Opinii: Urmasul si inlocuitorul lui Basescu

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 11 Iulie 2010, ora 07:21
9552 citiri
Opinii: Urmasul si inlocuitorul lui Basescu

Toti o simt, fiecare si-o doreste, dar nimeni nu o spune raspicat decat insusi cel care trebuie sa fie inlocuit - Traian Basescu. Exista o nevoie tot mai mare pentru inlocuirea lui Basescu in fruntea PD-L, o spune chiar presedintele, care stie ca spiritul sau inca domneste si patroneaza fiecare constiinta a partidului sau de suflet. In PD-L, este adevarat, inca vorba lui Traian se transforma in legi nescrise.

Dovada cea mai clara, ultima precizare prezidentiala, cea legata de o posibila remaniere care sa aiba loc la 1 septembrie, odata cu bilantul actualului Guvern in legatura cu eficacitatea masurilor de urgenta anticriza. Ca raspuns, corul PD-L a aprobat in majoritate aproape gandul presedintelui. Desigur, mai putin batranii partidului, adica exact cei vizati de eventuala viitoare remaniere - Blaga, Videanu, Berceanu - iar ei sunt singurii care stiu ca Traian Basescu nu va putea fi inlocuit.

Nu o data Traian Basescu i-a rugat pe democrat liberali sa isi ia gandul de la el si sa isi caute un al lider, un alt far calauzitor. Dincolo de faptul ca rugamintea in sine il pulverizeaza pe Emil Boc, totusi actualul lider si sef al partidului, dincolo de faptul ca este o contradictie si o prostie, un neadevar si o manipulare destul de fina, intrucat presedintele face si depune toate eforturile pentru ca PD-L sa nu faca absolut nimic fara voia sa, fara aprobarea sa si fara directiile trasate de la Cotroceni - afirmatia in sine, in cazul in care ea este adevarata, are un cu totul alt sens decat cel aparent vizibil.

Traian Basescu are nevoie de un urmas si un inlocuitor al lui Boc, de exemplu, si nu PD-L ii trebuie acest personaj, ci presedintelui insusi pentru a avea pe cine sa arunce din nou vina, precum in vremurile idilice si de acum regretate ale perioadei Basescu - Tariceanu. Un astfel de urmas are nevoie acum Traian Basescu, un premier care sa i se opuna, care sa ii devina dusman, nu de un supus total, care prin obedienta sa totala sa tradeze si slabiciunile presdintelului insusi.

In cautarea unui subaltern suspus, dar totusi care sa i se opuna, Traian Basescu are nevoie de un premier pe care sa poata transfera vina pentru esecurile sale, pentru toate neimplinirile, ideile proaste, si toate celelalte greseli pe care le face. Puterea totala pe care o detine in acest moment se vede limpede ca il incruca pe presedinte, intrucat ea nu mai lasa loc de interpretari atunci cand vine vorba de responsabilitatea greselilor si a faptelor de guvernare.

Poate tocmai de aceea, mai nou, am aflat de la presedinte ca responsabilitatea pentru soarta acestei tari nu o detine presedintele si apropiatii sai, ci ea este impartita, in mod egal, de fiecare dintre cei 22 de milioane de romani.

Inlocuitorul lui Traian Basescu trebuie sa fie deci un personaj destul de sters, dar nicidecum atat de umil si nesemnificativ (in raport cu presedintele) precum Emil Boc, ci trebuie sa aiba totusi o buna personalitate cu care sa il contreze pe seful statului. Traian Basescu traieste din si pentru aceste contre, viata presedintelui este conflictul si dezacordul, ele ii dau suflu si ii creeaza aura de luptator impotriva tuturor relelor din jurul sau.

Conflictele l-au facut mare pe presedinte, iar in lipsa lor, el este terminat. Cel mai mare pericol, s-a vazut de curand, este ca in lipsa unui opozant pe masura, Traian Basescu sa cada ispitei de a-si considera propriul popor dusman si adversar in discurs si in lupta sa politica. Manifestarile de la inundatiile din Moldova stau marturie pentru necesitatea aparitiei unui urmas, unul care sa ii tina piept pe masura talentului presedintelui de a se hrani din conflicte si dispute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#urmas Traian Basescu, #Traian Basescu conflicte inundatii , #presedinte
Comentarii
Poza Jerome
Jerome
rank 5
Poza bum
bum
rank 5
URMASUL LUI BASESCU O SA FIE CARACATITA CLAR-VAZATOARE