Nastase, Ponta si marea infrangere a lui Basescu (Opinii)

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 07:51
14792 citiri
Nastase, Ponta si marea infrangere a lui Basescu (Opinii)

"Basescu l-a bagat in puscarie pe Adrian Nastase", au spus in cor pesedistii si aplaudacii guvernamentali, angajat sau nu la Antena 3 si Romania TV. Dar cel mai tare - si mai urat - a spus-o chiar premierul Romaniei, Victor Ponta, tocmai omul care ar fi trebuit sa se abtina de la asa ceva, din pozitia in care e.

Omul care s-a catarat in cea mai puternica functie din statul roman sustinand ca "Basescu face politie politica".

In fine, nu mai conteaza ca dovezile erau zdrobitoare impotriva lui Adrian Nastase, ca omul fusese inregistrat in celebra convorbire cu Octavian Cretu, ca existau documente, ca existau declaratiile foarte multor martori care-l incriminau pe fostul premier si multe altele.

Ce conteaza in cazul asta - precum si in aproape toate cazurile mari de coruptie- e ca justitia e terfelita si transformata, in ochii publicului, doar intr-o mascarada regizata de Traian Basescu. Din pacate, pentru ca justitia e mult, mult mai mult de atat. Dar la cetateanul de rand nu ajunge asta. El chiar crede, sub bombardamentul mediatic la care e supus, ca trimiterea la inchisoare a lui Nastase e politica. Sigur, nu toti cetatenii, dar o uriasa parte, poate cea mai numeroasa parte. Si daca ar fi 10% ar fi grav.

De fapt, asta e marea infrangere a lui Basescu. Nu de acum, ci din tot mandatul. Cumva, marea realizare a celor doua mandate ale lui Traian Basescu, faptul ca s-a schimbat ceva fundamental in justitie, s-a transformat in principalul punct de atac la adresa sa. Lumea nu are incredere in condamnarile astea! Asta da infrangere! Practic singura modificare fundamentala pe care a produs-o "regimul Basescu" in societatea romaneasca a fost reinterpretata si intoarsa impotriva lui.

Anul lui Basescu

Asta n-ar fi asa de rau, daca ar fi doar folosita ca o chestiune de prestigiu, insa ea produce si efecte. Nu doar ca oamenii voteaza in consecinta in alegerile, dar si lucrurile se schimba in justitie in consecinta. Ati vazut "martea neagra", ati vazut schimbarile majore din CSM, ati vazut incercarile de intimidare la adresa DNA si ANI si incercarile disperate de a salva penalii, de la Dan Voiculescu incolo. Ati vazut si ce fel de puscariabili sunt plasati in toate posturile.

Nori negri la CSM - sistemul ataca justitia

Nimic din lucrurile astea nu ar fi fost posibile daca justitia, mai ales procurorii, n-ar fi avut imaginea asta. Nu si-ar fi permis nimeni. Vedeti macar 1% din toate "minunile" astea intamplandu-se in SUA? Nici gand.

Sincer, nu stiu cum a reusit Traian Basescu sa piarda jocul comunicarii in asemenea hal, dar l-a pierdut. De fapt, nici nu s-a obosit foarte tare sa-l castige, nu a insistat pe o strategie de raspuns la asta, ba, mai mult, chiar a dat impresia ca are o "influenta speciala" asupra procurorilor, in principal pe faptul ca nu a contracarat acuzele. Bine, pe plan politic, chiar cred ca i-a prins bine si i-a sporit puterea, facandu-l temut, insa nu a facut bine justitiei. Desi tot el a aparat-o in atatea randuri, se pare ca n-a putut s-o apere de asocierea cu persoana sa.

Concluzia poate fi doar una - nu doar Basescu a pierdut din ceea ce USL si televiziunile afiliate au reusit sa impuna ca adevar popular - ca justitia, tocmai justitia aia care a inceput sa prinda hotia - e "politia politica" a sefului statului. Am pierdut noi, ca tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu condamnare Nastase, #Basescu justitie acuzatii , #presedinte