceea ce vedem la televiziuni este opera murdara a mogulilor. Presa scrisa e si ea cumparata. 80% din presa minte. Cine spune ca in Romania e disperare e cumparat. Si vandut mogulilor rai.

Obsesia ca presa minte. Cine te critica este un dusman al poporului. Agenturile straine... Inca un pas si Basescu ajunge la discursul lui Nicolae Ceausescu, de la finele lui decembrie '89.

Pe langa obsesia presei si a mogulilor, Traian Basescu a mai rezolvat o problema la B1 Tv - in fata corului de sustinere dirijat de Radu Moraru - pe Victor Ponta.

Taxandu-i si imaturitatea, si greselile, si gafele facute de-a lungul timpului, Traian Basescu si-a pus in joc farmecul frust de care mai este capabil pentru a-l desfiinta pe micul Titulescu. Si i-a reusit. L-a facut "maimutica", care are nu doar fata "de imatur", ci "si chiar fondul". Ponta, o "maimutica care trebuie sa faca frumos" pentru a le fi pe placul greilor din PSD, s-a facut pres in biroul lui Basescu in 2008 pentru a primi sustinere la alegeri.

Parvenitismul lui Ponta si-a gasit nasul. Nu ai cum sa fii doar arogant, lingusitor si tupeist pentru a reusi. Ori Ponta inca nu a demonstrat ca poate fi si altceva.

Greselile pe care le-a facut din dorinta de a parveni il costa acum. A vrut sa paraseasca partidul pentru orice fel de functie, doar functie sa fie. Iar Basescu nu l-a iertat pentru ca s-a atins de Anastase si a tipat ca gasca celorlalte maimute, democrat-liberale, a furat fara nicio jena in Parlament.

Pe planeta maimutelor, seful tribului le are la mana pe toate primatele, cu sau fara dovezi, stiind insa cate ceva despre fiecare in parte. Iar cand e sa se ajunga la improscat cu noroi, cine loveste mai tare e seful cel mai mare si castiga potul.

Despre Crin Antonescu, presedintele a spus duios ca l-a ajutat intr-un moment esential al vietii, adaugandu-l pe lista partidului. Liderul liberalilor i-a raspuns ca este un "derbedeu", daca isi permite sa spuna o astfel de minciuna.

Ludovic Orban a spus ca cine isi permite sa spuna asa ceva este "un porc nesimtit". Victor Ponta i-a raspuns printr-o serie de noi gesticulatii specifice regnului animal si o amenintare de suspendare.

Pacat insa ca presedintele face vorbire doar despre unele maimute, iar despre primatele sale care, cu siguranta, sunt facute si pres si carpa de mult timp prin birourile sale pastreaza tacerea si le da ca modele si exemple de urmat. Asa cum a facut cu ministra Udrea pe care a oferit-o spre studiu mai noului ministru Anca Boagiu.

Cum insa seful statului a decretat ca 80% din presa minte, este foarte posibil ca randurile acestea sa fie doar niste minciuni.

Realitatea este in schimb minunata, oamenii sunt fericiti, economia si-a revenit de luni bune, nivelul de trai urca necontenit, masurile Guvernului sunt cele mai bune dintre toate cele posibile, iar viitorul nu a sunat niciodata mai bine ca acum. Maretele maimute au invins, traiasca adevarul portocaliu!

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Victor Ponta, #Traian Basescu, #alegerile din 2008, #maimutica din PSD, #acuzatii intre politicieni , #presedinte