Presa de azi: Ziua Portilor deschise la Cotroceni - 100% campanie electorala

Luni, 19 Mai 2008, ora 07:40
3447 citiri
Presa de azi: Ziua Portilor deschise la Cotroceni - 100% campanie electorala

Basescu a aniversat un an de la victoria impotriva celor "322", titreaza Adevarul in editia de luni. "19 mai este ziua in care romanii au fost mai puternici decat propriul lor parlament, a spus, duminica, presedintele Traian Basescu. El sustine ca aceasta data trebuie sa devina "Ziua portilor deschise la Cotroceni" si ca, incepand de anul viitor, in cladire se va putea vizita si etajul superior.

La respectivul nivel se afla biroul prezidential, cele ale functionarilor si sala unde au loc sedintele CSAT. Seful statului a mai spus ca 19 mai ramane in memoria colectiva ca ziua in care romanii au intors decizia parlamentului sau a "Marii Adunari Nationale".

Basescu a tinut sa accentueze faptul ca evenimentul din acest an, prin care cetatenii au fost invitati sa viziteze Palatul, nu este o sarbatoare a presedintelui, ci a romanilor, ei schimband anul trecut decizia Legislativului de a-l suspenda. El a cerut prelungirea programului de vizitare a Palatului Cotroceni de la ora 20.00 pana la miezul noptii.

La 19 mai 2007 a avut loc referendumul pentru demiterea presedintelui, in urma caruia hotararea de suspendare a lui Traian Basescu din functie, luata de parlament, a fost invalidata.

Basescu a sarbatorit ziua in care "romanii au invins propriul Parlament", aflam si din Gandul. Mii de oameni au stat, duminica, la coada pentru a vizita cladirile si gradina Palatului Cotroceni, profitand de gratuitatea prilejuita de "Ziua Portilor Deschise".

Dupa cum a anuntat si Administratia Prezidentiala, evenimentul a marcat implinirea unui an de la "invalidarea de catre romani a deciziei Parlamentului de suspendare a presedintelui Romaniei, Traian Basescu". Desi oamenii au inceput sa soseasca inca de la opt dimineata, gazda nu si-a facut aparitia decat spre seara, cand a fost imediat inconjurat de oameni.

Presedintele, sosit de la Navodari, unde isi petrecuse dimineata, s-a aratat surprins de numarul mare de vizitatori. "Nu credeam ca institutia prezidentiala poate atrage atata lume. Iau prezenta de azi a romanilor la Cotroceni ca pe un semn de normalitate. Este o institutie care, indiferent de cum votezi, e deschisa tuturor", a spus presedintele.

Daca in interiorul Cotroceniului lumea a continuat sa intre pe tot parcursul zilei, cateva zeci de simpatizanti PSD au preferat sa stea pe trotuarul situat vizavi de Palat si sa scandeze impotriva primarului Sectorului 3 al Capitalei, Liviu Negoita.

Ziua ne informeaza ca Basescu a deschis Palatul. Cu mic cu mare, romanii s-au imbulzit duminica sa viziteze Palatul Cotroceni, cu ocazia zilei portilor deschise, eveniment ce marcheaza un an de la esecul referendumului de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

Seful statului si-a luat in serios atributiile de gazda la orele dup-amiezii, dimineata efectuand o vizita la Mangalia. "19 mai este o zi care va trebui sa ramana in calendarul fix al Cotrocenilor ca o zi a portilor deschise. Este ziua in care romanii au fost mai puternici decat propriul lor Parlament", a declarat Basescu, precizand ca programul de vizita se prelungeste pana la ora 24.

Mai multe mii de vizitatori - aproximativ 9000 in jurul pranzului - au stat la o coada de aproape un kilometru, animati de curiozitatea de a vedea cum arata, la propriu, resedinta sefului statului. Multi au fost insa si cei care au dat bir cu fugitii, in momentul in care au inteles ca o vizita la Palat e conditionata de o asteptare prelunga, de o ora sau doua, pe aleile umbrite ale Cotrocenilor.

