Mircea Diaconu (PNL): Sa facem comisie pentru terenul lui Basescu, nu decide doar Antonescu

Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 15:10
4364 citiri
Mircea Diaconu (PNL): Sa facem comisie pentru terenul lui Basescu, nu decide doar Antonescu

Vicepresedintele PNL Mircea Diaconu crede ca Parlamentul Romaniei trebuie sa faca o comisie de ancheta pentru a stabili daca fiica presedintelui Traian Basescu, Ioana, a luat terenul folosind metode legale.

Declaratia lui Diaconu vine in ciuda faptului ca seful sau de partid, Crin Antonescu, considera ca nu mai sunt motive pentru o comisie de ancheta, dupa ce seful Agentiei Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, George Baesu, a transmis ca fostul sef al Directiei I din DNA, Lucian Papici, nu avea nicio legatura cu respectivul teren.

"Nu Crin Antonescu, ca persoana fizica, hotaraste lucrurile astea, e un mecanism parlamentar care se declanseaza la cererea mai multora, la votul Biroului Permanent. Daca i se cere pe culoar o parere lui Crin Antonescu, o da asa, in goana mare. Lucrurile merg firesc - in cazul in care pe undeva o institutie spune ca nu e cazul, poate ca nu e cazul, dar intre timp s-a analizat si poate ca nu e cazul. Dreptul de a face comisie nu-i apartine doar presedintelui Antonescu, si Senatul nu functioneaza dupa ce declara Crin Antonescu unui ziarist, pe culoar. Nu se pune problema sa vrea sau sa nu vrea Antonescu.

Eu sunt pentru a face o comisie. Comisia, daca gaseste ceva grav, nu face anchete mai departe, raportul se inainteaza organelor abilitate", a spus actorul pentru Ziare.com.

Mircea Diaconu spune ca e o "obraznicie" a lui Traian Basescu tot procesul de cumparare a unui teren de catre fiica sa cea mare.

"Cand apare un stimul, organismul reactioneaza, asta e un nou stimul. Orice porcarie ar face, antibasismul se va accentua. E o obraznicie fara seaman, cetateanul asta se poarta ca si cum ar fi pe mosia lui. Nu pe 300 de hectare, tara asta, institutiile, sunt mosia lui! Are el niste chestii de rezolvat, le rezolva, care e problema?", a declarat, ironic, Diaconu.

El nu crede ca PSD a devenit mai dur anti-Basescu decat PNL.

"Nicidecum. Ultimul atac a fost foarte tare indreptat impotriva lui Ponta, e oarecum firesc. Foarte bine ca reactioneaza! PNL continua in aceeasi nota, nu trebuie sa urlam de fiecare data. Cata vreme acest cetatean va fi la Cotroceni si isi va face mendrele in toate felurile, va fi foarte neplacut, iritant! ", a comentat fostul senator, care a fost silit sa paraseasca Parlamentul ca urmare a unei decizii a justitiei, care l-a gasit incompatibil.

Subiectul "terenul lui Basescu"

Subiectul achizitionarii unui teren agricol de catre fiica lui Traian Basescu a aparut in opinia publica dupa ce postul lui Dan Voiculescu, Antena 3, a facut un material in care acuza faptul ca fostul procuror sef al Directiei I a DNA, Lucian Papici, ar fi verificat actele terenului, pentru a o ajuta pe Ioana Basescu.

Imediat, premierul Victor Ponta a preluat subiectul si a anuntat ca Parlamentul va face o comisie de ancheta pentru a verifica acest caz.

Ulterior, George Baesu (PSD), presedintele ANRP, a spus ca documentele solicitate de DNA nu aveau nicio legatura cu terenul Ioanei Basescu, ci se refereau la alte terenuri din zona.

Crin Antonescu a spus, marti, ca probabil nu mai e nevoie sa se faca o comisie de ancheta, dupa ce ANRP, condusa de un membru USL, a aratat ca cererea DNA nu se referea la terenul cumparat de Ioana Basescu.

"Daca lucrurile sunt atat de clare, foarte bine, Parlamentul nu are nicio problema. (...) Lucrurile s-au inteles un pic gresit, nu era o comisie de anchetare a presedintelui, ci de anchetare a implicarii domnului procuror sau a institutiei respective. Daca din punctul de vedere al ANRP actiunea procurorului a fost una corecta, probabil ca nu mai sunt motive. Nu stiu, nu eu am avut aceasta initiativa, am spus doar, sigur, ca, daca exista elemente, Parlamentul poate sa faca o comisie. Daca nu exista, nu exista", a declarat seful PNL.

Un alt membru PNL, senatorul Sebastian Grapa, s-a aratat impotriva constituirii acestei comisii, considerand ca Guvernul vrea sa se substituie Parchetului si ca doar acesta din urma ar trebui sa investigheze cazul.

Senator PNL, contra la Ponta: Ce are Guvernul cu terenurile lui Basescu. Se substituie Parchetului

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu Mircea Diaconu comisie, #Diaconu comisie Basescu Antonescu , #presedinte