Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Orban: Stolojan, premierul care ii permite lui Basescu sa conduca Guvernul

Miercuri, 10 Decembrie 2008, ora 19:52
2168 citiri
Orban: Stolojan, premierul care ii permite lui Basescu sa conduca Guvernul

Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan, premierul desemnat, miercuri, de presedintele Traian Basescu sa formeze viitorul Guvern, este omul care ii va permite sefului statului sa conduca Executivul, a acuzat vicepresedintele PNL Ludovic Orban.

"Theodor Stolojan este un om depasit, fixat in idei putine, care nu mai intelege sensul economiei si care nu are autoritate nici in PD-L si nici in PSD. Este premierul care ii permite lui Basescu sa conduca Guvernul", l-a criticat Orban pe primul ministru desemnat de seful statului.

Vizibil enervat de partidul prezidential ce prinde contur, pentru moment, sub numele PSD+PC-PD-L, si ca PNL este cu un picior in opozitie, Orban a declarat, la Antena 3, ca i se pare anormal ca PSD sa stea la aceeasi masa cu PD-L.

"Mi se are anormal ca PSD sa stea la aceeasi masa cu PD-L. PD-L a strigat in campania electora "ciuma rosie" si acum stau la aceeasi masa. Nu este normal", a criticat Ludovic Orban.

Ministrul Transporturilor a apreciat ca solicitarea PSD privind excluderea UDMR din viitorul Cabinet "este determinata de dorinta lor de a fi indispensabili la guvernare".

Totodata, Orban a spus, acid, ca intre "PNL si PD-L nu a existat decat o singura intalnire", lasand sa se inteleaga ca liberalii au fost defavorizati la negocieri.

Orban a dezvaluit ca PNL s-ar fi inteles cu o parte a PD-L, insa nu cu toti membrii: "sunt doua grupari in PD-L: cei cu care ne-am inteles si cei ai lui Basescu".

Presedintele Traian Basescu a anuntat oficial, miercuri, numele premierului desemnat al Romaniei: Theodor Stolojan, acelasi "draga Stolo" care a adus lacrimi in ochii prezidentiali in vara lui 2004.

Numele primului ministru desemnat este Theodor Stolojan", a anuntat Traian Basescu, fix la ora 13.00. La finalul anuntului sau, presedintele a subliniat ca mandatul premierului este de 4 ani, "nu unul fractionat".

Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Theodor Stolojan, #Traian Basescu, #guvern, #premier , #presedinte