Basescu decreteaza 19 mai "Ziua Portilor Deschise" la Cotroceni, scrie Romania libera. La implinirea unui an de la invalidarea prin referendum a deciziei Parlamentului de suspendare a presedintelui, s-a organizat "Ziua Portilor Deschise".

Grupuri de scolari insotiti de profesori, varstnici si familii tinere, toti imbracati elegant, au vizitat Muzeul National al Palatului Cotroceni, gradinile si salile unde au loc activitatile oficiale: Sala Unirii, Salonul Albastru, Salonul Ambasadorilor si Biblioteca.

Seful statului s-a lasat asteptat, descinzand in mijlocul vizitatorilor dupa ora 15.00, fotografiindu-se si strangand mainile. "Gradinile sunt frumoase si noaptea", a spus Basescu, anuntand ca programul de vizitare va fi extins pana la miezul noptii. "Este pentru prima data cand romanii au intors o decizie a Parlamentului, a politicienilor. Prezenta de astazi a romanilor este un semn de normalitate", a spus Basescu.

El a declarat ca ziua de 19 mai trebuie sa devina "Zi a Portilor Deschise la Cotroceni", precizand ca, incepand de anul viitor, in cladire se va putea vizita inclusiv etajul superior, unde se afla biroul prezidential, birourile functionarilor si sala unde au loc sedintele CSAT.

Vocea opozitiei: << Ziua Portilor deschise >> la Cotroceni - 100% campanie electorala, este titlul din Gardianul. In plina campanie electorala, la Palatul Cotroceni a avut loc, duminica, "Ziua Portilor Deschise". Pentru prima data in mandatul presedintelui Traian Basescu, Administratia Prezidentiala isi deschide portile pentru vizitatori.

Evenimentul, care s-a bucurat de prezenta a zeci de mii de romani, a marcat implinirea, pe 19 mai, a unui an de la invalidarea de romani a deciziei Parlamentului de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Voci din sfera politicii romanesti califica gestul sefului statului drept unul electoral, menit sa aduca beneficii electorale suplimentare PD-L-ului.

Inca de la primele ore ale diminetii, portile Palatului Cotroceni au fost luate cu asalt de vizitatorii dornici sa vada locul de munca al sefului statului. Pe la orele dupa-amiezii, presedintele Traian Basescu si-a facut aparitia la Palatul Cotroceni, dupa un weekend petrecut in judetul Constanta.

In acel moment, atractia Administratiei Prezidentiale a reprezentat-o insusi seful statului care era insotit peste tot de un alai numeros de oameni dornici sa se fotografieze si sa primeasca autografe de la Basescu, si de ziaristi. Presedintele a precizat ca datade 19 mai va fi declarata "Ziua portilor deschise", "o zi a romanilor care pentru prima data au intors o decizie a Parlamentului, venita de la politicieni".

Șeful spionilor ruși, în vizită la Phenian pentru discuții despre cooperare împotriva ”comploturilor tot mai numeroase ale forţelor ostile”
Șeful spionilor ruși, în vizită la Phenian pentru discuții despre cooperare împotriva ”comploturilor tot mai numeroase ale forţelor ostile”
Şeful Serviciului rus de Informaţii Externe (SVR), Serghei Narîşkin, a vizitat Phenianul la începutul acestei săptămâni pentru a discuta despre cooperarea în domeniul securităţii, a...
Oameni de afaceri SUA în China. Au fost primiți de Xi Jinping la o zi după închiderea unui important forum economic
Oameni de afaceri SUA în China. Au fost primiți de Xi Jinping la o zi după închiderea unui important forum economic
Preşedintele chinez Xi Jinping a primit miercuri la Beijing reprezentanţi americani ai lumii de afaceri, a informat presa de stat, într-un moment în care China curtează investitorii străini...
#Basescu, #Cotroceni, #vizita, #referendum, #ziua portilor deschise , #presedinte