Opinii: "Monolog poetic" ... cu Rodica

Sambata, 07 August 2010, ora 10:46
5006 citiri
Opinii: "Monolog poetic" ... cu Rodica
www.retusuri.blogspot.com

Din seria de success, "Monolog la TVR", am vizionat un nou episod miercuri seara, in direct la televiziunea publica. Invitat a fost Traian Basescu, recent zgariat cu betisorul in ureche. Gazda a fost jurnalista Rodica Culcer.

Este trist si frustrant, totodata, pentru noi platitorii fara voie de abonament TVR, sa asistam la asemenea emisiuni cu figuranti de trista amintire. Acum e bine la televiziunea publica, dar si la radioul numit SRR. De ce e bine? Pai, "mogulul" Sassu s-a mutat la celalat "oligarh murdar", Patriciu, iar la radio s-a dus Toghina si a venit un maghiar.

Paradoxal este ca am ajuns sa uram politica si politicienii, dar platim bani din buzunar ca sa vedem asemenea emisiuni "impopotonate" cu asemenea oameni. "Pedelista civila", doamna Rodica nu poarta ea costum portocaliu, dar nu-i trebuie haina ca sa ne dam seama de coloratura sa politica. Am vazut-o in campanie deschizand gura si ne-a fost de-ajuns. Si, mai e si episodul "caltabosul" regizat tot pe banii nostrii, ai platitorilor de facturi energetice la pachet cu abonament de canal public.

De ce platim? Pai, se presupune ca toti ne uitam non-stop la TVR si nu trebuie sa ratam asemenea emisiuni de valoare. Eu, personal, nu m-am uitat ca si multi romani, de altfel, care au cam scos canalul public din lista de "favorite".

Cu desfasuratorul emisiunii in mana consilierilor, fosti colegi cu Lazescu la Cotroceni, Traian Basescu a inceput sa apese pedala de acceleratie. Nu stiti cine-i Lazescu? E mogulul "bun", aterizat in fruntea SRTV. Cu intrebarile dinainte dictate Rodicai si fara emotiile din alte studiouri tv, domnul Traian Basescu a inceput "sa dea in noi". Cu adevaruri care "doare". Si ne doare, de vreo 6 ani incoace. Adevarurile, asa cum le vede domnul presedinte, au devenit banalitati, pentru ca sunt doar "date din gura". Si rostogolite peste timp.

Dansul nu intelege sau nu vrea sa priceapa ca adevarul, cat ar fi el de adevarat, se altereaza in mintea consumatorului. Se altereaza pentru ca omul politic Traian Basescu s-a deteriorat teribil. S-a alterat atat de tare, incat razboiul cu Patriciu, parca, a ramas singura miza a domnului Basescu.

"Sa executam kazahii de la Rompetrol", graieste Culcer. "Il voi executa", maraie Basescu. Il va executa pe Dinu, pentru ca a indraznit sa-si vanda afacerea cu datorii, cu tot. Blanda doamna Culcer, daca se dorea partener de discutie, ar fi trebuit sa pareze cu o minge la fileu si sa "maraie" si dansa : "da', CFR-ul de ce nu-l executam? da', cu datoriile din minerit cum mai stam?"

Asa, doamna a preferat sa zambesca si sa ne dea senzatia ca, datoria kazahilor este marea gaura din bugetul Romaniei. Sau, sa-l fi intrebat despre iesirea EBei, privitor la Monica Macovei.

"Tara de mana a doua" am ajuns acum, in timpul guvernarii pedeliste, pentru ca si in acest moment s-au luat bani pentru plata pensiilor si salariilor. Nici la inceputurile integrarii n-am fost noi o tara de prim rang, dar cel putin a crescut nivelul de trai al romanilor. E condamnabil ca au crescut pensiile si salariile? Bineinteles, si sunt de condamnat si birurile pe care le-am platit turcilor in timpul lui Mihai Vitezul. De-acolo vine deficitul bugetar.

"Oamenii sunt liberi sa plece si sa munceasca unde vor", ne mai invita domnul Basescu. Dar, omul este un simplu obiect care este carat de colo-colo? Poate ca oamenii nu au in viata numai iluzii, legate de plecarea in strainatate. Unii nu sunt facuti sa plece, pentru ca sunt oameni si nu-i pot parasi pe cei dragi. Si sunt dotati si cu ceva creier care nu se gandeste doar la bani.

Se pare ca nici ilustrii politicieni de la Putere nu sunt in stare sa plece undeva. Sa fie sentimentalism, sa fie nesimtire? Sau lipsa de profesionalism? Cred ca sunt foarte apropiati sentimental de Putere. Dar sentimentele fata de alegatori, oameni obisnuiti mai exista?

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu TVE, #Basescu Patriciu, #rodica culcer, #CFR datorii, #Rompetrol datorii , #presedinte