Nastase: Nu l-am considerat niciodata pe Basescu presedinte al Romaniei

Joi, 29 Mai 2008, ora 12:16
2984 citiri
Nastase: Nu l-am considerat niciodata pe Basescu presedinte al Romaniei

Adrian Nastase spune ca nu l-a considerat niciodata pe Traian Basescu presedinte al Romaniei, ci doar al PD-L. In cadrul unei conferinte de presa, desfasurata miercuri seara la Reghin, presedintele Consiliului National al PSD a facut cateva comentarii acide atat la adresa sefului statului, cat si la adresa PD-L, care, potrivit social-democratului, a avut o campanie agresiva in majoritatea judetelor.

"Traian Basescu este un personaj extrem de special, el, in calitate de presedinte al PD-L, pentru ca nu l-am considerat niciodata presedinte al Romaniei, a fost in permanenta presedinte al PD-L, s-a manifestat ca atare. Nu stiu daca pe Emil Boc l-ati auzit in campania asta electorala, el ca presedinte al PD-L n-a existat. Cel care s-a manifestat ca atare, ca presedinte al PD-L, a fost Traian Basescu. 50% din mesajele de campanie au venit din ceea ce a spus Traian Basescu", a afirmat Nastase, citat de Evenimentul Zilei.

De asemenea, Adrian Nastase a declarat ca PD-L a venit cu o campanie agresiva in loc de proiecte si ca felul in care acest partid isi promoveaza candidatii l-a pus pe ganduri.

Nastase a apreciat ca multe dintre incidentele din campanie se datoreaza proastei organizari legate de afisaj, astfel ca au aparut confruntari intre reprezentantii unor partide diferite.

"Adeseori, lipsa proiectelor s-a manifestat prin violenta. Mi s-a parut dezolanta, mai ales din partea PD-L, lipsa de proiecte. In marea majoritate a judetelor, PD-L a venit cu o campanie extrem de agresiva, cu o opulenta evidenta in ceea ce priveste afisele. Pe mine, m-a pus pe ganduri felul in care acest partid isi promoveaza candidatii", a spus Nastase.

El a adaugat ca nu ar fi de acord cu formula folosita de Traian Basescu la un moment dat, respectiv "blat", dar ca acesta il reprezinta foarte bine si reprezinta filozofia politica a acestuia.

Nastase e convins ca PSD va obtine rezultate mai bune decat la europarlamentare. El a mai spus ca Partidul Social Democrat va obtine la alegerile locale un rezultat mai bun decat la alegerile europarlamentare, indiferent de rezultatul din Bucuresti.

"Ma bazez pe sondajele de opinie pe care le-am vazut, pe sondajele din diferite zone ale tarii pe care le stiu si cel putin, la acest moment, parerea mea este ca PSD poate sa obtina in jur de 30 la suta din votul politic la nivelul tarii, cu o marja de eroare pe care sigur nu am s-o pot preciza si care depinde, bineinteles, inclusiv de ceea ce se intampla in zilele urmatoare. In orice caz, ca trend, eu cred ca noi suntem in crestere fata de rezultatul de la alegerile europarlamentare", a precizat fostul premier.

Intrebat daca in aceste estimari se bazeaza pe gestul candidatului PSD la Primaria sectorului 5 al Cpitalei, Marian Vanghelie, de a oferi telefoane mobile cu cartele preplatite alegatorilor, Nastase a refuzat sa comenteze.

Flotila românească a dat drumul la ”motoare”. Performanță majoră în prima zi la Europene
Flotila românească a dat drumul la ”motoare”. Performanță majoră în prima zi la Europene
România a calificat direct în finalele pentru medalii şase echipaje din cele 13 cu care participă la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged (Ungaria), în urma curselor de joi. La...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#Traian Basescu, #PSD, #Romania, #presedinte, #Adrian Nastase, #PDL, #considera , #presedinte