Opinii: Presedintele a iesit la raport, acum asteapta rezultatul

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 18:33
2558 citiri
Opinii: Presedintele a iesit la raport, acum asteapta rezultatul

In ciuda lacrimilor de crocodil, varsate pe umerii pensionarilor, Opozitia, in sufletul ei, era incantata de hotararea CCR, privind constitutionalitatea legii pensiilor. Nu usor gasesti un cleste, parca anume facut ca sa-l prinda pe presedinte intre ciocan si nicovala. Calcul simplu:

Daca presedintele o promulga, Ponta demareaza suspendarea, cu sprijinul Antenelor Felix, Antonescu ii tine isonul lui Ponta, cu sprijinul sindicatelor Hossu, Hossu se face frate cu Ponta, pana trece puntea, iar Felix falfaie personal, in fata natiunii, calendarul antiBasescu, pe care l-a pregatit din timp, anume pentru eveniment.

Daca presedintele nu promulga legea, Ponta va arata intregii tari ca presedintele s-a speriat de referendum - si asta ajunge, ca sa para chiar mai mic decat il vede domnul Nastase, cu binoclul pus invers.

Presedintele putea sa promulge legea, acceptata de CCR si semnata de ambii presedinti ai celor doua camere - inclusiv cel al Opozitiei protestatare.

N-a promulgat-o, nu pentru ca s-a speriat. Dimpotriva, a tras cu arcul, in direct, spre toti oponentii. Dar nici n-a vrut sa le dea lor apa la moara, ca ei sa poata face legea harcea-parcea. Ca urmare, a precizat punctual ce trimite spre reanaliza in Parlament: varsta de pensionare, tratata - cum observa ironic - pentru femei si barbati intr-un fel unitar, iar pentru balerini si balerine intr-unul neunitar.

In mod normal, acesta si numai acesta poate fi obiectul rediscutarii legii in Parlament.

In mod anormal, Opozitia va lua legea de la capat cu discutii si amendamente, cu iesiri din comisii, cu iesiri din sala, cu greva parlamentara a liberalilor (deja anuntata). Este de prevazut prelungirea la nesfarsit a procedurii, ceea va da apa la moara tocmai presedintelui, sa arate cu degetul la Opozitie. Punct castigat.

Ca sa mai castige un punct, domnul Basescu a mai ochit odata direct spre Ponta si Antonescu, recomandandu-le acestor copii minori sa se adreseze numai comisiilor majore ale parlamentului, atunci cand Camerele au conflicte interne si nu se stie daca dreptatea e de dreapta, de stanga sau de nicaieri.

Cu asta, prsedintele a spus tot ce a avut de spus, opozitia a inteles ce a vrut sa inteleaga, iar, la emisiunile care probabil au si demarat pe diversele Antene, protagonistii demonstreaza chiar in acest moment de ce n-au inteles ceea ce intelesesera si ce dori dansii sa inteleaga presedintele din ce ei n-au inteles, desi au inteles perfect.

Bineinteles, meciul nu s-a terminat. Urmeaza proteste, lozinci, autobuze, circulatie blocata, si chiar oprirea lucrului, ca masura perfecta pentru iesirera tarii din criza.

Multa vreme de acum incolo, presedintele va arata cu degetul spre Parlament, pe motiv ca nu-si face ordine interna, nu rezolva ceea ce este de rezolvat si discuta ceea ce este deja rezolvat, horatat si semnat. Concomitent, Opozitia va arata cu degetul la presedinte. Problema e rezolvata, dar conflictul continua.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu legea pensiilor, #Traian Basescu CCR, #suspendare Traian Basescu , #presedinte
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Parlamentul Romaniei..... o adunatura de romani a caror activitati principale sunt
Poza Cob
Cob
rank 5
Sper sa inteleaga si opozitia un lucru.........