Maroni s-a razgandit si nu mai vine in Romania

Vineri, 01 August 2008, ora 18:56
1144 citiri
Maroni s-a razgandit si nu mai vine in Romania

Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, si-a anulat vizita in Romania, dupa ce presedintele Traian Basescu si premierul italian Silvio Berlusconii au sustinut ca acesta va sosi la Bucuresti saptamana viitoare.

Maroni ar fi comunicat Romaniei pe cale diplomatica ca nu mai vine in Romania, in vizita programata pentru marti, 5 august, insa nu si motivul pentru care a anulat acest capitol din agenda, au declarat, pentru NewsIn, surse diplomatice.

Potrivit MAE, Maroni si-a reprogramat vizita pentru luna septembrie.

"Intr-adevar, dupa ce confirmase ieri (joi - n.red.) ca ministrul Maroni va veni la Bucuresti marti, partea italiana a revenit in cursul dupa-amiezii de vineri cu solicitarea de a reprogama vizita pentru luna septembrie. Motivul a fost ca la data respectiva (5 august - n.red.) va avea loc o reuniune a Consiliului de Ministri italian pe probleme de buget", a declarat, pentru NewsIn, Cosmin Boiangiu, purtatorul de cuvant al MAE.

Seful statului, Traian Basescu, a precizat, joi, 31 iulie, la intoarcerea din Italia, ca i-a adresat ministrului italian de Interne o invitatie de a vizita tara noastra pentru a analiza, eventual saptamana viitoare, alaturi de omologul sau roman Cristian David, un document referitor la noua legislatie italiana.

In urma cu doua saptamani, ministrul italian de Interne nu a mai participat la un seminar la care confirmase participarea cu o zi inainte, evitand, astfel, intalnirea cu omologul sau roman Cristian David.

România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că sentimentul pe care îl împărtăşeşte cu selecţionerul Edward Iordănescu...
#Roberto Maroni, #vizita, #Romania, #anulata , #presedinte