Mineriada lui Cozma de la televizor (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 07 Februarie 2011, ora 16:37
4458 citiri
Mineriada lui Cozma de la televizor (Opinii)
Foto: contramanipulare.wordpress.com

Miron Cozma si-a facut din nou aparitia la televizor. Scurt si fulgerator, ca un adevarat luceafar al huilei. Nu, nu in imagini conducand o trupa de animale care sa imparta ciomege pe spinarile menifestantilor din Piata Universitatii sau femeilor aflate in drum spre casa, ci racnind si urland prin telefon la autoritatile statului roman.

Singura solutie a fostului lider al minerilor? - mobilizarea generala a minerilor in mars catre Bucuresti.

Inteleg ca nu e nici macar prima oara cand lui Miron Cozma "i se inlesneste" aparitia la postul Antena 3, ba chiar in aceeasi emisiune, unde acelasi moderator ingaduitor aproape ca-i "impinge" cuvintele din gura. Nu ca poetul huilei ar avea nevoie de incurajari pentru a-si rage si urla frustrarile adunate in anii de puscarie si din restrictiile de dupa.

Totusi, senzatia de premeditare si inlesnire a propagarii amenintarilor si incitarilor la violenta ale lui Miron Cozma pe un post de televiziune, oricum ar fi acesta, a fost violenta in claritatea ei socanta.

Legaturile bruste facute cu o lejeritate indecenta, atat de moderator, cat si de invitatii emisiunii intre moartea celor cinci mineri la mina din Uricani si Traian Basescu sau membrii guvernului Boc au fost evidente. In lipsa functionarii justitiei, asa cum este cazul Romaniei, astfel de declaratii pot trece ca banale declaratii politice.

Insa afirmatia cu subiect si predicat a primarului din Uricani potrivit careia tragedia mortii celor cinci mineri a fost cauzata si de impartirea banilor de la centru, de catre Guvern, discretionar, doar pe criterii politice, proces in urma caruia localitatea ar fi fost "pedepsita" pentru ca ar fi votat la ultimele alegeri impotriva lui Traian Basescu, este o declaratie care ar trebui sa nu ramana fara urmari.

Din doua una. Ori este adevarat ce spune primarul din Uricani, iar atunci Guvernul va trebui sa raspunda intr-un mod in care nu s-a mai vazut pana acum in istoria noastra moderna, ori declaratiile primarului sunt exagerate, inexacte, iar in acest caz el va fi cel care va trebui sa dea o explicatie pentru iresponsabilitatea afirmatiilor sale. Astea ar fi insa cele mai mici probleme, caci pe langa duritatea acuzatiilor primarului din Uricani, apelul lui Miron Cozma catre minerii "sai" pentru declansarea unei noi descinderi in Capitala capata valente penale, mai ales in conditiile antecedentelor fostului lider.

Pentru cine a urmarit momentul petrecut sambata seara la postul de televiziune mentionat, in cadrul emisiunii moderata de Alexandra Stoicescu, spectacolul oferit de invitati ramane un exemplu perfect a ce se intampla cand dorinta de a critica te orbeste si te face sa iti uiti trecutul. Momentul cand Miron Cozma zbiera din toti rarunchii la Traian Basescu si chema minerii sa indrepte raul actual printr-o noua vizita in Bucuresti este o mostra perfecta a modului in care pana si televiziunile potrivnice presedintelui se pot transforma in cei mai mari aparatori si avocati ai Cotroceniului.

Asa cum critica obsesiva si desantata promovata de Antena 3 si Realitatea TV in lunile din campania electorala din 2009 mai mult l-au ajutat decat sa il incurce pe Traian Basescu, la fel risca si acum cei care isi pierd ratiunea si bunul simt in critica sa il sprijine si sa ii confirme teoriile propagandistice ale presedintelui.

Un pericol cu atat mai mare cu cat seful statului stie prea bine de aceasta slabiciune a posturilor de televiziune si le impinge de fiecare data cand are ocazia intr-acolo, prin declaratii jignitoare repetate si mistouri deocheate mogulistice.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Traian Basescu presedinte, #Miron Cozma lider sindical, #Guvernul Boc, #tragedie Uricani, #inchiderea minelor , #presedinte