Oprescu: Eu lupt cu Blaga, nu cu Basescu

Miercuri, 04 Iunie 2008, ora 22:02
2279 citiri
Oprescu: Eu lupt cu Blaga, nu cu Basescu

Aproape orice candidat aflat in plina campanie electorala nu s-ar supara daca presedintele tarii ar face referiri bune sau rele la adresa sa, mai ales ca publicitate proasta nu exista. Nu este si cazul senatorului independent Sorin Oprescu, care a subliniat, miercuri, ca Traian Basescu nu trebuie sa se coboare la rangul de partizan.

"Respect institutia prezidentiala, insa domnul Basescu nu trebuie sa se coboare la rang de partizan", a apreciat doctorul Oprescu interventia de marti seara a presedintelui, care l-a acuzat pe fostul social-democrat ca traieste in casa cu o stafie a trecutului, referindu-se la tatal lui Sorin Oprescu, fost general al Securitatii.

Totodata, candidatul independent a explicat ca in lupta pentru Primaria Capitalei il are ca adversar pe Vasile Blaga si nu pe Traian Basescu. "Eu lupt cu Blaga, nu cu Basescu", a subliniat Oprescu, miercuri, in cadrul unei emisiuni difuzate de Antena 3.

Oprescu marturiseste: Gastile de la Primarie m-au abordat si vor sa ne imprietenim

Senatorul independent a dezvaluit jocurile de culise ale Primariei Capitalei, ale carei gasti "actioneaza pe patru ani si vor sa ramana acolo". Sorin Oprescu a marturisit ca aceste "gasti" l-au abordat deja pentru a se "imprieteni".

In ceea ce priveste campania electorala, candidatul independent la Primaria Capitalei a povestit ca i-au fost pregatite multe inscenari. "Voiau sa aduca oameni mutilati la televiziune si sa spuna ca i-a operat Oprescu".

Atacurile la parinti dor

Dupa declaratiile de marti seara facute de presedintele Romaniei privind trecutul tatalui sau, Sorin Oprescu a spus ca doar oamenii lasi, care nu au curaj sa se lupte, pot face astfel de afirmatii.

"M-a intristat acest atac la tatal meu. Cand cineva nu are curaj sa se lupte cu tine si iti ia familia si se lupta cu ea, cand se ia de parintii tai, simti un gol in stomac. Tata a fost ofiter al armatei romane, a fost om al informatiilor.

Nu mi-e rusine cu tata. Il iubesc si il respect. Indiferent ce ar spune altii, nu a fost nici tortionar, nu a chinuit pe cineva, nu a bagat in puscarie pe cineva si nu a incalcat drepturile cuiva. Doare si doare mai mult lasitatea. Cand te lupti cu cineva, il acuzi pe el, dar nu parintii. Oamenii astia sunt lasi", a clarificat Oprescu.

Strategia pentru turul doi

Dupa ce a trecut un hop si il asteapta pe urmatorul, candidatul independent la Primaria Capitalei se bazeaza in turul doi pe aceiasi bucuresteni.

"Bucurestenii au incercat toti oamenii tuturor partidelor si pe urma au fost suparati", spune Oprescu in legatura cu mandatele precedente de primar al Bucurestiului. "Ma bazez pe oamenii care nu au iesit la vot in primul tur, avand intrebari la care nu au gasit raspuns", a declarat Sorin Oprescu.

Pentru a nu da nastere la noi discutii, doctorul a preferat sa nu dea detalii despre persoanele care nu l-au dorit in cursa pentru Primaria Capitalei in calitate de candidat al PSD.

Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Reprezentanții Gărzii de Mediu din Constanţa au amendat cu 50.000 de lei o primărie din judeţ, deoarece nu a ridicat deşeurile care erau depozitate ilegal pe mai multe terenuri. Comisarii...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Traian Basescu, #primarie, #campanie, #candidat, #Sorin Oprescu, #Vasile Blaga, #Securitate, #tur , #presedinte