Opinii: Lasati-ne macar gaura neagra!

Duminica, 21 Noiembrie 2010, ora 20:46
1455 citiri
Opinii: Lasati-ne macar gaura neagra!
Foto: arhiva

Gaura neagra, recent descoperita in apropierea Terrei de specialistii NASA, va trebui sa parcurga milioane de ani lumina pentru a inghiti Pamantul. Nu riscam o astfel de absorbtie generala care sa ne arunce in cine stie ce hau.

Romania insa, a fost inghitita frecvent de gauri negre, nebuloase care ne tot trimit inapoi in timp, tocmai atunci cand ne amagim cu stabilitatea unui prezent duduitor. Desi nu mai vrem sa fim teleportati fara voia noastra in vremuri de mult apuse, ajungem mereu in acelasi punct.

Proletarismul, manifestat prin aratarea cu degetul a tuturor "capitalistilor" de la sindicate si nu numai, ma duce cu gandul la perioada in care caloriferele erau reci iar lumina se dadea cu portia. Nu mai ai voie sa te impui ca lider in fata altora daca nu esti la fel de sarac ca si ei. Probabil ca asta este un fel de exploatare a omului de catre om.

Saracia trebuie sa fie un atribut al demnitatii si al sperantei in ziua de maine. O zi care ne va arata cat de bine am facut ca nu am ascultat de gurile rele si nu ne-am pus pe consum salbatic, ajungand sa crestem datoriile suverane ale statului. Nu stiti ce sunt acestea? Tocmai a pomenit Roubini Basescu la TVR, dar nu a explicat ce inseamna. Cine stie, e invitat pe forum sa ne explice. Eu, personal, m-am temut sa nu pierdem suveranitatea asupra Insulei Serpilor.

Cum sa nu cred ca am picat in vartejul gaurilor negre, daca vad acelasi spectacol al statului politienesc, numai ca sub alta fata. Baietii cu ochi albastri au fost inlocuiti de modernii specialisti in telecomunicatii cu specializare in "ascultarea in mediu ambiental". Mediul ambiental este transpus, apoi, prin stenogramele de tip bau-bau, care apar in diverse fituici de partid sau in mediile de informare total opuse celor care iubesc caltabosii si palinca neaosa.

Am vreun motiv sa ma amagesc ca am depasit stadiul postrevolutionar, din moment ce se folosesc aceleasi metode perverse de manipulare? Dictatura luminata a luat locul dictaturii analfabete, tatele cu patru clase catarate in fruntea partidului comunist au fost inlocuite de domnite cu multiple succesuri, studii inalte si grija netarmurita pentru banul public.

Daca ramanem fara nimic pe noi, macar avem "frunza lui Bote",...pardon "chilotii lui Bute". Lucian Bute, boxerul care va purta pe el frunza in semn de respect pentru tara natala si pentru plaiurile buzoiene, evident. Daca ar sti el ca aia nu-i frunza, ci doi munti si-un rau n-ar mai dori sa care atata greutate in timpul galelor de box.

Semnalele dinspre clasa politica sunt jalnice. Statul a devenit un mix nereusit al puterilor decizionale, sub platanele unui dj care vrea sa tina loc pentru tot si toate. Garantul statului de drept, presedintele, a ajuns sa controleze tot ce inseamna surse de informare platite din banii publici si se da in vant dupa monologuri poetice. Vedeti vreo diferenta intre TVR-ul congreselor si TVR-ul monologurilor basesciene? Merita Andreea Pora un respect mai mare fata de cel acordat lui Paunescu, numai pentru ca are alt stapan? Sau Radu Moraru si Mircea Marian?!

Cele trei puteri ale statului au fost reunite sub un nume generic de "marea adunare de manipulare a efectelor crizei asupra romanilor" si toti trebuie sa dansam dupa cum dicteaza dirijorul acestei mari formatii. Suntem profesori, suntem medici, chiar si pollitisti, dar trebuie sa ne multumim ca mai suntem primiti in tara din cauza deficientelor profesionale. Ce sa caute streaperii intr-o tara de modele umane cu adevarate calitati moral-crestine. Sau deux-piecesul nu e un semn de buna purtare?

Vedeti, asta imi demonstreaza ca nu ne-am intors, totusi, in trecut. Putem pleca unde dorim, ceea ce inainte nu se putea. Dar nu putem fugi si in viitor, departe de aceasta epoca a "misselor" si a marinarilor? Te rugam, gaura neagra, vino mai aproape si intoarce-ti fata si catre noi!

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#gaura neagra, #NASA gaura neagra, #politica Romania politie, #CCR insitutii stat , #presedinte