Ponta, Corlatean si Stroe, invitati la Cotroceni pe tema Schengen (Video)

Marti, 05 Martie 2013, ora 10:21
3658 citiri
Ponta, Corlatean si Stroe, invitati la Cotroceni pe tema Schengen (Video)
Foto:Arhiva

Premierul Victor Ponta, ministrul de Externe, Titus Corlatean, si ministrul de Interne, Radu Stroe, au fost invitati marti, la ora 11, la Palatul Cotroceni pentru discutii cu presedintele Traian Basescu legate de mandatul cu care Romania se va prezenta la Consiliul JAI din 7-8 martie.

Intalnirea nu apare in programul de marti al presedintelui, ea fiind lansata de mass-media, dar a fost confirmata de premier.

Cei patru reprezentanti ai statului roman se vor pune de acord cu privire la mandatul cu care ministrul de Interne Radu Stroe se va prezenta la Consiliul JAI de la finalul saptamanii, in care se va discuta din nou despre aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen.

Dupa ce ministrul de Externe roman, Titus Corlatean, a declarat, vineri, ca daca Romania va fi din nou amanata, atunci subiectul Schengen nu va mai fi "interesant" pentru tara noastra, a urmat replica Germaniei, care a anuntat raspicat, prin vocea ministrului de Interne, ca va uza de dreptul de veto.

Germania: Veto pentru Romania in Schengen - vezi reactiile Guvernului si Opozitiei

Pozitia ministrului Corlatean a fost sustinuta public de premierul Ponta, care a confirmat ca aceasta este si pozitia guvernului, dar si de presedintele Senatului, Crin Antonescu, si de ministrul de Interne, Radu Stroe, acesta afirmand ca Germania "a pierdut ocazia sa taca".

Antonescu: Aderarea la Schengen nu a fost niciodata prima prioritate a Romaniei

Cel care a insistat ca Romania trebuie sa continue sa vada in intrarea in Spatiul Schengen un obiectiv prioritar a fost presedintele Traian Basescu, care este, conform Constitutiei, cel care traseaza liniile de politica externa ale Romaniei, in calitate de sef al statului.

Nu-mi asum esecul aderarii la Schengen, n-am tinut ministri penali in Guvern

De asemenea, Opozitia a anuntat ca va depune motiune simpla pe Schengen, acuzand guvernul ca este iresponsabil si duce o politica anti-nationala.

PDL depune motiune pe Schengen: Guvernul Ponta, iresponsabil si profund anti-national

Conform declaratiilor facute de presedintele Traian Basescu luni seara, de la Palatul Cotroceni, strategia corecta pe care Romania ar trebui sa o adopte la Consiliul JAI ar trebui sa fie aceea de a cere sa se ia nota de progresele inregistrate si sa se stabileasca un termen exact de luare a unei decizii cu privire la ridicarea controalelor la frontierele Romaniei si Bulgariei, deci de finalizare a procesului de intrare in Schengen.

Acest termen ar trebui stabilit fie pentru octombrie, fie pentru decembrie, dupa publicarea urmatorului raport de monitorizare al Comisiei Europene.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Basescu Ponta intalnire Schengen, #Consiliu JAI Romania Schengen, #Basescu ministri intalnire Schengen , #presedinte