Opinii: Romania, o nava prezidentiala

Luni, 14 Iunie 2010, ora 20:16
1713 citiri
Opinii: Romania, o nava prezidentiala

Surprizator sau nu, avem cica un guvern. Ba mai mult, acest guvern este condus cica de un prim- ministru pe numele sau de scena Boc. Nume simplu, din popor, care nu impune dar nici nu ne lasa reci ... inca ... Ca ar mai fi o sansa sa scapam: motiunea de maine. Aceasta nu va trece (si-am zis-o asa de sec ca ma mir si eu de unde atata sictir).

De ce nu? Pentru ca PD-L, in ciuda framatarilor pe care cu bucurie ni le arata media, este un partid disciplinat. Dovada am avut-o de-a lungul a 2 ani de alegeri care au culminat cu alegerile prezidentiale. Aici au facut o adevarata demonstratie de forta, prin care au umilit toate asa zisele partide aflate in Opozitie.

Singurul partid care a ramas cu capul sus a fost UDM, care oricum era/este si va fi la Putere, cat timp detine cele 6 procente majoritare, cu ajutorul carora face legea in politica romaneasca de 20 de ani.

Atat domnul Ponta cat si domnul Crin Antonescu se screm ... si-o fac la unison dovedind ca si-au insusit versurile unirii "Unde-i unul nu-i putere la nevoi si la durere/Unde-s doi puterea creste si dusmanul nu ..."

Aici e problema: ce nu face dusmanul? Iar dusmanul face: Ha, ha, ha ... Intre noi fie vorba, nici nu-i putem cere mai mult ... Ma rog, Boc nu poate reprezenta o provocare pentru nimeni, asa ca nu putem pune motiunea in carca sa. E prea minuscul pe scena politicii asa ca tre' sa ne rezumam cumva la el lider maximo.

Il banuiam pe domnul Traian Basescu a fi bolnav de putere dar traiam cu speranta ca dupa inca 5 ani de mandat Romania va merge poate pe alt drum, mai bun. Se pare ca la Cotroceni ni se pregatesc niste surprize.

Intr-un fel, scenariul pe care am sa vi-l expun pare logic prin prisma lucrurilor intamplate in ultimii ani. Ce e clar e ca Basescu nu a castigat niciodata ca fiind cel mai bun, ci a castigat pentru ca ceilalti au fost mai slabi ca el. Si cred cu tarie ca a avut grija ca lucrurile sa se intample astfel.

De exemplu, l-a pregatit si sustinut pe Mircea Geoana timp de 5 ani in fruntea PSD. Mircea Geoana cred ca, daca ar candida si contra umbrei sale ar pierde, asta dupa ce, in prealabil, ar fi anuntat castigator. Deci Traian l-a sustinut pe Mircea ca sa aiba pe cine bate, si-a reusit. Asta e lumea politicii, iar Basescu a castigat. Acum ce mai conteaza mijloacele?

In plus, cand s-a intamplat de la Revolutie incoace sa avem in turul doi niste candidati cat de cat acceptabili? Perechea Basescu-Geoana a fost precedata de perechea Basescu-Nastase, la randul ei precedata de perechea Iliescu-Vadim.

In aceste conditii nu pare urma de indoiala ca Basescu nu va renunta la putere dupa incheierea mandatului de presedinte. Deci, cu pasi marunti, va fi urmat modelul Putin. Basescu va incerca sa-si asigure majoritatea parlamentara, probabil se va face o noua rectificare a Constitutiei, se vor stabili noi prerogative ale presedintelui si premierului, lupta de descreditare a Parlamentului va fi dusa in continuare de institutiile statului subjugate Serviciilor, la randul lor aflate la ordinea presedintelui s.a.m.d.

Asistam, dupa cum cum s-ar zice la reinstaurarea dictaturii. O dictatura mai evoluata nitel, dar care are aceleasi mecanisme si, in cele din urma, acelasi final. Traim intr-un stat care pe zi ce trece se transforma tot mai tare in vapor. Noroc ca peste jumatate de romani nu au rau de mare ...

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#mandat Traian Basescu, #scenarii putere, #motiune cenzura PSD , #presedinte
Comentarii
Poza vir
vir
rank 5
Soferul beat de tir nu are scuze...Capitanul beat la carma, care incendiaza 37 vase la Rouen nu are scuze...Presedintele beat nu are scuze...Dar EL mai vrea! Vrea! Vrea premier! Altfel, care DNA si Parchet il vor apara? Care ICCJ il va exonera?