Presedintele bolsevic si taranul roman

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 01 Septembrie 2011, ora 19:48
4257 citiri
Presedintele bolsevic si taranul roman

E tot mai greu sa il iei in serios pe Traian Basescu. Gafele repetate, impreciziile tot mai dese, inexactitatile frecvente si erorile pe care seful statului le executa cu sfanta regularitate te determina sa fii sceptic in legatura cu orice minunatie pe care o vei mai auzi dinspre Cotroceni.

De la Regele Mihai "tradatorul" si pana la sutele de tone de aur vandute de BNR pentru pensii si salarii, gafele lui Traian Basescu au avut darul de a instala o stare generala de uimire constanta fata de declaratiile presedintelui.

Aproape ca nu exista exceptie. Cand a spus Traian Basescu ca proiectul Rosia Montana e bun pentru ca avem nevoie sa ne marim rezerva de aur de la Banca Nationala, a doua zi reprezentantii BNR au spus ca n-au nicio nevoie de aur. Traian Basescu a spus multe enormitati la viata lui.

De la celebra declaratie despre numarul homosexualilor, din 2004, cand a declarat ca peste 20% dintre romani sunt astfel orientati din punct de vedere sexual si pana la tonele de aur vandute dupa 1989 pentru pensii si salarii, presedintele nu a facut decat dovada unui politician care lucreaza cu informatii, date si cifre dupa ureche, obtinute in cel mai bun caz din imaginatia sa. Pentru toate aceste enormitati, presedintele nu si-a cerut niciodata scuze, cel mult a scapat un "ha, ha, ha" urmat de o gluma si mai aproximativa.

In schimb, cand vine vorba de partenerii cu care discuta, Traian Basescu are pretentii maxime - trebuie ca omul sa detina toate cifrele, datele si statisticile pe subiectul abordat. Daca omul se va nimeri sa-l contrazica, presedintele va gasi un moment in care sa-l trimita la plimbare pentru ca a fost obraznic si i-a prezentat cifre manipulatoare. Ce este aproape amuzant, daca nu ar fi un semn deosebit de periculos, este ca Traian Basescu nici nu mai are nevoie de parteneri de discutie pentru a se contrazice singur.

Doar un istoric al declaratiilor despre imprumutul de la FMI, despre criza si despre iesirea din recesiune, va bulversa orice minte cat de cat asezata si invatata cu un minim de coerenta intelectuala. Cand vine insa vorba despre subiectele abordate "la liber" de presedinte, atunci aproximatia devine regula. Iar de aici la rastalmacirea adevarului, inversarea valorilor si bulversarea tuturor realitatilor stiute si acceptate de o lume intreaga devine o misiune ca si implinita pentru Traian Basescu.

Exemplul perfect pentru aceasta serie fara sfarsit de gafe, erori si manipulari a avut loc tot la Rosia Montana, unde presedintele i-a raspuns unui taran care tocmai ce declara ca nu renunta la pamantul sau nici mort ca este, nici mai mult, nici mai putin, decat un "bolsevic"! Omul se exprimase cat putuse de civilizat si ferm impotriva proiectului. "Eu vreau Rosia Montana si viata mea sa nu fie deranjata de aceasta companie. Nu incercati, ca nu voi pleca! Ma veti scoate cu armata de aici. Deci, daca vreti sa faceti ca Ceausescu, sa ma scoateti cu armata, chiar daca veti scrie ca proprietatea lui Eugen David e expropriata conform legii, cu armata ma veti scoate de aici!"

"Am o rugaminte, nu fiti lipsit de decenta!" este primul gand pe care il poate exprima Traian Basescu dupa ce omul ii spusese sefului statului care este durerea sa cea mai mare. Imi imaginez cate eforturi trebuie sa fi facut cineva caruia insusi Traian Basescu ii face un astfel de avertisment. Promotorul celor mai deocheate si mai fara de perdea glume din fruntea statului, il roaga pe un taran care isi declara disponibilitatea sa isi apere proprietatea la decenta. Curat murdar!

Raspunsul presedintelui insa nici nu venise. Adevaratul raspuns pe care seful statului il ofera celui care este dispus sa nu renunte nicicum la proprietatea sa, mai ales ca nu vede nicaieri interesul statului in Rosia Montana, ci doar al unei firme private, este ca omul e un bolsevic. "Mai mare bolsevism decat sa vezi unul care spune ca... ai vazut vreun jandarm, vreun militar care a venit sa te scoata din casa? Asta-i bolsevism, domnule! Hai sa trecem mai departe! E discurs bolsevic, ati facut scoala la Stalin!" - Traian Basescu catre Eugen David, proprietarul care nu vrea sa se dea din calea RMGC.

Pe Regele Mihai l-a numit tradator pentru ca a abdicat in fata amenintarilor bolsevicilor, care stateau cu arma la tampla fostului Rege. Pe omul care isi apara proprietatea, presedintele il face bolsevic. Nu cred ca exista sentiment mai urat decat cel care se naste din aceasta imagine a unui om care pur si simplu si-a pierdut masura, decenta si se lasa purtat doar de interesul sau, stalcind totul in jur.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Traian Basescu presedinte, #discutii Rosia Montana, #RMGC, #exploatare aurifera Muntii Apuseni , #presedinte