Opinii: Cine pe cine batjocoreste mai mult

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 05 Iulie 2010, ora 18:32
8331 citiri
Opinii: Cine pe cine batjocoreste mai mult
Foto-montaj: Ziare.com

Dupa un periplu de week-end al autoritatilor prin zonele calamitate din Moldova, ramai cu gustul amar al transformarii omului. Lipsa banilor ne-a luat mintile tuturor. De la presedinte pana la "tzatza" din Dorohoi, toata lumea a cedat.

Unii mai putin, altii mai mult. Insa pe toti criza ne-a ametit si, mai ales, ne-a facut sa uitam de unde am plecat si incotro o sa o apucam.

Am plecat cu totii dintr-o saracie lucie si am ajuns nervosi si luati de ape, dupa 20 de ani in care nu am facut nimic. Politicienii ne-au pacalit de la mandat la mandat, au daramat tot ce au gasit in picioare, nu au construit nimic, in afara afacerilor proprii, dar ne-au amagit de fiecare data ca va fi bine. Pentru un vot ne-au spus tot ce am vrut sa auzim. Restul e istorie, il stiti cu totii foarte, oricat ati incerca sa il negati.

Ramasi fara autostrazi, fara infrastructura (intre timp nu au fost in stare sa o intretina nici macar pe cea mostenita de dinainte de '89), fara invatamant, fara diguri vara, fara drumuri iarna, fara locuinte, insa cu cele mai scumpe gaze, cu cel mai mare TVA, cu cele mai mici salarii si pensii, cu cea mai scazuta speranta de viata, cu cel mai corupt sistem politic si social - noi toti am reusit performanta sa ne impartim in doua tabere de unde ne acuzam reciproc pentru acest esec.

Nimic nu fundamenteaza aceste tabere, ele nu au niciun temei, nimic nu sta in spatele lor, insa ele exista si functioneaza mai real decat saracia, hotia si prostia noastra. Nu a fost niciun razboi, nu a existat nicio tradare, insa taberele s-au impartit si s-au delimitat mai bine decat in orice confruntare. Noi si ei. Printr-un mecanism pervers, politicienii, actualii cu contributia din plin a celor care s-au perindat pana acum la putere, au reusit sa ne pacaleasca definitiv.

In concluzie, doar noi suntem de vina pentru toate nenorocile care s-au abatut asupra noastra. Presedintele nostru s-a instalat confortabil in fruntea sistemului si mecanismului care ne divide. Nu el, nu ai lui sunt de vina. Ei sunt marii revelatori ai adevarului suprem - noi si doar noi suntem de vina pentru tot ce ne merge prost in viata. Si pe langa noi, mai sunt de vina toti cei care nu sunt de acord cu ei: fostii guvernanti, ziaristii, comunistii si mogulii. Sub nicio forma ei. Sistemul a reusit si pe noi sa ne invrajbeasca.

Nu ei, politicienii de la Putere, poarta vina tuturor perversiunilor care ne-au patruns pana in cele mai mici cotloane ale vietii, ci vecinul, cei care nu i-au votat, cei care nu ii sustin indiferent ce ar face, cei care indraznesc sa ii critice. Acesta a fost mesajul pe care, de exemplu, presedintele l-a transmis sinistratilor din Moldova.

Pacaliti de 20 de ani, romanii nu au alta varianta acum decat sa isi gaseasca repede vinovatul pentru dezastrul din ograda sa. Iar pentru asta primeste toate argumentele de care are nevoie pentru a-si orienta ura. Celor suparati nu strica sa le mai dam o scatoalca. Celor care nici acum nu vor sa taca, trebuie sa le dam si mai multe. Celor care nu isi identifica dusmanul de langa cat mai repede, trebuie sa ii facem sa se simta cat mai prost.

Cuvinte dure, replici taioase, mult misto si o intepenire cat mai generala intr-o tabara sau alta. In rest, intr-adevar, nimeni nu are nicio vina. Mereu altii si ceilalti vor trebui sa fie infierati. Sa traim, totusi, bine cu totii...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Traian Basescu inundatii scandal, #sinistrati scandal Basescu Boc, #Romania batjocura politicieni cetateni , #presedinte
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Leca reuseste sa enerveze in stilul cunoscut al Antema 2-3 sau iRealitatea - ca un adevarat liberal ce e .
Poza 3trandafiribaroi
3trandafiribaroi
rank 5
Iuliane, pană te faci ziarist nu ar fi cazul să scrii numai pe 29 februarie?